Törmäsin tässä islamtieto.comia selaillessani asevelvollisuutta koskevaan aiheeseen. Aihe on kyseisen palvelimen keskustelufoorumilla ja se löytyy täältä.

Teen aika todennäköisesti hieman väkivaltaa tuolle ketjulle, kun lainaan sieltä vain osasia. Jokainen voi tosin lukea tuon linkin kautta koko keskustelun. Tässä mielestäni keskustelun kohokohdat.

Keskustelija joka käyttää nimimerkkiä Yunus, aloittaa keskustelun näin:

Yunus
Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 37
Paikkakunta: Vilppula

Asepalvelus / armeija
Assalaamu alaykum wa rahmatullaah wa barakatuh

Ajattelinpa kysellä aiheesta, kun tästä ei näyttänyt aiempaa topiccia olevan. Jos on, niin pahoittelen kömmähdystä.

Eli siis, armeijasta. Voiko sieltä saada vapautuksen islamin takia täällä Suomessa? Minulla itselläni tuo tulee ihan pian ajankohtaiseksi, joten kiinnostaisi tietää miten tässä asiassa voi menetellä. Yleisesti ottaen ainakin itselläni on sellainen tunne, että tuolla armeijassa voi tulla monenlaisia ongelmia: rukoilu, peseytyminen omissa oloissa, ruoka, paasto, parran kasvattaminen… jne. Ja käsittääkseni myös sotilasvalassa näyttäisi olevan jotain hieman kyseenalaisia kohtia.

Onko täällä foorumilla ketään joka on jo näiden asioiden kanssa paininut aiemmin? Kaikki tieto aiheesta kiinnostaisi. Itse en kuitenkaan haluaisi mennä sivariin (ja se vankilakaan ei ole kovin houkutteleva vaihtoehto).

Ja vastauksia tulee. Olen liittänyt tähän – kuten jo aikaisemmin kirjoitin – kaikkein herkullisimmat palat:

Olen miettinyt tuota asiaa, ja se vala mikä siellä tehdään niin mitä siinä valassa oikeastaan sanotaan? Tietääkseni armeijan käynyt joutuu sodan tullessa puolustamaan ”kotimaataan”, tai siis on velvoitettu astumaan riviin. Eli mitäs siinä tilanteessa jos ”vihollinen” onkin khilafah? eli muslimijoukot? Onko silloin kyseessä mikä? Sotarikollinen vai mikä vakooja tai petturi vai mitä termiä siitä käytetään jos vaihtaakin taistelupuolta?

Siitä sotilasvalasta. Se löytyy tuolta http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotilasvala
Kylähän siitä hieman epäilyttäviä kohtia löytyy, rutkastikin.
Lainaus:
Sotarikollinen vai mikä vakooja tai petturi vai mitä termiä siitä käytetään jos vaihtaakin taistelupuolta?

Jotenkin noinhan se menee. Eli jokainen varmaan ymmärtää miten asian laita on. Pitäisi oikeasti saada jostain jotain tietoa siitä että voiko islamin perusteella saada sen vapautuksen. Päässäni mietiskelin sellaista mahdollisuutta, että jos vaatimalla vaatii siellä KAIKKI uskontoon liittyvät oikeudet, niin he varmaan ilomielin suorastaan potkivat minut ulos. Mutta mistä sitä tietää, Allah

Jos ja siis jossittelu sikseen, mutta musta hyviä paikkoja voisi olla siviilipalveluksen suhteen:
Nuorisotilat, jotka vilisee musliminuoria jotka tarvitsee roolimalleja, islamilaisia sellasia.
Vanhustentalot, täynnä kuolevia tätejä ja setiä, jotka vielä eivät ole luisuneet dawahn käsistä.
Mitäs muita?

Tarhoissa vähemmän mahdollista käydä syvällisiä keskusteluja, ja sitä paitsi tosi naisvaltasia aloja, joten sekään ei varmaan ihan kiva jos työkaverit kaikki naisia : (

Näin on. Tunnen erään veljen joka teki juuri näin. Salaatul fajr aikaan hän heräsi tuvassa meni pesulle tuli takaisin, tupaan teki adhaan (herätti kaikki) rukoili ääneen (häiritsi kaikkia) jne. Hän otti oikein kunnon tinkimättömän asenteen uskonnon suhteen ja hänet heitettiin sieltä pois vain koska hän oli äärimmäisen tarkasti sitä mitä muslimin pitääkin olla. Nämä parrattomat kompromisseja tekevät perjantaimuslimit pärjäävät siellä… tai no. heitä ainakin siedetään vaikka samalla pilkataankin ja yritetään vaikeuttaa heidän elämäänsä.

Jos inttiin menet niin olet vain reilusti niin muslimi kuin vain ikinä osaat. Rupea pilkun viilaajaksi. Paastoa joka toinen päivä, kuten Dawuudillla, alayhi salaam oli tapana tehdä ja täten vaadi ruoka ennen fajria ja maghribin jälkeen. Normaali ruoka-aikoinahan ei tietenkään voi syödä kun silloin paastotaan. Rukoile sekunnilleen silloin kun rukousaika on. Vaadi yksityisyyttä peseytymisen yhteydessä. Kasvata vaaaaaaltava taalibaan mujaahid parta. Allaahu akbar! Vadit vain kaikki uskonnon kannalta pakolliset asiat ja heittäydy hankalaksi kaikkien sunna juttujen suhteen. Jolleivat ne heitä sinua ulos kahden viikon kuluessa, niin ihmettelen todella kovasti. Ei kääfir vain kestä kattella tommoista peliä – etenkään intissä. Niillä palaa hermot alta aikayksikön ja ne lyö sulle käteen mitkä paperit hyvänsä kunhan vain pääsevät susta eroon.

Kaiken tämän ironisesti kruunaa vieläpä se lakipykälä, joka takaa uskonnonvapauden ja kieltää uskonnollisen syrjinnän. Armaijan kantahenkilökunta voi vaatia yhtä sun toista, mutta kun mainitset kyseisen asian olevan uskonnon vastaista, ei heillä ole juridisesti enää mitään sanottavaa. Suomen laki velvoittaa heitä taipumaan tahtoosi uskon asioissa. Kapteenit ja luutnantit ovat lähes hampaattomia sinun suhteesi.

Mutta miksi altistaisin itseni tarkoituksella tuollaiselle kun voisin sen välttää? Mua ainakin yksinkertaisesti kuvottaa koko paikka.

toisaalta itse kannatan armeijaa siitä syystä että sieltä saa hyvän koulutuksen sotaa varten, Jumala yksin tietää joutuuko ihminen siihen elämänsä aikana ja Profeettakin (saas) kehoitti opettelemaan ampumaan nuolilla jotka tuona aikana oli aseita.
Jos mies ei mene armeijaan niin missä hän saa tarvittavan opin??
Minusta on hyvin surullista jos muslimiveljet alkavat väistelemään armeijaa vedoten uskontoon kun uskonto nimenomaan kehoittaa opettelemaan..
Profeetan (saas) päälle heiteltiin suolia kun tämä rukoili, eikö nykyaikainen muslimimies kestä edes pilkkaa?

Kyllähän minua se oppi kiinnostaa, mutta minusta ei tunnu mukavalta hankkia sitä oppia ei-muslimien kanssa. Muuten hankkisin sen opin mieluusti vaikka heti. Ja vielä tuo sotilasvala; tuo valahan käytännössä meinaisi sitä, että minä siinä vannoisin olevani valmis jopa sotimaan omia veljiäni vastaan suomen riveissä jos sellainen tilanne sattuisi. Tuollaista valaa siis en suostu sanomaan, ja siitä ei tingitä!

tuossapa se onkin että joutuu sen täällä suomessa vannomaan, toisaalta Jumala tietää mitä mieltä sydämessä on.
Jokainen sitten punnitsee sydämessään sen että voiko sen nimellisesti vannoa vai jättääkö kokonaan tekemättä.
Se on totta että armeijassa joutuu olemaan pitkään ja seura ei ole parasta, mutta eiköhän sitä muslimina löydä ne ”nörteimmät” sieltä ja ne toiset muslimit joiden kanssa sitten enempi olla siellä tekemisissä jos voi.

Enpä kyllä väitä etteikö siviilipalveluksestakin olisi hyötyä jos pääsee paikkaan jossa voisi esim. vaikuttaa nuoriin tai auttaa maahanmuuttajia noin esimerkiksi.. Vanhuksetkin kaipaavat kipeästi hoitajia. Joten kyllä sitten ennemmin sinne kuin vankilaan mistä tuskin on yhtään mitään hyötyä uskonnollisessa merkityksessä, seura taatusti vankiloissa vielä pahempi.

Mutta itse sitä mieltä että muslimina pärjää armeijassa ihan hyvin, tekee ne teot mitkä on pakollisia, ei hakeudu huonoon seuraan ja käy armeijan mielessä se että muslimimiehen olisi hyvä tietää miten soditaan. Sekä mielessä se että jos (Allaahu alem) suomeen tulee sota niin kutsu käy kävitpä armeijan tai et niin siinä ei enää ole merkitystä vannoitko aikoinaan jotain vaiko et. Ja jos (Allaahu alem) vastassa muslimiveljet niin ennemmin kärsii petturin kohtalon kuin käy sotaan heitä vastaan, kukaanhan ei voi koskaan pakoittaa, eikö?

Tässä yksi linkki heti alkuunsa:
http://www.islamonline.net/servlet/S…=1119503543428

Ja hadith joka sivuuttaa asiaa:

Hadeeth of Umm Kalthoom bint ‘Uqbah ibn Abi Mu’eet (may Allaah be pleased with her) that the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “He is not a liar who reconciles between people, conveying good messages and saying good things.” She said: I did not hear him grant any concession concerning anything that the people say of lies except in three cases: reconciling between people, war, and what a man says to his wife, or a woman says to her husband. Narrate by Muslim in al-Saheeh.

Ja sitten on sodan käynnin sääntöjä jolloin vakoilu, epäuskoisista hyötyminen jne. mutta ne ei ole ilmeisen sopivia tässä nettiyhdeydessä käydä läpi ellei halua sinne vankilaan. Sillä supo valvoo ja muualla euroopassa sellainen keskustelu saatetaan katsoa vihan ym lietsomiseksi. Ja jokaisen omaksi mietittäväksi jää ollaanko sodassa vai ei.

Olipa tuolla Islam-qassa muutakin noista valoista kuten jos henkilö on pakoitettu tekemään väärä vala niin silloin se ei ole hänen synti.
Mutta suomessa on aina tämä sivari jonne voi mennä joten ei tuo armeija sinänsä ole niin pakko.
Harmi, minusta vaan olisi mahdottoman tärkeää jokaikiselle miehelle opetella sitä sodankäyntiä….
Aina voin jossitella, mutta oikeasti kun tulevaa ei tiedä kuin Allaah… Mites sitten suut pannaan jos yksikään muslimimies ei osaa edes asetta ladata?

Ja niin edelleen. Seuraavissa kommenteissa kehotetaan lainvastaiseen yksityiseen sotilaskoulutukseen ja sitä rataa.

Ainakin minulle muodostui erittäin selvä kuva näiden kirjoittajien sitoutumisen tasosta yhteiseen velvollisuuteen – suomalaisen yhteiskunnan puolustamiseen.

Advertisement