Lähde IS Kuvan lähde IS

On päiviä jolloin voi todeta; mitä minä sanoin… 😉 Tämä päivä on sellainen. Muistatte varmaan edelliset kirjoitukseni työmarkkinatukivallankumouksellisista? Ne löytyvät täältä ja täältä.

Totesin aikaisemmin näin:

Kertokaa minulle, kuka haluaisi tällaisen sakin naapurikseen?

Valtaajat kertovat, että suoran toiminnan tarkoitus on saada valtaajille oma ja omilla ehdoillaan toimiva tila. Nuorten toiveiden mukaan siellä eivät pätisi ympäröivän maailman markkinalait eikä kellään olisi enempää määräysvaltaa kuin toisella.Tätä nuoret tarkoittavat puhuessaan autonomisesta sosiaalikeskuksesta.

Ihan tiedoksenne: olisi varmaan hyvä herätä tuosta unesta – ennen kuin sattuu pahemmin.

… ja mitä sitten tapahtuikaan tänään heti aamutuimaan?

Uutisvirta kertoo, että Helsingin poliisi tyhjensi Hietalahden telakka-alueella vallattuna olleen talon tänään aamulla suurella operaatiolla. Kymmenien poliisien ja lukuisten poliisiajoneuvojen lisäksi paikalla oli helikopteri, joka laski poliiseja alueella sijaitsevan rakennuksen katolle.

Telakkakatu 6:ssa sijaitseva kiinteistö vallattiin laittomasti 16. kesäkuuta. Suojellun kiinteistön omistaa Wärtsilän telakan konkurssipesän hallinto, joka teki poliisille ilmoituksen hallinnanloukkauksesta. Talonvaltaajat neuvottelivat ennen juhannusta Helsingin kaupungin tilakeskuksen ja nuorisoasiainkeskuksen kanssa, mutta eivät kelpuuttaneet heille tarjottuja tiloja.

Tässä mentiin ns. perse edellä puuhun. Minun mielestäni kaupungin ei olisi pitänyt neuvotella millään tavalla rikollisten kanssa – puhumattakaan tilojen tarjoamisesta tällaisen kiristyksen ja painostuksen kautta.

Surkuhupaisana sivuepisodina Erkkokonserniin kuuluva Vartti-läpyskä soitteli omaa laittomuuden poikkihuiluaan. Tämä vasemmistolaisten toimittama ilmaislehti kirjoitti eilisessä numerossaan kyyneleitä vuotavan kirjoituksen nuorisotilojen puolesta. Tosin samassa jutussa haastateltu nuoriso ei pitänyt nuorisotiloja kovinkaan virikerikkaana tai puoleensavetävänä paikkana. 😉

Oranssi ry oli saanut sädekehän päänsä päälle. Vartti-lehti tunnetaan mutta ilmeisesti Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksessa on edelleen väkeä joka pitää laittomuuksia oikeina tapoina hankkia toimintatiloja nuorisolle.

Toisessa artikkelissa vuodatettiin solidaarisuutta näille työmarkkinatukivallankumouksellisille. Mutta nyt ei toteutunut rikollisten haave – eipä ei.

Tuosta valtauspäivästä – eli kesäkuun kuudennestatoista – alkaen on odoteltu sitä milloin esivalta tyhjentää tilan laittomista tunkeutujista ja millaisin seurauksin.

Aika vähällä tässä asiassa kuitenkin päästiin eteenpäin.

Poliisin mukaan laittomat tunkeutujat eivät poistuneet vapaaehtoisesti, vaan osa vastusti kiinniottoa kahliutumalla ja vastaan haraamalla. Yksi haihattelija loukkaantui lievästi, kun poliisi murtautui taloon.

Lähde HS
Kuvan lähde HS

Lähde IS
Kuvan lähde IS

Työmarkkinatukivallankumoukselliset olivat varautuneet poliisin tuloon piikkilankaesteillä ja suojakilvillä. Poliisi löysi talosta myös lamppuja ja maalinestettä, joiden epäillään olevan tarkoitettu käytettäväksi vahingoittamistarkoitukseen. Poliisin mukaan on täysin mahdollista, että aktivistien on ollut tarkoitus tehdä lampuista nippuja, laittaa maalinestettä niiden sisälle ja hyökätä niitä käyttäen poliisin kimppuun. Tunkeutujat olivat varanneet myös kiviä poliisin päälle heitettäväksi.

Poliisi on ottanut paikalta kiinni 24 henkilöä esitutkintaa varten. Kuitenkin kaikki nämä 24 talonvaltauksesta kiinniotettua päästetään poliisin ilmoituksen mukaan vapaaksi tänään.

Hetkinen – kaikki nämä 24 talonvaltauksesta kiinniotettua päästetään poliisin ilmoituksen mukaan vapaaksi tänään?

Minusta varustautuminen väkivaltaiseen vastarintaan polttopulloin ja piikkilangoin muutti tämän sakin johtoportaan aseman. Näyttää siltä – kuten alunperin epäilinkin – että tässä oli kyse joukosta harhaanjohdettuja lapsukaisia joita käytti hyväkseen anarkistien pieni mutta ärhäkkä joukko. Tällaista lasten hyväksikäyttöä vallankumouksen karjana voisi kutsua huoletta henkiseksi pedofiliaksi.

Niin vastenmielistä on mielestäni ymmärtämättömien nuorten johtaminen harhaan. Tällaisella harhaanjohtamisella olisi saattanut pahimmassa tapauksessa korvaamatonta vahinkoa maailmaa kokonaisuutena hahmottamaan kykenemättömille nuorille ihmisille.

Jos anarkistien ydinryhmä olisi saanut aikaan toivomansa väkivaltaisen yhteenoton poliisin kanssa, seurauslistalla olisi voinut olla loukkaantumisia – mahdollisesti halvaantumisia ja jopa kuolemia.
Lisäksi monen nuoren elämä olisi pilattu ennen sen alkua vahingonkorvausvaateisiin ja rikostuomioihin.

Hyvä että näin ei päässyt käymään.

Minä pidän tällaisia väkivaltaorientoituneita vasemmistolaisia täysin edesvastuuttomina ja tietoisesti yhteiskunnan ulkopuolelle jättäytyvinä rikollisina. Nämä eivät ole mitään sankareita. Eivätkä nämä ole kansalaisaktivisteja. Nämä ovat ihmisiä jotka haluavat kaataa nykyisen järjestelmämme ja pystyttää sen tilalle anarkian. Tai totalitaristisen järjestelmän

Heidän uhrejaan pidän edelleen ns. hyödyllisinä idiootteina. Katsokaa vanhemmat muksujenne perään. Maailma on ajoittain kovin tyly ja vaarallinen paikka ja joukossa tyhmyys kovin usein tiivistyy.

Advertisement