Uutisvuo kertoo meille, että vähemmistövaltuutettu on saanut viime päivinä useita yhteydenottoja verkkoyhteisö Facebookin rasistisiksi epäillyistä yhteisöistä.

Eniten yhteydenottoja on tullut ryhmästä, jonka tavoitteena on lähettää maahanmuuttajia takaisin kotimaahansa. Kyseiseen ryhmään on liittynyt jo yli 14 500 Facebookin käyttäjää.

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään mukaan nyt selvitetään, syyllistyykö ryhmä kiihotukseen kansanryhmää vastaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsinki Times -lehti.

Öh?

Nimenomaan juuri Helsinki Times? Eipä yllätä…

Tämä(kään) julkaisu on tuskin kovin tunnettu korkeasta journalistisesta etiikasta – se on eräs tärkeimpiä estottoman monikulttuurisuuden äänitorvia koko Suomessa.

Toisaalta, pari muuta (tärkeämpää) asiaa kiinnitti huomioni. Jossu totesi, notta:

Meillähän on jonkin verran niitä tapauksia, missä vedetään rajaa siihen, mikä on ja mikä ei ole kiihottamista kansanryhmää vastaan. Oikeuskäytännön valossa se kynnys on korkealla, että todella voitaisiin puhua kiihotuksesta.

Ja tämä:

Vähemmistövaltuutetun mukaan tällaiset tapaukset ilmoitetaan yleensä poliisille.

– Viime aikoina meillä on myös muutettu hieman toimintakulttuuria näissä tapauksissa, koska yhteydenottoja on tullut niin paljon. Lähinnä me olemme tehneet tietynlaisia koonteja ja pistäneet niitä eteenpäin poliisille, joille varsinaisesti kuuluu näiden asioiden selvittäminen.

Ehkä tästä blogeissa osoitetussa aktivismissa ja laillisuuden puolustamisessa on sitten saatu jotain aikaiseksikin?

Ehkä ne muutamat virkamiehetkin alkavat hiljalleen ymmärtämään ja tunnustamaan tosiasioita. Ne muutamat virkamiehet, joiden toimesta on Suomessa harjoitettu ristiretkeä sananvapautta vastaan. Ristiretkeä joka on kansainvälisen (Suomenkin ratifioiman) ihmisoikeus- ja sananvapausregulaation ja sitä säätelevän koodeksin vastainen.

Ja ehkä Jossun putkakin alkaa hieman ymmärtämään todellisen tehtävänsä? Ehkä myös työnantajaansa ja toimeenkuvaansa liittyviä realiteetteja?

Olisiko kenties jokin muu – hyvin hiljattain tapahtunut asia – myös osasyynä tähän (ilmeisesti vastentahtoisesti, lakia noudattaen ja hampaat irvessä) tehtyyn pieneen kurssinmuutokseen?

Sinänsä koko Facebookilla voi puolestani heittää poliittisessa elämässä vesilintua – näissä kuvioissa se on turha ja tarpeeton (jopa haitallinen) sanan varsinaisessa merkityksessä.

Tämä on oma mielipiteeni. Jos sananvapautta halutaan puolustaa, pitää muistaa että, se on aivan yhtä arvokas kuin mikä tahansa muukin mielipide.

Kuten esimerkiksi jokin Facebookissa julkaistu poliittisesti epäkorrekti kannanotto.

Lähde


Site Meter

Mainokset