World Vision on iskenyt todellisuudesta vieraantuneen länsimaisen ihmisen arkaan paikkaan.

Tämä järjestö on käynnistänyt näkyvän – ja ilmeisen kalliin – kummikampanjan. Tämä kampanja syyllistää härskisti ymmärtämättömiä ihmisiä ja vetoaa näin falskisti heille keinotekoisesti aiheutettuihin omatunnontuskiin.

Järjestön kotisivuilta löytyy esimerkiksi seuraava sydäntä särkevä kuvaus:

Ray Ramiro on 9-vuotias perulainen poika, joka pelaa mielellään jalkapalloa. Ray Ramiro on vailla kummia.

Sinun avullasi hän saa mahdollisuuden mm. koulunkäyntiin, terveyteen ja turvalliseen kasvuun. Lisäksi autat kummilapsesi koko yhteisöä pitkäjänteisessä työssä kohti pysyvää muutosta. Kummimaksun suuruus on valintasi mukaan 25 – 45 € kuukaudessa.

Täytettyäsi seuraavalla sivulla olevan lomakkeen saat muutaman päivän kuluttua kotiisi kummilapsen kuvan sekä kaiken tarvitsemasi tiedon lapsesta, hankkeesta ja kummiudesta. Tämän jälkeen voit halutessasi olla kirjeenvaihdossa lapsen kanssa.

Tervetuloa mukaan maailman suurimpaan kummiperheeseen, World Vision -kummiksi!

Kaunis ajatus – mutta mitä löytyy ajatuksen takaa todellisuudessa?

Tämäntyyppinen kehitysapu on – korostan; omasta mielestäni – taas yksi niistä hyvillä aikomuksilla kivetyistä teistä suoraan helvettiin.

Tämäntyyppinen apu siirtää huomion pois todellisesta, pitkäjänteisesti suoritettavasta avustustyöstä. Se on omiaan murtamaan niitä harvoja oikeasti hyödyllisiä projekteja, joilla maailmaa pyritään saamaan paremmaksi paikaksi elää.

Tällainen apu on omiaan tekemään kolmannen maailman ihmisistä yhä enemmän länsimaisesta avusta riippuvaisia. Se estää todellisen ongelman – eli maailman väestöräjähdyksen – hallinnan. Tämä kauniisti muotoiltu ajatus on todellisuudessa vain uusi kolonialismin ja imperialismin ilmenemismuoto. Sellainen jota tuetaan myös Ulkoasiainministeriön kautta kanavoiduilla verorahoillamme.

Hienoa…

Lisäksi 5000 lapsen kummikampanja on oikeana apuna todellisuudessa kuin hyttysen pieraisu Saharan autiomaassa. Tarpeeton – ja itseasiassa loppupelissä hyvin haitallinen – kosmeettinen temppu.

Ja kuten kaikkeen tällaiseen toimintaan, myös tähän liittyy väistämättä kuluja ja kuluja.
Kuka takaa sen, että hyvää tarkoittava apu menee edes pääosiltaan avustuskohteeseen?

Minulla on – tämäntyyppistä touhua joskus läheltäkin seuranneena – vahva epäily siitä, että joku likainen käsi kerää tästäkin touhusta profitit taskuunsa ja nauraa likaisesti partaansa…

Ja Sinä maksat laskun…

World Vision – Varsinaisesta Reilukerhosta päivää!

Lähde: World Vision,

Jk: Palautetta kampanjasta voi toimittaa suoraan sylttytehtaalle:
Suomen World Vision
Yrjönkatu 23 B 24
00100 Helsinki
puhelin (09) 681 8300

asiakaspalvelu@worldvision.fi

Advertisement