Enemmistö puhuu vähemmistöstä. Näin otsikoi päivän Pravda.

Lähde: HS

Mitä? ”Venäläisviha – suomalaisen yhteiskunnan haaste?” on otsikkona seminaarissa, jossa pohditaan venäläisvähemmistömme asemaa. Syytä on, sillä ryssittely ja ennakkoluulot ovat arkipäivää.

Vai niin? Ja mikähän mahtaa olla lähde?

Henkilökohtaisesti – täältä maan pinnalta tarkastellen – näyttää siltä, että kaikesta huolimatta juuri venäläiset – ja tietenkin virolaiset – ovat parhaiten maahamme sopeutunutta maahanmuuttajajoukkoa. Tuo ryssittely ja ennakkoluulot näyttäisivät olevan lähinnä ennakkoluuloisen hyysäri-, kukkahattutäti- ja toimittajajoukon ennakkoluuloista kuvitelmaa.

Minä olen huomattavasti huolestuneempi Todellisesta rasismista. Siitä, joka syntyy toiselta puolelta maapalloa saapuvien maanmuuttajien toimien seurauksena. Sellaisten, jotka eivät halua sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen pelisääntöihin.

Mutta mitäpä sitä voisi vaatiakaan ymmärryksen osalta sellaiselta – kotimaiselta – joukolta, joka on onnistunut irrottautumaan todellisuudesta…

Kuka puhuu? Maahanmuuttoministeri Astrid Thors, vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää ja kahdeksan muuta asiantuntijaa, joita kaikkia yhdistää se, että yksikään ei ole itse suomenvenäläinen. Vähemmistö ei ole paneelissa edes vähemmistössä.

Ehkäpä suomessa asuvat venäläiset eivät näe asiaa samanlaisena ongelmana kuin tämä kukkahattukuoro? Ehkäpä he eivät näe myöskään itseään suomenvenäläisenä vähemmistönä…

Ja kun enemmistöstä puhutaan…

Vaatii aika erikoista maailmankuvaa pitää huonosti suomea osaavaa ja suomenruotsalaista identiteettiään jatkuvasti korostavaa maanmuuttoministeriä enemmistön edustajana…

Puhumattakaan siten vähemmistövaltuutetusta…

Miten tuleekaan mieleen tämä vanha juttu:

KADONNUT

Suhteellisuudentaju. Löytäjä saa pitää.
T: Kukkahattusakki

Yhteisten rahojen käyttäminen tällaisiin projekteihin on rahojen kaatamista suoraan sinne kuuluisaan Kankkulan kaivoon. Nämäkin rahat olisi voinut suunnata huomattavasti paremmin. Esimerkiksi maahanmuuttajien opetukseen perusasioissa.

Suomen kielessä sekä niissä asioissa joita Suomessa saa tehdä ja ei saa tehdä.

Lähde: HS