Nimimerkki jmk linkitti JHan vieraskirjaan otsikolla Vuoden pöntöin mokutus äänestyksen http://www.kristallipallo.comista.

Ajattelin aluksi lainata kyseistä äänestystä huumoriosiooni. Kuitenkin mitä pidemmälle luin näitä ajatuksia, sitä vakuuttuunemmaksi tulin siitä, että kysehän on kuitenkin suomalaisiin kohdistuvasta rasismista. Kaiken tämän kauniin monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden sivuäänenä kuuluu halveksinta meitä suomalaisia ja edustamaamme kulttuuria kohtaan.

Mitä muuta voi ymmärtää kun puhutaan ymmärtämättömästä kansasta, junteista tai vaikka alempana usein esiintyvästä geneettisestä rajoittuneisuudesta?

Nämä ihmiset sanovat ensiksi, ettei rotuja ole ja samaan hengenvetoon he arvostelevat suomalaisia rotuna.

Koska tällaisilla jutuilla on taipumus kadota nettiavaruudesta, julkaisen sen omin luvin tänne.

Joni Jantunen:
”Ottamalla maahanmuuttajia voidaan turvata joillekin ihmisille turva sorrosta ja kurjuudesta. Lisäksi monikulttuurisuus on rikkaus eikä uhka suomalaiselle kulttuurille. Maahanmuuttajat myös muokkaisivat suomalaisten geeniperimää niin, että…

Faisal Dahir Nur:
Jos joku kuvittelee, että jos somalit ovat tulleet Suomeen elääkseen sossun rahoilla, hän on mielenvikainen. Harva somalialaistaustainen työikäinen elää sosiaalituilla. Suunnilleen 70–80 prosentilla työikäisistä somalialaisista on työp…

Pekka Niemi:
Suomi voisi helposti ottaa vastaan 500 000 siirtolaista. Tietenkin suurten siirtolaismäärien vastaanottaminen tuo mukanaan sopeutumisongelmia: polttopulloja kebabravintoloihin ja rasismia työmarkkinoilla. Tämä on kuitenkin siirtymävaiheen.

Kristiina Kouros:
Mielestäni koululaitoksen pitäisi vaikka pakkosyöttää tietoa ihmisille, jos haluamme kutsua itseämme sivistysvaltioksi.

Vasemmistonuoret:
Laittomille maahanmuuttajille ehdoitta pysyvä oleskelulupa sekä Suomessa että unionin tasolla; Laittomien maahanmuuttajien aseman virallistaminen ei saa olla riippuvainen työpaikasta.

Heidi Hautala:
Maahanmuuttaja-kiintiöt työpaikoille; rekrytointipisteet Afrikkaan

Anna Kontula:
Sitran raportissa hahmotellaan aktiivista maahanmuuttopolitiikkaa. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Suomeen muuttaisi vuosittain jopa 50 000 maahanmuuttajaa, joita houkutellaan aktiivisesti maahan.

Helsingin Sanomat eduskuntavaalien alla:
Maahanmuuttajista Suomelle selvät säästöt, jos he työllistyisivät ja jos he olisivat 20-vuotiaita ja jos heillä olisi tullessaan koulutus, joka vastaa parikymppisen suomalaisen koulutusta.

Apua! orkesteri:
Älä käsitä väärin, että almu se ois. Jos entistä velkaa maksamme pois. Maksamme velkaa. Niin on vallalle perso rotu meidän kenties. Missä ruoho ei verso, kävi valkoinen mies. Kuinka kaivaisit kullan, kuinka puut parturois.

Zahra Abdulla:
Olen leikilläni sanonut, että meistä maahanmuuttajista on hyötyä ainakin siinä, että kun me sekoitumme suomalaisiin, vähenee sepelvaltimotauti ja muut perinteiset suomalaisesta perimästä johtuvat sairaudet.

Sirpa Asko-Seljavaara:
Suomalainen geeniperimä on myös liian samankaltainen, joten uudet geenit virkistäisivät kansaa.

Euroopan neuvosto:
Turvapaikanhakija voi saada turvapaikan esimerkiksi huonon terveydentilan tai vanhuuden takia, vaikka hänellä ei olisikaan varsinaista suojelun tarvetta. (HS 16.6.)

Vihreät:
EU:ssa asuvat paperittomat siirtolaiset laillistettava.

Sanna Aaltonen:
Kun kysyin tytöiltä, minkälaiset ihmiset heitä häiritsevät sukupuolisesti, vastaukset ylikorostivat maahanmuuttajataustaa. Esiin tulivat isien asenteet, joiden rasistisuuden haastateltavat tiedostivat.

Mikko Puumalainen:
Vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia yhteisöjä.

Esa Suominen:
On huomattava, että maahanmuutto on lähtökohtaisesti positiivinen asia. Ruotsi on hyvä esimerkki maasta, jossa ulkomaalaispolitiikka on ollut huomattavasti meitä vapaampaa.

Camilla Haavisto:
Maahanmuuttajat sinänsä eivät ole tuoneet mitään huonoa. Toki on joitain heihin liittyviä negatiivisia ilmiöitä, mutta ne eivät ole maahanmuuttajien vaan yhteiskunnan tuottamia.

Reetta Räty:
On kysyttävä: miten Suomi muuttuu, kun esimerkiksi viidennes väestöstä on taustaltaan muita kuin suomalaisia. Ihan kivutta se ei tapahdu.

6d-lehti:
6d-lehden mielestä on rasismia, jos suomalaisissa koulukirjoissa on suomalaisten lasten kuvia.

Lasse Lehtinen:
Suomi on liian homogeeninen maa rodullisesti. Sarvikuonojen on opeteltava sietämään mutakuonotkin.

Ali Quassim:
Kun meitä on enemmän, poliitikoillekin tulee paineita.

Jukka Paaso:
Yhteiskunta tulee järjestää siten, että kulttuurien monimuotoisuutta voidaan edistää ja säilyttää (vertaa luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen). Tämä toteutuu tarjoamalla maahanmuuttajille jonkinasteinen autonomia tai myöntämällä heille…

Risto Valjakka:
Emme koskaan voi liittoutua hallitsevan luokan kanssa islamisteja vastaan.

mol.fi, erilaisuus on rikkaus -esite
Maahanmuuttajien osaaminen voi tuoda kunnalle kultamunia, jotka luovat vaurautta ja hyvinvointia kaikille kuntalaisille.

Elisa Tikkanen:
Perimämmehän on jo nyt maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen sisäsiittoinen, jos sallitaan epäammattimainen termi.

Hasan Habib:
Miten me saadaan Suomen jokaisessa kunnassa maahanmuuttajajärjestöille sellainen rahasumma, että ihmiset voivat tehdä sitä työtä, mitä haluavat? Miten varmistetaan resurssointi?

Anni Sinnemäki:
Pidän globaalista ajattelusta, köyhyys ei ole oikein Suomessa sen paremmin kuin muuallakaan. Suomi tarvitsee maahanmuuttajia.

Heidi Hautala:
Valtiovaltakin voi edistää maahanmuuttajien työllistymistä – jopa yksityisissä yrityksissä. Hyvä esimerkki tulee Britanniasta, jossa isoja julkisia hankintoja kilpailutettaessa on alettu antaa lisäpisteitä maahanmuuttajia hyvin työllistäneille..

Ari Lahdenmäki:
Karkotetuksi tuomitut somalialaiset ovat käytännössä suomalaisia – heille olisi pitänyt myöntää kansalaisuus – ja syyllistyneet suomalaisiin rikoksiin. Karkotusseuraamus on osoitus suomalaisiin viranomaisiin pesiytyneestä rakenteellisesta…

Jari Tervo:
Jos ajatellaan kansakunnan tulevaisuutta ja terveyttä, suomalaisten nykyinen geenipohja ei riitä, vaan meistä tulee sisäsiittoisia. Meistä tulee tyhmiä eikä täällä tapahdu mitään.

Mervi Virtanen:
Juristina ajattelen, että kun oikeuslaitoksen asettama rangaistus on kärsitty niin se kärsitty. Maastakarkoittamisessa on siten lisärangaistuksen makua

Ritva Viljanen:
Ministeriön tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin ja moniarvoisin maa, jonka kansainvälistä kilpailukykyä tukevat aktiivinen maahanmuuttopolitiikka sekä jokaisen kokemus yhdenvertaisuuteen perustuvasta ja turvallisesta …

Mervi Virtanen:
Pitää ainakin varoa, ettei synny mitään uutta siirtotyöläiskäytäntöä. Tilapäismuutossa on usein niin, ettei saa tuoda perhettä mukanaan. Nämä ratkaisut eivät ole olleet kovin onnistuneita Euroopassa.

Jukka Paaso:
Maahanmuuttajien tulo ulkomailta Suomeen tulisi pyrkiä keskittämään Helsingin, Turun, Tampereen ja Oulun kaupunkiseuduille. Nykyinen hajasijoitus on virhe.

Anssi Kela:
Tätä vaikeaa on ymmärtää jos syntyy vaikka Leon järveltä. Sinivalkoinen, paljasjalkainen suomalainen.

Aija Staffans:
Helkan puheenjohtaja leikittelee ajatuksella, että Helsinkiin syntyisi New Yorkin Kiinalaisen kaupungin tapaan somalikaupunki tai islamilainen kylä. Viimeaikainen periaate asuttaa maahanmuuttajia eri puolille kaupunkia tosin sotii Staffan…

Maila-Katriina Tuominen:
Millainen on suomalaisen työelämän tulevaisuus, kun se tarvitsee yhä enemmän osaajia Suomen ulkopuolelta ja miksi suomalainen yhteiskunta tukee ja ylläpitää yhä rotupuhetta?

Maaria Ylänkö:
Korruption ja slummien yleistyminen suurkaupungeissa on hinta, joka Euroopan pitää maksaa kansainvälistymisestä. Suomi yrittää perä edellä puuhun hakiessaan koulutettuja täsmäosaajia maahanmuuttajiksi.

Teija Laakso:
Se, että vain murto-osa ulkomaalaisista aiheuttaa ongelmia, ei tunnu merkitsevän mitään. Maahanmuuttajien halutaan olevan pyhimyksiä, vaikka toistaiseksi suomalaiset itse aiheuttavat suurimman osan Suomen ongelmista.

Satu Tuomikorpi:
Uudenmaan Kokoomusnuorten mielestä ei ole väärin karkottaa väkivaltarikoksiin syyllistyneitä pakolaisia, mutta yhtä karkotettua vastaan pitää ottaa kaksi uutta pakolaista.

Christina Gestrin:
Vaikka adoptioavustus otettaisiinkin Suomessa käyttöön, adoptiolapsesta syntyvät kustannukset olisivat pienemmät kuin biologisesta lapsesta, josta tulee yhteiskunnalle kustannuksia jo raskauden, synnytyksen ja lapsen ensimmäisien vuos…

Risto Laakkonen:
Suomi tarvitsee kaikkia kansallisuuksia, niin islamilaisia kuin Afrikasta tulleita, aivan kaikkia. Luotan myös suomalaisten hyväksyvän todellisuuden, jo nyt ollaan kohtuullisen hyvässä tilanteessa. Erilaiset kulttuurit rikastuttavat…

Kirkko turvapaikkana:
Lähimmäisenrakkauden toteuttaminen äärimmäisessä tilanteessa, jossa turvapaikanhakijaa uhkaa karkotus, vaatii tottelemattomuutta vallitsevia lakeja kohtaan.

Marja Tiilikainen:
Ajatus rajatuista kansallisvaltioista on nykyaikana keinotekoinen.

Jukka Paaso:
Suomalais-nationalistinen historiankirjoitus ja kasvatus on onnistunut juurruttamaan suomalaisiin ajatuksen Suomesta yhden ”mielen, kielen ja kansan” maana. Myös tunnettu lausahdus ”Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule, olkaamme…

Mikko Puumalainen:
Vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia yhteisöjä.

Helsingin kaupunki:
Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva.

Heidi Hautala:
Suomessakin voitaisiin harkita, että nimenomaan julkisen sektorin työnantajia velvoitettaisiin palkkaamaan työntekijöikseen kuntansa maahanmuuttajia vastaava osuus väestöstä.

Leena Filpus:
Suomessa on jo naispresidentti, mutta ajatuskin mustaihoisesta tai ylipäätään ulkomaalaistaustaisesta presidentistä on monen mielestä täysin mahdoton.

Piia-Noora Kauppi:
Helsingin keskustassa voi edelleen pyöriä koko päivän näkemättä yhtään mustaihoista ihmistä!

Anni Sinnemäki:
Eurooppa ikääntyy, se on tosiasia. Samoin tiedämme, että Turkissa ja Pohjois-Afrikassa on paljon nuorta väestöä, myös sellaista nuorta väestöä, joka haluaa muuttaa Eurooppaan.

Jukka Relander:
Tuntuu että mikään järkiargumentti ei tuntuisi tänä päivänä puoltavan vasemmistoa. Mutta eihän se näin voi olla, koska tämähän muodostaisi sellaisen tilanteen, että totuus on oikeiston puolella!\

Mukhtar Abib:
Olen leikilläni sanonut, että meistä maahanmuuttajista on hyötyä ainakin siinä, että kun me sekoitumme suomalaisiin, vähenee sepelvaltimotauti ja muut perinteiset suomalaisesta perimästä johtuvat sairaudet.

Heidi Hautala:
Suomessakin voitaisiin harkita, että nimenomaan julkisen sektorin työnantajia velvoitettaisiin palkkaamaan työntekijöikseen kuntansa maahanmuuttajia vastaava osuus väestöstä. Laki antaa mahdollisuuden tällaiseen ns. positiiviseen erityisk…

Kirkko ja kaupunki -lehti:
Erilaisten kieli- ja uskonnollisten ryhmien rinnakkainelo tuo kaupunkiin monenlaista värinää ja eksotiikkaa.

Tampereen kaupungin maahanmuuttajaneuvosto:
Tampereen kaupungin maahanmuuttajaneuvosto haluaa maahanmuuttajakiintiöt kaupungin työmaille.

Steen1:
Ovatko maahanmuuttajat puhtaasti pahoja rikkoessaan lakejamme? Me kuitenkin edustetaan niiden silmissä länsimaita, samoja, jotka on polttanut niiden kodit, tappanut lapset ja raiskannut naiset.

Alexander Stubb:
Olen asunut USA:ssa, Ranskassa, Belgiassa ja Britanniassa, ja Suomi on näistä ylivoimaisesti rasistisin. Kun rajat aukenevat, niin rasismi vähenee. Siihen pitäisi pyrkiä.

Pelle Miljoona:
Häpeän olla valkoinen. Häpeän olla rikollinen. Häpeän olla ihminen.

Marjo Kaartinen:
Olemme tehneet afrikkalaisista neekereitä, jotta voisimme hahmottaa itsemme oikeina ja normaaleina.

Kainuun Radio:
Maahanmuuttajien työttömyysaste on noin 2,5 -kertainen Suomen kansalaisiin verrattuna. Kynnystä työnhakuun nostaa muun muassa se, että kieli- ja ammattitaidolle asetettu rima on maahanmuuttajien kohdalla usein liian korkealla.

Mika Illman:
Dem. maassa hallitusta ja sen harjoittamaa politiikkaa tulee voida arvostella voimakkaastikin ja ulkomaalaispolitiikka on yksi sen osa. Jos siihen sisältyy samalla ulkomaalaisten arvostelu, sekin on hyväksyttävä, jos sitä ei ääneen lausuta.

Kirkkohallitus:
Kirkkohallitus painottaa lisäksi, että turvapaikanhakijat ja pakolaiset tulisi nähdä ongelmien ja uhkien asemasta positiivisena voimavarana esimerkiksi työmarkkinoilla.

Professori Pauli Kettunen:
Valikoivaan maahanmuuttopolitiikkaan liittyy erittäin suuria ongelmia. Varsinkin, jos valikoimiseen liittyy toisten ihmisten maahantulon estäminen. 1800-luvun alussa Suomeen tuli joukoin työnjohtajia ja muuta ammattiväkeä peru…

Eva Biaudet:
Euroopan laittomat siirtolaiset pitäisi laillistaa.

Työryhmä:
Maahanmuuttajalasten äidinkielestä pitäisi tehdä lakiin kirjattu oma oppiaine, ehdottaa pääkaupunkiseudun opetustoimista koostunut työryhmä. Pari tuntia oman äidinkielen opiskelua viikossa vahvistaisi oppilaan identiteettiä.

utain:
Liehuvia kultatukkia ja hailakoita hipiöitä. Suomen Big Brother -kilpailun neljä kärkeä ovat varsin puhdasverisiä arjalaisia. Myös muut kilpailijat näyttivät perussuomalaisilta.

Wali Hashi:
Meitä leimattiin raiskaajiksi ja sanottiin, että pidämme naisia alistettuina huntujen alla. Se on median keksimä juttu. Se ei pidä paikkaansa, se ei ole meidän kulttuuriamme.

Tapio Laakso:
Kukaan ei ole puhunut mistään massasiirrosta. Kaikki historiallinen tietämys siirtolaisuudesta osoittaa, että kyse on aina vain pienestä joukosta ihmisiä.

Liisa Murto:
Pakolaiset ovat jo kärsineet, kun päätöksiä ei ole pystytty tekemään. He saattavat joutua olemaan aikamoisissa olosuhteissa pakolaisleirillä.

eesc:
Jäsenvaltiot suhtautuvat myönteisesti pitkälle koulutettujen työntekijöiden maahanmuuttoon. Ne eivät kuitenkaan arvosta heikosti erikoistuneiden työntekijöiden maahanmuuton taloudellista eivätkä sosiaalista merkitystä.

Heidi Hautala:
Vapaamielisenä ihmisenä haluan avata maamme rajoja omaan lajiini kuuluville tulokkaille, mutta suvaitsevaisuuteni loppuu täydellisesti, kun kohtaan polun varressa tai niityllä vieraan kasvilajin.

Olavi Sydänmaanlakka:
Suomalaisilla olisi opittavaa maahanmuuttajien yhteisöllisyydestä.

Päivi Honkatukia:
Ulkomaalaisiksi tai maahanmuuttajiksi epäiltyjen osuus korostuu tutustumisraiskauksissa. Honkatukian mukaan ulkomaalaisen näköisen miehen väkivallasta saatetaan ilmoittaa herkemmin kuin suomalaisen.

Heikki Ervasti:
Rotuja ei ole olemassa eikä etnisten ryhmien välillä ole osoitettu olevan älykkyyseroja. Tuon verran yleissivistystä pitäisi peruskoululaisellakin olla. Tällä voi olla vakavat seuraukset.

Markus Mervola:
Ihmiskauppa olisi kitkettävissä EU-maista saattamalla kaikki unionin alueella oleskelevat ihmiset jonkinlaisen sosiaaliturvan piiriin.

Ville Itälä:
Tummaihoisia poliiseja meillä jo on. Iloitsen suuresti siitä, että Turun valtuustoon nousi syksyn vaaleissa huomattavalla äänimäärällä 32-vuotias somalinainen. Kyllä meidän suomalaistenkin on opittava monikulttuurisuutta.

Lari Kangas:
Helsinkiläiset, turkulaiset ja tamperelaiset nykyään jopa kilpailevat siitä kenen kaupunki on pisimpään toiminut monikulttuurisessa ympäristössä. Uusia Fazereita, Gutzeiteja ja muita ulkomaalaisia menestyjiä toivotetaan tervetulleiksi.

Osmo Soininvaara:
Somalipakolaisten huonosta sopeutumisesta saamme kiittää vain omaa rasismiamme. Suomeen tuli paljon hyvin koulutettuja somaleja. Nämä suuntasivat pian Lontooseen ja rikastuttavat nyt Britanniaa.

Kristiina Kouros:
Ihmisoikeuden ja islamilainen laki ovat yhtyeensovitettavia. Vaikuttaa siltä, että perimätieto on ristiriidassa koraanin kanssa.

Erkki Lyytikäinen:
Suomessa pysyvästi asuvista vain muutama vaivainen prosentti on syntynyt ulkomailla. Suurin maahanmuuttajaryhmä ovat venäläiset, mutta heitä ei ole edes prosentin verran väestöstä. \”Suomi on kalpeanaamojen maa.

Markus Mervola:
Olisi luovuttava käsityksestä, että EU:sta voidaan tehdä \”Vapauteen, turvallisuuteen ja oikeuteen\” perustuva alue vain karkottamalla tehokkaasti maahanmuuttajia. Olisi siedettävä monenlaista maahanmuuttoa, myös sellaista, joka ei vältt…

Jouko Jussila:
Kansallisuuteen perustavasta syrjinnästä ei tee yhtään hyväksyttävämpää, että se on yleinen käytäntö valtioissa. Maahanmuuttoa ja kansallisuuden myöntämistä kontrolloidaan tiukasti, jotta varallisuuserot valtioiden välillä pysyisivät yllä.

Mari Huupponen:
Maahanmuuttoa pitäisi lisätä, jotta kaikenlainen bogomoloffistelu (HS 14.10.) vihdoin loppuisi. Suomeen jäämistä pitäisi kannustaa poistamalla iljettävä B-lupamenettely.

Samuli Kangaslampi:
Yleisesti perhepolitiikassa pitäisi kuitenkin pitää myös mielessä että suomalaisten kannustaminen lasten hankintaan on maailman nykytilanteessa täysin vastuutonta. Ennemmin tulisi helpottaa maahanmuuttoa ja adoptointia niin kotimaass…

Paksi:
Pakolais- ja siirtolaisasiain neuvottelukunta (Paksi) uskoo pakolaisten tai siirtolaisten tulon vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana jo väestörakenteen korjaantumisen kannalta…

Sini Terävä:
Mitä enemmän tiedämme maailman ongelmista, mitä enemmän pakolaisia ja maahanmuuttajia on, mitä enemmän katastrofit koskettavat kaikkia ihmisiä, sitä enemmän haluamme sulkea maittemme rajat. Sairasta.

Pääministeri Matti Vanhanen:
Maahanmuuttajien sijaan pitäisi puhua uussuomalaisista. Kys. Ali Qassim: milloin Suomessa nähdään ensimmäinen maahanmuuttajataustainen ministeri? Vas. Toivon, että mahdollisimman pian.

Tommy Tabermann:
K. Pitäisikö mielestänne vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkoitaa ehdoitta pois Suomesta?
V. Uskon valistuksen ja ja opetuksen voimaan. Pitäisikö sitten myös suomalaiset raiskaajat karkoittaa jonnekin?

Somalien edustaja:
Suomen 10 000 somalista noin 5000 on nuoria, heidän on päästävä töihin tai Suomi saa itselleen vihaisen vähemmistön Norjan tavoin, kertoi somalien edustaja.

Atso Almila:
”En halua mennä kohti yhteiskuntaa ja maailmaa, jossa arjalaisittain pätevät ihmisalut saavat, tieteellisesti vankoinkaan perustein, paremmat lähtökohdat elämälleen – tahi yleensä pitää elämänsä.

Riina Katajavuori:
Rodut, kansat ja kulttuurit ovat siinä määrin jo onneksi sekoittuneet, että on vaikeaa ja tarpeetonta löytää muotopuhtaita rotuvalioita otantakaupalla. Eri kansojen tai väestöryhmien älykkyyksien tutkiminen on omiaan lisäämään rasisti Äänestä (Äänestetty 33 kertaa.)

Julia Thuren:
Kärsiikö meidän kansantaloutemme, jolla ei ole koskaan mennyt näin hyvin, muutamasta ihmisestä, jotka loppujen lopuksi luultavasti tuottaisivat veroja maksamalla koulutuksensa takaisin? Vai kärsiikö meidän hieno junttikulttuurimme kansainv…

Aarno Laitinen:
Suomi on siis ottanut ehkä viisi promillea maahanmuuttajia sitä määrästä, joka on Suomesta muuttanut ulkomaille.

Toni Viinikainen:
Suomen tulee myös tulevaisuudessa lisätä maahanmuuttoa nykyisen yhteiskuntarakenteen edes jonkinlaiseksi säilyttämiseksi.

Uutispäivä Demari:
Ensimmäinen neekerikin nähtiin täällä vasta Helsingin olympialaisten aikoihin. Ainoa keino saada työt tehdyksi täällä, on aloittaa työvoiman tuonti.

Huupponen Mari:

Anna Mikkola:
Minulle ei ole käynyt täsmälleen selväksi, että mikä ihme siinä monikulttuurisuudessa nyt niin kauheaa ja vaarallista on. Ehkä se johtuu siitä että minulla on itse asiassa kokemusta siitä, enkä siis vain elättele pelkojani peräkammarissa.

Espoon kaupunki:
Espoo vaatii vastedes koululaisten vanhemmilta luvan siihen, että lapset voivat kouluaikana osallistua kulttuuripolkuvierailulle Helinä Rautavaaran museoon. Espoossa asuu maahanmuuttajaperheitä, joissa uskonnolliset käsitykset ovat tiukkoja.

Annika Forsander:
Ulkomailla syntyneiden osuus lähenee Helsingissä nyt sitä, mitä se oli ennen vuotta 1917 eli olemme lähestymässä normaalitilaa sulkeutuneisuuden kauden jälkeen.

Johanna Suurpää:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisi…

Susanna Sakko:
Monikulttuurisuus yhteiskunnassa on parhaimmillaan rikkaus. Toinen ääripää on avoin rasismi.

Johanna Hautakorpi:
Maahanmuuttajakansanedustaja saatava ensi kaudelle.

Anssi Pirttijärvi:
Suomi tarvitsee avoimempaa politiikkaa siirtolaisten ja maahanmuuttajien suhteen. Suomi on nykyään liian nihkeä.

Astrid Thors:
Ei pitäisi olla niin suurta väliä sillä, millä perusteilla ihminen on Suomeen tullut. Perheen käsitettä laajentamalla houkuttelemme helpommin uusia maahanmuuttajia.

Astrid Thors:
Monikulttuurisuus on meillä vielä hallinnassa, sillä meillä on valmiuksia ymmärtää ja nähdä eri ryhmien tarpeet jopa paremmin kuin muilla Euroopan mailla.

HS:
Helsinki ja naapurikunnat tarvitsevat seuraavien 20 vuoden aikana 440000 ulkomaalaista ja koko maa yli 2,1 miljoonaa työntekijää maan rajojen ulkopuolelta, jos työikäisten ja eläkeikäisten suhteen halutaan pysyvän nykyisellään.

Markku Wallin:
Arbetsministeriet vill göra en radikalomvändning i Finlands invandrarpolitik och ta in omkring 40 000 nya invandrare per år. YLE FST.

Jaakko Vasankari:
Biaudet haluaisi laillistaa laittomat maahanmuuttajat, näin ainakin Helsingin sanomat raportoi. Termi kuulostaa välillä kauhealta, mutta Biaudet mahdollisesti tarkoittaakin sitä, että laittomasti maahan tulleille annettaisiin kansalais…

Timo Valjakka:
Elämme globalisoituneessa ja monikulttuurisessa maailmassa, jossa pelkkä ajatus kansojen älykkyyden mittaamisesta kuulostaa paitsi vanhanaikaiselta myös hankkeena mahdottomalta.

Turun Sanomat:
Meillä oli syyskuussa liki 200 000 työtöntä. Populistit sanovatkin kernaasti, ettei maahanmuuttajia tällaisessa tilanteessa tarvita, mutta totuus on toisenlainen. Neljännes työttömistä on ollut poissa työelämästä yli vuoden ja heidän mahdo…

Timo Täyrynen:
Työnhakuviisumien koemaiksi sopisivat esimerkiksi Ukraina, Turkki, Tunisia ja Egypti, ehkä aluksi yhteensä tuhat viisumia vuodessa. Viisumien yksi tarkoitus on laittoman maahanmuuton torjuminen.

HS:
Helsingin kaupungin järjestämät kurssit maahanmuuttajataustaisille lapsille eivät ota täyttyäkseen. Vuosaaressa oli tarkoitus aloittaa lokakuussa seitsemän monikulttuurista taidekerhoa.

Vesa Puuronen:
Olen haastatellut nuoria (esimerkiksi kansallissosialisteiksi tai äärikansallismielisiksi itseään kutsuvia) jotka vihaavat yhteiskuntaa ja sen maahanmuuttopolitiikkaa ja maahanmuuttajia kuten Auvinenkin.

Katri Sarlund:
Turun kansainvälisin paikka on bussi nro 32 välillä Kauppatori – Varissuo. Itä-Turku näyttää tulevaisuuden mallia muulle Suomelle. Itä-Turku on kehityksessään monta askelta muuta Suomea edellä: täällä eletään jo monikulttuurista arkea.

Abdirahim Hussein:
Emme olisi voineet tulla tänne ja elää täällä rauhassa, jos joku ei olisi raivannut meille maata valmiiksi.

Jaana Lähteenmaa:
Nuoret ovat saattaneet huomata, että raitiskin tyyppi voi olla rento. Pääkaupunkiseudulla islamilaistaustaisilla nuorilla miehillä voi olla tähän vaikutusta. Vaikka he eivät juo, he voivat olla hyviä jätkiä.

Espoon kotouttamisohjelma:
Maahanmuuttajien työllistämisestä on kuitenkin jo saatu myönteisiä kokemuksia. Mm. työvoimatoimistolle sekä kaupungille on palkattu maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä maahanmuuttajapalveluihin.

Riitta Korkeakivi:
Venäjänkieliset ovat Suomen toiseksi suurin kielivähemmistö ruotsinkielisten jälkeen. Venäjällä ei ole Suomessa virallisen kielen asemaa – ainakaan vielä. Venäjänkielisiä on kuitenkin jo sen verran, että tätäkin asiaa sietää harkita.

Sanna Pietiläinen:
Onneksi jonkinlaisena korvauksena rannalle jäämisestä tuli tämä Linnan kutsu, joka osoittautui aidoksi – kuten itse Zahrakin.

Mikki Nieminen:
Monikulttuurisuuskiintiö henkilöstörekrytointiin. Kiintiöön hakijoilta edellytettäisiin, että heidän äidinkielensä tai kotikielensä on jokin muu kuin suomen tai ruotsin kieli. Monikulttuurisuuskiintiöllä mahdollistetaan tasa-arvon toteut…

Peter Pryce:
In the old documents HC1 foreignisms occurred an average of 0.6 times, while in the new documents they occurred an average of 6.5 times. That is a very marked difference, suggesting transdiscursive and defective attitudes in Finnish society …

Ritva Hartzell:
Maalle, jolla on heikko itsetunto, joka on yhtä nopeasti vaurastunut kuin eriarvoistunut, joka nousukasmaisen halveksivasti ja alentuvasti suhtautuu lähinaapureihinsa, joka suhtautuu vihamielisesti maahanmuuttajiin, riistää ainutlaatuis…

Kerttu Weissenfelt:
Kaikkein kovimmat asenteet turvapaikanhakijoita kohtaan ovat sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla työskentelevillä ihmisillä. Kaikkein myönteisimmin turvapaikanhakijoihin suhtautuivat yrittäjät ja korkeasti koulutetut ihmiset.

Peter Pryce:
Asenteet käännösteksteissä väitöskirja. Here is a man who says neekeri.

Joonas Lepistö:
Me olemme sairaita. Mutta toivottavasti emme yhtä huonossa kunnossa kuin ministerimme Kari Rajamäki. Karihan on sitä mieltä, että somalit Somaliaan ja sitä rataa. Lisäksi hän on sitä mieltä, että toimeentulotuen antaminen.

Katja Martelius:
Ollaanko tässä enää siinä asemassa, että on varaa nirsoilla? Luulisi pikemminkin, että työministeri olisi nigerialaisia vastassa Helsinki-Vantaalla ja puristaisi jokaisen kättä henkilökohtaisesti, ilon kyyneleet silmissään.

Annika Forsander:
Suomi on ottanut sellaisiakin pakolaisia, jotka eivät muihin vastaanottajamaihin ole kelvanneet eli vammaisia, vanhoja ja kouluttamattomia. Tällä on pyritty kompensoimaan Suomen ”naurettavan pieniä” pakolaismääriä.

Johanna Suurpää:
Ei kannata lähteä siitä, että meille palkataan ulkomaalaisia vain huonosti palkattuihin, huonoa koulutusta vaativiin tehtäviin ja huonoilla ehdoilla. Vika on asenteissa: työnantajat eivät palkkaa ulkomaalaistaustaisia.

Pekka Mykkänen:
Vuodesta 1999 Iowassa asunut osavaltion ympäristöhallinnon analyytikko Mäkilä, 37, on myös valinnut värinsä: hän on vapaaehtoinen energia-asioiden neuvonantaja mustan demokraatin Barack Obaman kampanjassa.

Sisäministeriö:
Sisäministeriön visio vuoteen 2012 piirtää Suomesta Euroopan turvallisimman ja moniarvoisimman maan, jonka kilpailukykyä tukevat aktiivinen maahanmuuttopolitiikka ja ”kokemus yhdenvertaisuuteen perustuvasta ja turvallisesta yhteiskunnasta”.

Joonas Lepistö:
Maahanmuuttajat ovat eläköitymisemme pelastus työelämässä. Tampereen kaupungin onkin annettava työnantajana esimerkkiä palkkaamalla prosentuaalisesti saman verran maahanmuuttajia kuin niitä Tampereella on eli noin 3 prosenttia.

Eva Biaudet:
Ilman maahanmuuttajia Helsingin julkinen liikenne pysähtyisi hetkessä.

HS:
Suomalaissyntyisiä on vaikea houkutella huonosti palkattuun ja epävarmaan työhön. Noin 1750 euron kuukausipalkalla on vaikea tulla toimeen pääkaupunkiseudulla.

Wikipedia:
Afrikan maiden keinotekoiset rajat halkaisivat yhtenäisiä kulttuurialueita, heimoalueita, kielialueita sekä uskontoon perustuvia kokonaisuuksia. Niistä seurasi etnisiä ja uskonnollisia jännitteitä, jotka estivät kansallisen yhtenäisyyden ja …

Astrid Thors:
Suomessa yhä velloo harmaa talous, josta hän ”surullisena tapauksena” mainitsi eduskuntatalon edessä olevan musiikkitalon työmaan. Harmaan talouden lisäksi hän haluaa käydä etnistä syrjintää vastaan työmarkkinoilla. Ulkomaalaisten työttömy…

Ritva Siikala:
Eurooppa on ollut pitkään vahvoilla, mutta olen varma, että maailmanpoliittinen tilanne tulee keikahtamaan.

Astrid Thors:
Hallitus tieten tahtoen houkuttelee ulkomaista työvoimaa Suomeen, kehittää maahanmuuttoa ”asiakkaiden” eli muuttajien ehdoilla ja yksinkertaistaa lupaviidakkoa.

Jorma Pokkinen:
Ei ole kadehdittava maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin tehtävä, kun hän yrittää todistaa, että Suomeen pitää saada enemmän ja vähemmällä byrokratialla maahanmuuttajia. Suomi tarvitsee maahanmuuttajansa. Muuten loppuu työvo…

Oksymoroni:
Sisäasiainministeriö – turvallinen ja moniarvoinen Suomi – kuvaa uuden sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriön tavoitteita.

Kalevi Kivistö:
Suomalaisuus näkyy edelleen varautuneessa suhtautumisessa ulkomaalaisiin, mutta mitä arkipäiväisemmäksi monikulttuurinen elinympäristö tulee, sitä vähemmän ongelmia syntyy.

Työvoimapula:
Pimeillä työmailla töitä tekevät yhä useammin ulkomaalaiset työntekijät, sillä muutaman euron pimeällä palkalla ei kotimaista työvoimaa rakennuksille houkutella.

HS:
Helsingin kaupunki valmistautuu yhä suurempien kerjäläisjoukkojen tuloon kaupungin kaduille. Isoa aaltoa odotetaan kevään lämpimiksi, ja viranomaiset pelkäävät sen tuovan mukanaan myös rikollisuutta.

Tässäpä kiteytettynä olennaisin nykymaailman menosta Suomessa. Äänestykseen voi – toistaiseksi – osallistua täällä.

Hauskaa monikulttuurisen ajan odotusta itse kullekin – mitään kansanryhmää vastaan kiihottamatta ja ketään unohtamatta.

Lähde: kristallipallo.com

Advertisement