Vihreitä edustava Leena Griinari kirjoittaa 16.4.2007 Kouvolan Sanomissa. Kirjoitus on otsikolla Maahanmuuttajilla on oikeus omaan kulttuuriinsa. Tämä sepustus on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Griinari vahvistaa – valitettavasti – uskoani siihen, että liiallisen hyvinvoinnin luoma ns. vihreä liike on vieraantunut luonnon lisäksi myös vahvasti olemassa olevasta suomalaisesta todellisuudesta. Kun lukee Griinarin puheenvuoroa, alkaa myös vahvasti heräämään epäilys näiden vihreiden soveltuvuudesta, kyvystä ja halusta toimia osana demokraattista päätöksentekokoneistoa. Enemmistödemokratia tuntuu tämän(kin) puheenvuoron perusteella vieraalta näille vihreille.

Griinari kirjoittaa näin:

Jokaisella ihmisellä on oltava oikeus säilyttää oman kulttuuritaustansa keskeiset piirteet, kuten uskonto ja olennainen tapakulttuuri.

Periaatteessa kyllä – ja ei. Maahanmuuttajan kulttuuritausta ei saa loukata maahanmuuttomaan tapoja, kulttuuria eikä etenkään lainsäädäntöä. Nykyisin meillä on – valitettavasti – tuo loukkaaminen osoittautunut joissain tapauksissa enemmän säännöksi kuin poikkeukseksi.

Aidosti muuttomaahansa ja integroitumiseen sitoutunut maahanmuuttaja kunnioittaa isäntiään – kuten kuka tahansa toivottu vieras. Olen kirjoittanut tästä aikaisemminkin. Kirjoitus löytyy täältä.

Ei ole suomalaisten asia lähteä mestaroimaan sillä, että jos ei sinun uskontosi salli yleisiä uimavuoroja, niin älä sitten ui.

Kulta pieni – sitä kutsutaan enemmistödemokratiaksi. Vähemmistö taipuu enemmistön tahtoon. Näin toimii suomalainen – ja länsimainen – demokratia. Jos enemmistön mielestä yhteisillä varoilla rakennettu uimahalli on tarkoitettu yleiseen käyttöön, niin silloin se on tarkoitettu yleiseen käyttöön.

Eihän tämä Suomi ole kuitenkaan mikään sellainen valtio, missä olematonta väestönosaa edustava sulttaani käskee enemmistön taipumaan tahtoonsa. Eihän? Vai haluatko Sinä Leena kenties muuttaa sen sellaiseksi?

Vai onko Sinulla kenties jokin ulkomaalaisiin liittyvä alemmuudentunne?

Jos joku sellaisen itsessään tunnistaa, kannattanee hakeutua lääkäriin. Nykypsykiatria pystyy auttamaan ihmisarvoisen elämän löytämisessä. Ei kenenkään tarvitse voida pahoin jatkuvasti sen vuoksi, että on epävarma siitä pystyykö miellyttämään kaikkia maailman ihmisiä.

Tai jos sinun uskontoasi ei opeteta suomalaisessa koulussa, niin vaihda uskontoa.

Eikä – ei kenenkään tarvitse niin tehdä. Suomi on vapaa maa – toistaiseksi. Mutta älä myöskään oleta, että enemmistö kustantaa yhden ainokaisen lapsen erillisen uskonnon tai muun haihatusopin opiskelun julkisilla varoilla.

Meidän on muistettava, että maahanmuuttajia on kahdenlaisia: on työn takia tänne muuttaneita, mutta on myös pakolaisia, joilla ei ole kotimaassaan mahdollisuutta elää. Jälkimmäiset eivät ole tulleet maahamme vapaaehtoisesti, vaan heidän on ollut pakko poistua kotimaastaan.

Itse asiassa tuon toisen maahanmuuttajaryhmän joukossa on alati kasvava määrä sosiaalituristeja. Ihmisiä, jotka käyttävät pakolaisstatusta ja järjestelmäämme hyväksi saadakseen itselleen paremman elintason. Ei heitä voi toki syyttääkään – jos järjestelmä on mätä ja antaa mahdollisuuden sen väärinkäyttöön on oletettavaa, että sitä myös käytetään väärin.

Kumma juttu – miksi YYA-sopimuksen aikana Suomeen ei ollut tunkua? Pelkäsivätköhän nämä silloiset sosiaalituristit joutuvansa neuvostoliittolaisen komennon alle?

Tavoite on pitää todelliset pakolaiset lähellä kotimaataan ja mahdollistaa heidän mahdollisimman pikainen palaamisensa omalle kotiseudulleen.

Tätä periaatetta tulkitessa on vaikea ymmärtää sitä, miksi Afrikan sarvesta tullaan Suomeen saakka pakolaisiksi. Monen turvalliseksi katsottavan maan kautta. Miten on muuten mahdollista, että nämä samat pakolaiset voivat lomailla siellä kotimaassaan? Maassa, joka on niin turvaton, että sieltä on pitänyt lähteä pakolaiseksi tänne Euroopan kaukaisimpaan kolkkaan? Ja kenen maksamana nämä lomamatkat tapahtuvat?

Suomi on heille välttämätön turvapaikka.

Kuten jo totesin – ei todellakaan ole. Hölmö väite – varsinkin ilman mitään perusteita.

On meidän etuoikeutemme auttaa heitä ja samalla oppia tuntemaan erilaisia kulttuureja ja ymmärtämään erilaisia tapoja.

Ei maksajan osa ole mikään etuoikeus. Kulttuureja oppii tuntemaan parhaiten näiden omilla kotiseuduillaan. Kulttuurien sekoittaminen ja siirtäminen tuhoaa niitä. Sekä alkuperäis- että siirtokulttuureja. Myös alkuperäiskansoilla – kuten suomalaisilla – on kansainvälisesti hyväksyttyjä oikeuksia – myös siihen kulttuurinsa suojaan.

Pitää muistaa, että saamelais- ja suomalaiskulttuurit ovat indo-eurooppalaisia huomattavasti kauemmin Euroopassa vaikuttaneita alkuperäiskulttuureja. Haluaako Leena tuhota ne?

Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus omassa maassamme ovat rikkaus

Eivät ole – voi lapsi pieni, anna kun setä kertoo. Jokainen laji suosii omaa ja hylkii vierasta. Niin ihmisetkin. Tällaista vieraisiin kohdistuvaa tervettä epäluuloa kutsutaan ksenofobiaksi. Kun kaksi samaa lajia edustavaa ryhmää -käytetään nyt vaikka nimeä kulttuuria – kohtaavat, ne kilpailevat samoista resursseista ja reviiristä. Näin syntyy väkivaltaa, vihaa ja sitä-niin-usein mainostettua rasismia.

Suomi on rikkaampi kuin koskaan aikaisemmin, mutta arvomme ovat koventuneet.

Tuosta olen samaa mieltä. Teillä riittää intressiä pelastaa koko maailman liikaväestö, mutta omille hädänalaisille kanssakansalaisillenne teiltä ei riitä huomiota, armoa, tukea eikä sympatiaa. Teiltä vihervasemmistolaisilta.

Vihreisiin arvoihin liittyy jokin käsittämätön hedonismi. Vanha stallari, nykyinen viherhöperö, Satu Hassi reissaa pitkin maailmaa, käyttää kalliita ympäristöystävällisiä tuotteita ja välittää piut-paut nälkärajoilla elelevästä kansaneläkeläisestä, pihalle potkitusta avohoitopotilaasta, pitkäaikaistyöttömästä tai yksinhuoltajaperheestä.

Ehdotus viherhöperöille: lopettakaa se maailmanparantaminen ja keskittykää sellaisten asioiden poistamiseen Suomesta, jotka eivät kuulu hyvinvointivaltioon.

Muuten. Miten on mahdollista, että ns. vihreitä arvoja edustava liike haluaa kasvattaa Suomen ja maapallon väestömäärää? Se on kovin epäekologista. Hyi – hävetkää!

Olisin henkilökohtaisesti valmis laskemaan luonnollisen kehityksen tuloksena Suomen väkiluvun normaaliin. Tällä tarkoitan normaalia – ei suurten ikäluokkien vääristämää – väkilukua, joka on noin neljä miljoonaa.

Uusnatsismin pohjalla olivat tietämättömyys, työttömyys ja vieraantuminen yhteiskunnasta, ja rasismi perustui pelolle ja ylikehittyneelle nationalistiselle tunteelle.

Jos et ole samaa mieltä kanssani olet natsi. Kiva – Hitler-kortti viuhuu. On aika säälittävää kutsua ihmisiä natseiksi vain siksi, että he ovat kanssasi eri mieltä – oi Leena. Tästä ajatuskaavastasi puuttuu enää toisinajattelijoiden kortistoiminen, kerääminen ja lopullinen ratkaisu.

he lietsovat tietämättömyydestä johtuvia pelkoja ja perustavat toimintansa nationalistiseen itsekkyyteen. ”Me suomalaiset olemme rakentaneet tämän maan, siis nauttikaamme ensin itse hyvinvoinnistamme.”

Ihan tiedoksesi – taas: Jokainen yhteiskunta on rakennettu ensisijaisesti sen omia jäseniä varten. Minusta on kovin itsekästä istua valmiiseen pöytään ja vaatia itselle samoja oikeuksia, kuin isäntäväelläkin on. Tekemättä asioiden eteen itse yhtään mitään.

Sitten kun Leena näyttää esimerkkiä ja antaa randomisti lähimmäisen nauttia omaisuudestaan, käyttää jääkaappiaan ja jakaa kaiken omansa muiden kanssa, muutan mielipiteeni hänestä.

Silloin Leena osoittaa olevansa todellinen humanisti, joka istuu omilla housunpersuuksillaan tuleen. Ennen tuota huomattavaa tapahtumaa – joka tuskin tapahtuu – pidän Leenan juttuja lähinnä todellisuudesta irti olevina ja niin kovin infantiileina leperryksinä.