Päivän vessapaperi kertoo teksti ihailua pursuten kuinka valtaajanuoret ilmoittavat, että ”Valtaukset jatkuvat kunnes saamme oman tilan”. Voi hellandudelis!

Tätä joukkoa – toimittajan haltioitumisesta päätellen, ilmeisesti HS:n perustilaajajoukkoa, ydinlukijaryhmää ja mainosasiakkaiden kärkiryhmää – yhdistää Erkkomedian ilmoituksen mukaan punavihreä aatemaailma. Tämä kannattaa kaikkien konservatiivien ja markkinaliberaalien huomioida. Etenkin niiden, jotka ostavat kyseisestä vasemmistolehdestä mainostilaa. Että silleen – södeä!

Onhan se ihan kiva lukea, että Daniel nikkaroi tiistaina ikkunaa vallatun talon ullakolla. Paikkojen kuntoon laittamisen lisäksi valtaajat valmistautuvat poliisin tuloon. Tämä lienee sellainen elämäntapa ja maailmakuva, jota Helsingin Sanomat haluaa julistaa ja edistää täällä tylsän porvarillisessa ja lainkuuliaisessa Suomessa.

Hei kaikki maksavat yrittäjät ja yritysjohtajat! Heittäkää pois se typerä markkinatalouselämä ja alkakaa vallata naapureidenne taloja! Kokeillaan kuka kestää pisimmälle anarkismia ja kenestä tulee lopulta uusi feodaalihallitsija – jookos?

”Tämä ja ilmeisesti huominenkin on rauhoitettu”, valtaajanuori huikkaa vallatun talon yläkerran avonaisesta ikkunasta. Sisällä käydään läpi aamubriefausta, keskustelua tulevan päivän tapahtumista. Tiistaina kuumin kysymys on, mitä tehdään, jos – tai kun – poliisi tulee nuoria talosta häätämään. No niin – mitähän sitten tehdään, kun paha poliisi tulee häätämään laittomat – mutta muuten tiätysti oikeessa olevat – valtaajaurhot ulos talosta. Piätisikö pistää kampoihin nazikytille vai lähteä kiltisti? Pssst: setä täällä suosittelee kimpsujen ja kampsujen pakkaamista ja kotiin lähtöä pikaisesti. Pikaisesti, ennen kuin olette korvianne myöten kusessa – oi pikku kullannuput…

Nyt meneekin jänskäksi. Kesken kokouksen tulee tieto, että nuorisoasiainkeskus haluaa rauhoittaa lähipäivien tilannetta. Se keskustelee nuorten kanssa korvaavan tilan löytämisestä: vallatun talon tilalle on tarjottu ainakin Merikasarmin nuorisotaloa Katajanokalta. Toimittajilla ei kokoukseen ole asiaa, ja muutama valtaajakin istuu ulkosalla. ”Ei täällä kannattaisi tuollaista, tässä ei poliisia kuitenkaan voi voittaa”, kesken kokouksen pihalle karannut Sami jupisee.

No niin, nuorisoasiankeskushan se onkin sitten ratkaisu tässä tilanteessa. Erittäin vallankumouksellinen ja yhteiskunnan rakenteiden vastainen veto…

Valtaajia tuntuu yhdistävän ennen kaikkea kriittinen suhtautuminen markkinatalouteen ja valtajärjestelmiin. Yksi puhuu kontrollimekanismeista, toinen kulutusyhteiskunnasta, kolmas ylikansallisesta kapitalismista. Puheista voi päätellä, että joukon sitoo yhteen punavihreä idealismi, jonka yhteinen vihollinen on markkinaliberaali oikeisto. Tunne on mitä ilmeisimmin molemminpuolinen. Valtausten kiihkeimmät vastustajat ovat perinteisesti poliittisen kentän oikealta laidalta.

Kas, kas. Kas kun ei koko kapitalistinen yhteiskunta? Juuri tällaisia ihmisiähän HS – ja koko yhteiskuntamme – tarvitseekin!

Niinpä niin – se kuuluisa oikeisto. Mistähän se muuten mahtaa johtua? Konservatiivit ovat yleensä sitoutuneet lakien noudattamiseen ja yhteiskunnan pelisääntöihin. Toisin kuin nämä gaggipöksyt. Kun joku juttu ei heille sovi, aletaan venyttämään ja rikkomaan sääntöjä. Kuin pahaiset piloille hemmotellut kakarat jotka eivät pysty elämään sosiaalisesti toimivan ryhmän jäseninä. Sosiaalisuus on kaukana tämän sortin sosialisteista.

Lisäksi vastustajia löytyy naapurustosta, johon vaihtoehtonuorten talonvaltaus tuo epävarmuutta tulevasta.

Kertokaa minulle, kuka haluaisi tällaisen sakin naapurikseen?

Valtaajat kertovat, että suoran toiminnan tarkoitus on saada valtaajille oma ja omilla ehdoillaan toimiva tila. Nuorten toiveiden mukaan siellä eivät pätisi ympäröivän maailman markkinalait eikä kellään olisi enempää määräysvaltaa kuin toisella.Tätä nuoret tarkoittavat puhuessaan autonomisesta sosiaalikeskuksesta.

Ihan tiedoksenne: olisi varmaan hyvä herätä tuosta unesta – ennen kuin sattuu pahemmin.

Nuorisotalo ei sellaiseksi käy, valtaajat sanovat. He ovat enimmäkseen 20–30 -vuotiaita nuoria aikuisia, kun nuorisotoimen kohderyhmään kuuluvat yläasteikäiset nuoret. Nuorisotalo myös kuuluu ”koneistoon”, jonka ulkopuolella valtaajat haluavat toimia.

Voi nunnnunnnuu… Tuossa iässä normaalit ihmiset perustavat koteja, käyvät töissä tai hankkivat ammattia ja tekevät lapsia. Ja sikäli he ovat tietysti oikeassa – nuorisotalo on tarkoitettu nuorisolle, ei epäsosiaaliselle jätteelle.

Menkää hyvät ihmiset töihin ja unohtakaa vallankumoukset! Niillä – siis vallankumouksilla – on sellainen ikävä piitrre, että ne syövät omat lapsensa ja nostavat uuden nomenklatuuran esille.

Myöskään baareista, työväenopistoista tai kauppakeskuksista ei ole valtaajien mukaan oman ja itse hallitun tilan korvikkeeksi. ”Antaa ympäristön pitää kapitalismin, mutta antakaa meidän pitää edes yksi talo!” Markus tiivistää sohvalta ja pyörittää sormeaan kuvaamassa vaurasta naapurustoa ja vallattua taloa sen keskellä.

Vai pitää edes yksi talo? Jos joku tila on tyhjillään, se ei muutu välittömästi valtaajien omaisuudeksi. Eihän telineessä oleva polkupyöräkään ole vapaasti kaikkien otettavissa. Puhumattakaan rahasta tai kulutushyödykkeistä. Näiden ihmisten maailmankuva on pahasti vinossa. e ovat hyvä esimerkki aikamme arvotyhjiön seurauksena syntyvistä yhteiskunnan ulkopuolelle halajavista kahjoista.

Seitsemäntenä valtauspäivänä vallatun talon ovissa näkyy säppejä, joilla valtaajia häätämään tulevan poliisin saapuminen tehdään hankalaksi. ”Me emme täältä lähde”, Tuuli sanoo vaikka tietää kokemuksesta, että poliisi kyllä saa lopulta kannettua nuoret talosta ulos. Siksi valtaajien uho kohdistuu myös tulevaan. ”Valtaukset jatkuvat, kunnes saamme oman tilan!”

Siis yhteiskunnan ulkopuolelle? Tätä vallankumousta taidetaan muuten tehdä työmarkkina- ja toimeentulotuella…

Olisikohan yhteiskunnan syytä puuttua tähän toimintaan hieman vakavammin? Ennen kuin ollaan samassa tilanteessa Ranskan, Tanskan, Saksan ja Ruotsin kanssa?

Seuraavaksi näihin joukkoihin hiipii aitoo vallankumouksellisuus. Sen jälkeen alkaa terrori; väkivalta, ryöstöt, mellakat, vapaudenriistot – pahimmassa tapauksessa murhat ja avoin kapina. Se ei tietysti koske koko joukkoa – ainoastaan sen kovaa ydintä.

Suurin osa näistä työmarkkinatuen voimalla vallankumousta tekevistä pikku ihmisistä on kuitenkin ns. hyödyllisiä idiootteja vallankumouksen kannalta. Mutta se kova ydin – siihen pitää suhtautua kuten mihin tahansa todelliseen vallankumouksellisuuteen.

Tässä muuten hieman samaan aiheeseen liittyvä – söpö – uutinen järjenvalon pilkahduksesta vasemmistoanarkian synkässä ja dullantuoksuisessa yössä:

Asem-mellakoista syytteet 86:lle

Syyttäjä jätti keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudelle viime syyskuisen Asem-mellakkaa koskevan haastehakemuksen, jossa syytetään 86:tta ihmistä.

Syyttäjä vaatii rangaistusta 27:lle väkivaltaisesta mellakasta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kuudelle mellakasta, 30:lle haitanteosta virkamiehelle, 45:lle niskoittelusta poliisia vastaan, seitsemälle laittomasta naamioitumisesta, seitsemälle toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden tai aineiden käytöstä, yhdelle ampuma-aserikoksesta ja yhdelle järjestysrikkomuksesta. Yhdellä syytetyllä voi olla useampia tekoja.

Syyttäjä vaatii 24:lle näistä ehdollista vankeusrangaistusta ja kaikille muille sakkorangaistusta.

Juttu tulee esille käräjäoikeudessa syksyllä 2007.

Lähde: HS

Näin käy kun piloille hemmotellut kakarat kasvavat pellossa ja ovat kyvyttömiä erottamaan oikean väärästä. Tässä vaiheessa voisi todeta, että sitä saa, mitä tilaa.

Tästä anarkomarkojen ja vihervasemmistolaisten sakista voi todeta kieroon kasvamisen lisäksi sen, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Ja kauhalla on vaikea ottaa, kun on lusikalla jaettu.

Ja kun mennään sananlaskuihin, niin muistanpa sen mitä mummillani oli tapana sanoa: Kuka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee.

Olennaista varmaan kuitenkin lienee se, että nämä vallankumoukselliset – puheistaan huolimatta – ovat tiukasti yhteiskuntamme hyvinvointiverkostossa kiinni. Vallankumouksellisuus on kaukana siitä mitä he edustavat.

Vandalismi on määritteenä osuvampi tällaiselle touhulle.

Advertisement