Lukija viittasi Hollannissa asuvaan Tarjucciaan toisen artikkelini kommenttiosiossa. Jos tämä Tarja on tyyppiesimerkki ikäluokkansa viherpunaisista multikulttuuristeista, niin en ihmettele tiettyjä aivopieruja ja yleistä ymmärtämättömyyttä enää ollenkaan.

Kas näin:

Vapaussodan jälkeen valkoiset muuttaavat totuutta omaksi hyväkseen ja unohtaa samalla omat raa’at tekonsa. He syyttävät punaisia murhaajina. Faktana sanottakoon että siinä missä punaisia katosi sodan tiimellyksessä noin 2000, valkoisia katosi 46 ja siinä missä vankileireillä valkoisten omalla oikeudella teloitettiin yli 11000 punaista suomalaista, valkoisia kuoli 4. Valkoiset eivät kuitenkaan ole täysin tyytyväisiä sodan lopputulokseen edes voittajana ja he rupeavat tekemään tikusta asiaa. Valkoiset yhdistävät marxilaisuuden eli kommunismin sosialismiin, jotka ovat tunnetusti kaksi eri asiaa. Nykypäivänä sosialisteja käy kiittäminen esimerkiksi 8 tunnin työpäivästä, ajasta jonka porvaristo olisi halunnut mielummin pitää jopa 12-tuntisena.

Valkoisten voittaessa punaiset työmiehet ja kärjistäessä punaiset automaattisesti kommunismin kannattajiksi he aloittavat muilutukset. Muilutus tarkoittaa suomen kielellä henkihieveriin pahoinpitelyä ja pakottamista politiikasta luopumiseen. Tällä tavoin valkoiset yrittivät siis rakentaa valkoisen Suomen. Kun asiaa tutkii edes hitusen tarkemmin, valkoinen Suomi ja Hitlerin unelmavaltakunta eivät ole kaukana toisistaan. Molempien ideana oli ”puhdistaa” maa epäsopimattomista kansalaisista. Tästä seuraa kuuluisa Lapuan liike, jonka lopulta presidentti Svinhufvud ratkaisee radioilmoituksellaan ja valkoiset luovuttavat lain edessä. Tästä seuraa osittainen tasaantumisen vaihe, jonka edellä torpparit ovat saaneet maansa ja elämä alkaa kulkea paremmilla raiteilla jokaisen kansalaisen näkökulmasta. Nyt saa työtä tehdä jokainen laki ja oikeus takanaan niin kuin hyvinvointivaltiossa kuuluukin.

Lisää samaa tuubaa löytyy täältä.

Jos tämä kirjoittaja on päässyt koulupolullaan ylioppilaaksi saakka, ihmettelen suuresti nykyisiä PISA-tuloksia. Takaisin kouluun – tai ainakin hieman vähemmän subjektiivisia teoksia historiantulkinnan pohjaksi. Tämä saattaisi laajentaa ymmärrystä ehkä toivottua enemmän.

Ja nuorisossa on tulevaisuus?

Onneksi kaikki eivät ole samanlaisia. Tulee jotenkin taas mieleen se vanha laulu, raukat vain menköhöt merten taa…


Site Meter

Mainokset