Tässä maassa on totuttu luottamaan poliisin lahjomattomuuteen – ja moraaliin yleisestikin ottaen. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan olemme maailman korruptoimattomin valtio ja myös kansa on ilmoittanut mielipidekysellyissään luottavansa varsin lujasti suomalaiseen poliisiin.

Onko tämä todellisuus vai harha? Jos se on totuus – onko poliisinkin joukossa kuitenkin joukko häikäilemättömiä omaneduntavoittelijoita – mätämunia ja roistoja?

Otetaanpa – sanotaan nyt tässä vaikka mahdollisesti kuvitteellinen – esimerkki.

KRP:ssa on yksikkö joka taistelee järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Vuosi sitten maaliskuussa se julkaisi teematilannekuvan. Tämän selvityksen voi käydä lukemassa täällä.

Jo jonkin aikaa KRP on tehnyt yhteistyötä muun muassa rakennusliikkeiden kanssa karsiakseen rikollisuuden ja harmaan työvoiman pois rakennusalalta. Näissä kuvioissa on syntynyt yhteyksiä, joilla on eittämättä suurta arvoa kansakunnalle.

Mutta mitäpä jos petikumppanuus menee liian pitkälle?

Mitä jos, KRP:n työntekijä käyttää asemaansa hyväkseen tai saa rakennusliikkeeltä läheisempää yhteistyötä edellyttävän tarjouksen?

Jos tämä virassa oleva poliisimies perustaakin yrityksen – kun tietää ettei saa tähän tapaukseen esimiehiltään sivutyölupaa – ja aloittaa yksityisen bisneksen kyseisen rakennusliikkeen kanssa? Mitä jos hän toimittaa virassaan saamiaan tietoja tuolle rakennusliikkeelle – jotain korvausta vastaan?

Mitä jos, hän aloittaa turvakoulutuksen rakennusyrityksen laskuun ja omaan piikkiinsä? Mitä jos, hän palkkaa omaan yritykseensä yksityisetsiviä ja antaa nämä -laskutusta vastaan tietysti – kyseisen rakennusliikkeen käyttöön?

Onko Teidän mielestänne tässä jotain virkamiehen asemaan sopimatonta?

Mainokset