Virheet – De Dorka on julkaissut kotouttamisohjelmansa.

Tästä hullunhauskasta ja todellisuudesta iloisesti irti olevasta ohjelmasta on annettu tänään lehdistötiedote. Palaan tähän Pakolaispoliittiseen Pahkasikaan – jahka sen saan käsiini kokonaisuudessaan.

Hyvänä jatkumona monikyldyristien kaavailuille myöntää sosiaalituristiviisumeja EU:n ulkopuolelle, Virheet – De Dorka, haluaisivat myös helpottaa Suomen kansalaisuuden saantia.

Vihreiden valtuuskunnan hyväksymän maahanmuuttajien kotouttamisohjelman tavoitteena on, että Suomeen pysyvästi asettuneet maahanmuuttajat saavat kansalaisuuden. Vihreät esittävät lisäksi kaikille maahanmuuttajille oikeutta suomen kielen koulutukseen. Vihreät antaisivat lisää rahaa sellaisille kouluille, joissa on oppilaita monista eri kulttuureista.

Vihreiden valtuuskunta haluaisi myös puuttua työhönotossa tapahtuvaan syrjintään nykyistä tehokkaammin. Vihreiden kotouttamisohjelman mukaan Suomessa pitää huolehtia, ettei maahanmuuttajia suljeta yhteiskunnan ulkopuolelle.

Viherpoppoon omin sanoin:

Monista maista on saatu selvää näyttöä siitä, että työnhakijoita karsitaan pelkästään vieraskielisen nimen perusteella. Kannustammekin julkista sektoria kokeilemaan anonyymistä työhakemusmenettelyä.

Niin – monista maista on saatu myös kokemuksia siitä, että monikulttuurisuus aiheuttaa ongelmia ja synnyttää monitahoista ja – säikeistä rasismiakin. Ja se rasismi kohdistuu myös alkuperäisväestöön.

Kysymyksiä:

Hoidetaanko työhaastattelukin anonyymisti – paperipussi päässä? Kielletäänkö työnantajaa ja esimiehiä tutustumasta rekrytoitavaan työntekijään? Maksetaanko palkkakin suoraan ja anonyymisti – esimerkiksi jonkin klaanin tai järjestön tilille?

Kertokaapa mikä tai kuka työnantaja haluaa palkata ihmisen töihin tapaamatta tätä?

Vastaavasti maahanmuuttajien odotetaan sitoutuvan demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen.

Ihanko totta? Kauanko teiltä virheiltä kesti päästä tuohon johtopäätökseen? Kuusitoista vuotta? Vai kolmekymmentä?

Nämä anonyymit työhakemukset ovat vain luonnollinen jatkumo tässä järjettömyyden triumfissa.

Seuraavaksi kiintiöidään varmaankin sopiva määrä lääketieteellisen aloituspaikoista luku- ja kirjoitustaidottomille maahanmuuttajille. Tokihan heidän pitää lääkäreiksi päästä – jos luku- ja kirjoitustaidoton maahanmuuttaja ei pääse lääkäriksi, niin sehän silkkaa rasismia ja sortoa.

Näistä luku- ja kirjoitustaidottomista Suuren työvoimapulan paikkaajista kirjoitti perjantain Pravdakin varsin huolissaan.

Tästä eteenpäin – jos nämä ajatukset toteutuvat – onkin mielenkiintoista nähdä se, miten ihmisten vaivojen hoitaminen hoituu jatkossa. Tämän hetken yksi suurimmista ongelmista on se, ettei julkisessa terveydenhuollossa potilaalla ja lääkärillä välttämättä ole yhteistä kieltä.

Tätä taustaa vasten tarkasteltuna Tehyn työtaistelun aiheuttamat uhkakuvat ja suorat vaikutukset olivat kuin hyttysen pieru Rulla-aavan jängällä…

Olen henkilökohtaisesti ollut – jo – todistamassa tilannetta, jossa tyttäreni valitti kipua oikeassa jalassaan. Lääkäri alkoi tutkimaan tämän ilmoituksen jälkeen tyttäreni vasenta jalkaa.

Kun tähän lisätään luku- ja kirjoitustaidottomuus – sitten päästäänkin mukaan varsin mielenkiintoisiin tilanteisiin…

Lähteet: STT, YLE, HS

Mainokset