Green Piece of Shit taisi – taas kerran – haukata ihan sitä itseään. Kyseisen kerhon tiedotesivuilta löytyi hilpeää propagandaa, joka ylitti normaalin GP-hysterian kaikilla tasoillaan. Artikkeli kokonaisuudessaan löytyy – toistaiseksi – täältä.

Katsotaan, sanoi Kullervo:

Fortum on mm. tehnyt jo uuden, vuoden 2008 alusta alkavan sopimuksen polttoaineen toimittamisesta, vaikka laitosten käyttölupa loppuu vuoden 2007 lopussa, Greenpeacen ohjelmajohtaja Harri Lammi kritisoi.

Niin? Minusta on normaalia, että energiateollisuus varmistaa raaka-aineen saannin etukäteen.

Uutisia normaalielämästä: Mitä suurimmalla todennäköisyydellä reaktoreiden käyttöikä tullaan nostamaan 30 vuodesta 50 vuoteen. Halusi GP sitä tai ei. Asiasta päätetään Suomen Tasavallan demokraattisesti valituissa elimissä – ei totalitäärisesti johdetussa, alku- ja tarkoitusperiltään hämärän peitossa olevassa epämääräisessä ulkoparlamentaarisessa painostus- ja terrorijärjestössä.

Ja miksi GP on huolellisesti hoidetun suomalaisen energiantuotannon kimpussa. Eikö taikasana Suomenlahden alueella ole kuitenkin Сосновый Бор?

Sosnovyi Borin luulisi huolestuttavan GP:a neljine RBMK tyyppisine reaktoreineen huomattavasti enemmän. Ne ovat samaa tyyppiä kuin Tsernobylissä aikanaan onnetomuuden aiheuttaneet – lisäksi ne ovat samanlaisen työmoraalin ja huolenpidon alla kuin Tsernobylissäkin. sellaisen, joka poikkeaa huomattavasti Suomessa totutusta tavasta.

Onko GP onnistunut mahdollisesti myymään suojelupalveluja Sosnovyi Boriin?

Tämä paranee vielä. Kas, tässä:

Reaktorien paineastioiden säteilyhaurastuminen on jo pitkään aiheuttanut ongelmia Loviisassa. Haurastuminen johtaa siihen, että teräkseen kohdistuva voimakas jännitys voi repiä suhteellisen pienenkin särön nopeasti suureksi murtumaksi.

Eli suomeksi: Greenpeace väittää suomalaisten ydinvoimaloiden paineastioiden haurastuneen säteilyn vaikutuksesta niin paljon, että ne ovat vaarassa räjähtää vähäisestäkin paineennoususta.

Ja lähde oli? Tarkoitushakuinen Propagandamylly, Hattu und Hiha vai Joukko Humalaisia Opiskelijoita?

Kai te olette kuitenkin tehneet säteilyturvakeskukselle ilmoituksen tästä vaarallisesta ilmiöstä? Varokaa nyt kuitenkin, ettei tule syytettä perättömästä ilmiannosta. Tosin huoli siitä – tai mikään muukaan yhteiskunnan sääntöihin liittyvä asia – ei taida olla prioriteettilistanne kärjessä?

Greenpeace pitää hälyttävänä, että Fortum haluaa salata tiedot Loviisan reaktorien kunnosta. Järjestö on vaatinut saada nähdä Fortumin selvitykset asiasta, mutta yhtiö on kieltäytynyt luovuttamasta niitä.

Mistä lähtien Greenpeace on ollut kyseisiin tietoihin oikeutettu viranomainen? Suuruudenhulluus on vaarallinen tauti. Siihen on kukistunut ennenkin joukko tyranneja – ja tyrannijoukkoja. Olkaapa varovaisia, myös massapsykoosin vaikutukset ovat laajalti tunnettuja. Sääli, että Leni Riefenstahl ei ole enää riveissänne. Leni-täti olisi voinut kertoa paljon siitä ja sen hyväksikäytöstä teille – oi pikku palleroiset.

Loviisan neuvostovalmisteisissa reaktoreissa on todettu useita turvallisuuspuutteita.

Niin? Kuka, koska ja missä? Helinä-keijuko? Lähdeviitteet luovat luotettavuutta. Mutaa senhän te näköjään tiedättekin jo…

Tätäkö me suomalaiset todella haluamme, Lammi kysyy.

Suomalaisena asia kuuluu Lammille – asia ei sitten kuulu mitenkään Greenpeacelle järjestönä. Hus pois

Ilmainen neuvo: Green-Viisikonkin kannattaisi olla hieman tarkempi noissa arvostelukyvyttömälle nuorisolle suunnatuissa fiktioteoksissaan. Tuolle fiktiokirjallisuudellehan kun nauravat arkitodellisuudessa Loviisan variksetkin. Ja varikset ovat tunnetusti älykkäitä.

Advertisement