Rostock 2007

Kun suurten teollisuusmaiden kolmipäiväinen G8-kokous alkaa ensi keskiviikkona Saksassa, Rostockin läheisessä Heiligendammissa, äärivasemmiston mellakointi ja mielenosoitukset ovat alkaneet jo etuajassa. Tässä G8-kokouksessa suuret – ja vähemmän suuret – teollisuusmaat yrittävät ratkaista globalisaation ongelmia.

Kokoukseen osallistuvat G8-maiden Yhdysvaltain, Saksan, Ranskan, Britannian, Italian, Japanin, Kanadan ja Venäjän johtajat. Lisäksi kokoukseen saapuu muun muassa Kiinan presidentti.

Tämä kokoukseen liittyvä yritys ei kuitenkaan riitä äärivasemmistolle. Itse asiassa on aivan sama mitä kyseisessä kokouksessa sovitaan tai päätetään – äärivasemmisto on ottanut kyseiset kokoukset jo valmiiksi keppihevosikseen.

Miksi?

Siksi, että paikalle kerääntyy kansainvälinen media. Mellakoitsijat saavat mahdollisimman suuren julkisuuden käynnistämällä rähinöinnin tällaisten kokousten yhteydessä. Muistamme varmaan hyvin Helsingin viime kesäisen ASEM-kokouksen ja siihen liittyneen Smash Asem-yrityksen. Sellaisen jonka Suomen poliisi hoiti ennakoiden ansiokkaasti.

Nyt samat äärivasemmistolaiset mellakoitsijat käyttävät tilannetta taas hyväkseen. Mielenosoittajat kuuluivat useisiin järjestöihin. Anarkistien ja kommunistien ohella paikalla oli globalisaatiota ja Irakin sotaa vastustavia ihmisiä eri puolilta Eurooppaa. Myös ilmastonmuutoksesta huolissaan olevat olivat liikkeellä yhdessä luterilaisen ja katolisen kirkon aktiivien kanssa. He vaativat teollisuusmaita tukemaan maailman köyhiä.

Näiden nyt alkaneiden mielenosoitusten uskotaan jatkuvan Rostockissa joka päivä, joten Saksan poliisi on varautunut ääriryhmien väkivaltaisuuksien varalta. Ennätyksellisen suuren turvaoperaation vuoksi alueelle on siirretty 13 000 poliisia eri puolilta Saksaa.

G8-kokouksen vastainen mielenosoitus muuttui lauantai-iltapäivällä mellakaksi, kun parisataa mielenosoittajaa hyökkäsi poliiseja vastaan. Kiviä ja polttopulloja heitelleet mellakoitsijat kaatoivat myös autoja. Poliisi joutui käyttämään kyynelkaasua tilanteen rauhoittamiseksi. Kymmeniä ihmisiä pidätettiin.

Mellakoitsijoista osa oli naamioitunut ja uutistoimistot kuvailivat tilannetta Rostockin sataman kaoottiseksi. Ainakin 146 poliisia loukkaantui. 18 poliisin vammoja kuvattiin vakaviksi. Mielenosoituksen järjestäjien mukaan poliisi provosoi mielenosoittajia. Rostockissa järjestettyyn G8-maiden vastaiseen mielenosoitusmarssiin osallistui lauantaina 25 000–30 000 ihmistä, poliisi arvioi.

Näin näemme taas kerran miten mikään ei ole muuttunut. Äärivasemmistoa edustavat militantit käyttävät mielenosoitukseen osallistuvia hyväuskoisia hyödyllisiä idiootteja käsikassaranaan ja suojanaan. Kuten jo muinaisen kylmän sodan aikaan.

Nämä yhteiskunnan luhistumista ja vallankumousta ajavat vallankumoukselliset voidaan jakaa teoriassa kahteen pääluokkaan – niihin jotka haluavat anarkiaa ja niihin jotka haluavat totalitaristisen yhteiskunnan. Älkää – hyvät ihmiset – sokaistuko näiden satojen vaihtoehtoliikkeiden sekamelskassa. Kyseessä on kaksi pääjoukkoa, jotka toimivat vielä toistaiseksi yhteistyössä. Yhteistyö tosin päättyy siihen, jos saavutetaan se piste mitä toinen pitää tavoitteena ja toinen keinona. Nimittäin anarkia.

Jos nämä äärivasemmistolaiset pääsevät joskus tuohon pisteeseen – eli saavat tuhottua nykyisen yhteiskunnan – seurauksena on anarkia. Mutta tuo anarkia on vain välivaihe – kaikille muille paitsi anarkisteille. Nämä vasemmistototalitaristit näkevät sen todellakin astinlautana vasemmistodiktatuuriin. Sellaiseen jossa ihminen on yhteiskunnan omaisuutta ja yhteisö on yksilöä tärkeämpi.

Mellakointi, kansalaistottelemattomuus (l. lakien rikkominen) ja pyrkimykset alistaa enemmistö vähemmistön tahdon ja ns. oikeuksien alle ovat perustyökaluja tässä yhteiskunnallisessa tuhoamistyössä.

Hyödylliset idiootit ovat tärkeitä myös näiden muiden keinojen toteuttamisessa. Arvoköyhä nykymaailma ajaa ihmisiä erilaisen New Age-hömpän ja mitä ihmeellisimpien aatevirtojen luokse. Yhteiskuntaamme on syntynyt silmälaput silmillä kulkeva ylissuvaitsevaisten ja hassujen yhden aatteen ihmisten nenästä vedettävissä oleva ja erinomaisen naiivi joukko. Kun nämä riittävää näkemystä ja elämänkokemusta vailla olevat infantiilit ihmiset pääsevät töihin mediaan, virkakuntaan ja jopa politiikkaan – äärivasemmistolla on periaatteessa tarvittava tuki yhteiskunnallisen hävitystyönsä tueksi.

Lenin-setä olisi aikoinaan hykerrellyt tyytyväisenä ja hieronut karvaisia käsiään yhteen tällaisen hölmöläisjoukon edessä – ja käyttänyt heitä häikäilemättä hyödyllisinä idiootteina hyväkseen pyrkimystensä saavuttamiseksi.

Onko tämä äärivasemmisto sitten pelkkä pellejoukko vai todellinen yhteiskunnallinen uhka? Se riippuu tasan siitä kuinka paljon normivirtanen on valmis hyväksymään yhteiskunnassaan tapahtuvaa rakenteiden ja perinteiden repimistä?

Se on kiinni täysin yhdestä perustavaa laatua olevasta asiasta.
Kysymys on vain siitä, että haluaako normivirtanen päästää tämän joukon valtaan?

Lähteet: STT,YLE,HS.
Kuvan lähde: HS

Päivitys 7.6.2007: Asiasta kirjoittaa myös Jukka Kemppinen.

Mainokset