Ulkoministeri Alexander Stubbin (Epäkansallinen Kokoomus) mukaan Irlannin eilinen äänestystulos ei ole aikaansaanut paniikkireaktioita tai ”kriisineuvotteluja” EU –johtajien keskuudessa.

Stubbin mukaan johtajien linja pitää ja kommentit ovat olleet samansuuntaisia läpi Euroopan:

Sarkozy, Merkel ja Barroso antoivat oman deklaraationsa ja viesti on ollut mielestäni se, että ilman muuta kunnioitetaan kansanäänestyksen päätöstä, mutta ratifiointi ei voi loppua tähän.

Miten niin ei voi loppua?

Totta kai se voi loppua ja sen pitääkin loppua. Se, että äänestystulos ei miellytä valtaapitävää eliittiä ei ole syy muuttaa sääntöjä.

Toisaalta tarpeeksi ylikäyvä yksimielisyys saattaisi johtaa ns. välimerellisen lainkunnioituksen ja moraalin hiipimisen koko nykyisen unionin alueelle. Se voi olla hyvä sikäli, että se nopeuttaisi EU:n hajoamista – huono sikäli, että korruptio, löysä moraali ja lainkunnioittamattomuus saattavat juurtua sitkeästi tulevaisuudessa myös luterilaiselle alueelle.

EU:n sosialisointiryhmän puheenjohtaja Martin Schultzin eiliseen kommenttiin, jonka mukaan ne ajat jolloin saatoimme pyytää kansalaisia äänestämään niin pitkään kunnes tuloksena oli ”kyllä” ovat ohitse, Stubb totesi:

Schultzilla on omat näkemyksenä, mutta kuten aikaisemmin totesin, näihin löytyy aina luovia ja joustavia ratkaisuja. Pitää miettiä, miten edetään. Ratkaisumallejahan on vaikka kuinka paljon, vakuuttelee Stubb.

Luovia ja joustavia ratkaisuja?

Sanan- ja mielipiteenvapauden rajoittaminen, globalisaatio, kansallisvaltioiden tuhoaminen viimeistä perustusta myöten, oligarkia, enemmistön mielipiteen unohtaminen, vähemmistöjen sortaminen, ovien avaaminen suhdanteiden mukaan halpatyövoimalle, toisinajattelijoiden vainoaminen – työleirit, keskitysleirit ja kaasukammiot?

No ehkä ihan noin jyrkästi ei kannata vielä ajatella , mutta aina silloin kun vallanpitäjä ei vaikuta välittävän kansan mielipiteestä on syytä olla jostain huolissaan.

Alex voi olla ihan lungi kundi – etenkin dyykatessaan ja goisaillessaan- mutta äijän aikaisemmat NATO-lausunnot yhdistettynä tähän kommentointiin eivät vakuuta – ainakaan minua.

Tämä hymypoika ei vaikuta kovinkaan isänmaalliselta tai kansanvaltaiselta. Hassu juttu – niin kuin tuossa kuvassakin todetaan: Not for public Use….

We have been stubbed….

Lähde: US


Site Meter

Mainokset