Kuten varmaan muistatte, henkilökohtainen mielipiteeni nykymuotoisesta kehitysavusta on se, että se on lähinnä suoraa tulonsiirtoa rikkaiden maiden köyhiltä köyhien maiden rikkaille. Sillä ylläpidetään eriarvoisuutta, väestöräjähdystä, diktatuureja, asekauppaa, ihmiskauppaa, korruptiota, orjuutta ja muuta järjestäytynyttä rikollisuutta.

Lisäksi sen eräs erityispiirre on se, että se kurjistaa niitä maita joihin sitä ohjataan. Tämä nykymuotoinen kehitysapu on pelkistetysti rahan kaatamista suoraan Kankkulan kaivoon – kansainvälisellä tasolla.

Oma mielipiteeni on se, että avain kolmannen maailman ongelmien ratkaisuun on naisissa. Kun naisille annetaan peruskoulutus luku- ja laskutaitoineen ja samalla puututaan naisen asemaan lapsenteko-objektina. Eli opetetaan näille, että heillä on oikeus määrätä omasta ruumiistaan ja sanoa ”ei” – olemme lähempänä oikeaa ratkaisua kuin kaatamalla kehitysapua sinne Kankkulan kaivoon.

Koulutus ja länsimaalaistyyppinen eläketurva ovat – myös miesten osalta – oikea ratkaisu. Etenkin jos halutaan ratkaista kehitysmaiden ongelmia ja välttää maailman hukkuminen väestöräjähdyksen tuottamaan kuonaan. Kun tulevaisuutesi on turvattu, et tarvitse enää lapsilaumaa huolehtimaan vanhuudenpäivistäsi.

Der Spiegel on julkaissut aiheesta afrikkalaisen (kenialaisen) asiantuntijan, taloustieteilijä James Shikwatin, 35, haastatteluun perustuvan artikkelin. Artikkeli löytyy täältä.

Pena on nähnyt hieman vaivaa ja kääntänyt sen suomeksi. Suomenkielinen käännös löytyy täältä.
Kiitos Pena!

Kun lukee tuota artikkelia, kannattaa muistaa eräs tosiseikka. Suomi antoi kehitysapua vuonna 2006 0.3% bruttokansantuotteestaan. Bruttokansantuote oli 2006 n. 145 miljardia euroa. Tästä tulee n. 450 miljoonaa Euroa.

Lähde: CIA Factbook.

Tämän mukaaan Suomi työnsi viime vuonna 450 miljoonaa euroa suoraan kansainväliseen Kankkulan kaivoon.

Erään toisen näkemyksen – kotimaisen Kepan 😉 – antama kuva on vielä pahempi:
Suomi antoi kehitysapua vuonna 2006 Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen (KEPA) mukaan 670 miljoonaa euroa
. Kehitysapu on 1,6 % budjetista.

Eli Kepan mukaan hallintomme työnsi viime vuonna 670 miljoonaa euroa suoraan kansainväliseen Kankkulan kaivoon.

Se kumpi luvuista on todellinen ei sinänsä ole tärkeää. Kumpikin summa on hukattavaksi aivan liian suuri. Tämä epäselvyys puolestaan kuvaa erinomaisesti nykyistä kehitysavun tilannetta. Asia ei ole läpinäkyvä – niin kuin sen pitäisi olla. Ainakin demokraattisten pelisääntöjen mukaisesti. Maksumiehellä on oikeus tietää, miten hänen rahojaan käytetään.

Advertisement