Maailman uutisvuota seuratessa silmiin osuu välillä hyvinkin mielenkiintoisia uutisia. Kovin usein myös sellaisia, joita kotimainen media ei syystä tai toisesta julkaise.

Eräs kuluneen viikon tähän kategoriaan kuuluva uutinen oli se, että YK:n Ihmisoikeuskomitea päätti äänestyksen jälkeen, että islamia ei saa arvostella. Komitea perustaa päätöksensä Geneven ihmisoikeussopimukseen. Asiasta kertoo ainakin ruotsalainen Världen idag.

Aika jännä yhtälö – eikö vain?

Huomiota herättävää on se, että kaikkia muita elämänkatsomuksia ja uskontoja saa tämän päätöksenkin perusteella arvostella edelleen täysin vapaasti.

Menee mielenkiintoiseksi.

Islamia ei ole – ainakaan ei-islamistisessa maailmassa – totuttu mieltämään mitenkään ihmisoikeuksiin tiukasti sitoutuneena – tai edes niitä kunnioittavana -maailmakatsomuksena ja kulttuurina. Päinvastoin – koko fatalistinen paimentolaisuskonto perustuu ihmisoikeuksien loukkaamiseen ja ihmisten eriarvoisuuden hyväksymiseen insallahin jumalaisena sanana.

Jos ihmisoikeuksia rikkovaa systeemiä ei saa arvostella ihmisoikeussopimukseen perustuen, asiassa on jotain todella perustavanlaatuista ristiriitaa.

Eikö totta?

Myös päätöksen perustelut ovat mielenkiintoiset. YK:n Ihmisoikeuskomissio perustelee päätöstään sillä, että islamin arvosteleminen saattaa herättää liikaa negatiivisuutta muslimeissa ja tämä taas saattaa aiheuttaa levottomuuksia.

Jos tätä valittua linjaa noudatetaan johdonmukaisesti, niin samoin perustein myös Kiinan, Venäjän tai USA:n arvosteleminen pitää kieltää ihmisoikeussopimuksen vastaisena. Näiden arvosteleminen saattaa aiheuttaa lisäksi aggressiivisen ekspansion. Kuten olemme jo nähneet.

Miten tällaiseen tulokseen on sitten päädytty. No tietysti demokraattisen äänestysprosessin kautta. Sellaisen missä on yksi valtio ja yksi ääni.

Tämä vaalitulos ei juuri selittelyjä kaipaa. Jokaisen pitäisi nähdä tästä minkälainen demokratia vallitsee YK:ssa:

Puolesta (24): Algeria, Azerbaizdan, Bahrain, Bangladesh, Kamerun, Kiina, Kuuba, Djibouti, Gabon, Indonesia, Jordania, Malesia, Mali, Mauritius, Mexiko, Marokko, Pakistan, Filippiinit, Venäjä, Saudi-Arabia, Senegal, Etelä-Afrikka, Sri Lanka ja Tunisia.

Vastaan (14): Kanada, Tsekki, Suomi, Ranska, Saksa, Guatemala, Japani, Hollanti, Puola, Etelä-Korea, Romania, Sveitsi, Ukraina ja Iso-Britannia.

Tyhjää (9): Argentiina, Brasilia, Equador, Ghana, Intia, Nigeria, Peru, Uruguay ja Zambia.

Jälleen kerran en malta olla lainaamatta erästä kuulua valtiomiestä: “Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa” – Winston Churchill

(Kiitos muuten wwwnationalille vinkistä 🙂 )

Advertisement