Tänään on erittäin merkittävä päivä. Päivä on merkittävä – jopa kohtalonpäivä – suomalaisen kansanvallan ja kansalaisoikeuksien kannalta katsottuna.
Eduskunta käsittelee kahta kansalaisten kannalta tarkastellen varsin arveluttavaa lakiehdotusta. Ensimmäisenä (ennakkotiedon mukaan kello 15.00) tulee pöydälle tietosuojan murentamiseen tarkoitettu Lex Nokia. Eli virallisemmin, hallituksen esitys sähköisen viestinnän tietosuojalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Hallituksen esitys HE 48/2008 vp.
Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintö LiVM 19/2008 vp (mietintöön sisältyy kolme vastalausetta, joissa §-muutosehdotuksia, hylkäysehdotuksia ja lausumaehdotus).
Ja toisena käsittelyyn tulee toisen kerran Lex Thors. Eli laki kansallisvaltion muuttamiseksi monikulttuuriseksi ja rajattomaksi yhteiskunnaksi (Ulkomaalaislaki). Virallisemmin: hallituksen esitys laeiksi ulkomaalaislain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Hallituksen esitys HE 166/2007 vp. Hallintovaliokunnan mietintö HaVM 26/2008 vp
(mietintöön sisältyy hylkäysehdotuksen sisältävä vastalause).
Jokainen varmaan ymmärtää julkisuudessa esitettyjen kantojen, keskustelun ja näkemysten kautta, että kumpikaan näistä laeista ei sovi Suomen kaltaiseen kansalaisyhteiskuntaan?
Ensimmäinen lakiehdotus siksi, että se kajoaa kirjesalaisuuteen. Kirjesalaisuus on eräs perustuslakiimme ja ratifioimiimme kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin kirjatuista ihmisoikeuksista. Kun ovi avataan perustuslain rikkomiseen, siitä on helppo ujuttaa seuraavat loukkaukset ensimmäiseen perustuen.
Lisäksi tässä tapauksessa ei ole kovin kaukana ajatus lainsäädäntövallan kaappaamisesta. Lainsäädäntövallan kun pitäisi kuulua Suomen kansan valitsemalle kansanedustuslaitokselle – ei yhtiölle nimeltään Nokia.
Toinen lakiehdotus puolestaan on yhteiskuntaamme soveltumaton siksi, että se toimii askelmana muuttaa rajojen suojaama kasallisvaltio monikulttuuriseksi ei-kansallisvaltioksi – eli muuttaa käytännössä yhteiskuntaa ja Suomen valtiota pitkässä juoksussa. Lisäksi tuo lakiehdotus on ns. yleisen mielipiteen vastainen eivätkä vallanpitäjät – tämän faktan tietäessään – uskaltaneet tuoda sitä edes neuvoa-antavaan kansanäänestykseen.
Kummassakin tapauksessa on kyse pienen ryhmän tahdon vääntämisestä lainsäädännöksi – vastoin enemmistön mielipidettä ja kansanvallan pelisääntöjä.
Toivon jokaista omista kansalaisoikeuksistaan, kansanvallasta sekä suomalaisesta hyvinvointivaltiosta yghtään kiinnostunutta tarkkailenmaan sitä, miten juuri Sinun kansanedustajasi käyttäytyy näissä historiallisissa äänestyksissä.
Minä tulen julkaisemaan listan siitä, kuka äänesti ja miten – vinkiksi äänestyskäyttäytymiselle seuraavia vaaleja varten.
En malta olla vertaamatta nykyistä paskantärkeää ja pöhöttynyttä parlamentarismiamme sellaiseen todelliseen kansanvaltaan, joka saataisiin aikaan parlamentarismistakin nopean laihdutus- ja tervehdyskuurin kautta.
Muistattehan mitä kirjoitin jokin aika sitten?
Lähde: Eduskunta
28.02.2009 at 2:22 pm
Ylen (hulvaton) teksti-tv, sivulta 822:
”Miten reagoisin arjen rasismiin?
Rasismista on vihdoin ryhdytty
keskustelemaan Suomessa. Hetki on
se kuuluisa yhdestoista. Mutta
miten kansalainen voisi reagoida
rasismiin, vaikkapa ratikassa?
Rasismi ja syrjintä ovat olleet
vuosikaudet arkipäivää suomalaisilla
asunto- ja työmarkkinoilla.
Vasta kun mediaan ilmaantui
syntyperäisiä suomalaisia ihmisiä,
_jotka ovat olleet halukkaita hyötymään
rasistisiksi tulkittavissa olevista
näkemyksistä poliittisesti_, Suomessa
herättiin kunnolla. ”
Tämä varsin mielenkiintoinen kirjoitus pisti silmään vanhaa teksti-tv-surffaajaa. Huomatkaa kieli keskellä suuta muotoiltu teksti.
Samat ihmiset, jotka tekivät kaikkensa vaientaakseen ja demonisoidakseen mm. ”netsit”, ovat nyt ”heränneet” ”keskustelemaan”. Paljon lainausmerkkejä yhdessä lauseessa 🙂
Änkyrät, jotka yrittivät kaikella mahdillaan olla huomaamatta virtahepoa olohuoneessa, saivat viimeistään kunnallisvaalien jälkeen maistaa omaa lääkettään: valituksille kuuroa tiedotusylivoimaa, joka tarjoiltiin heille housut kintuissa, voimakkain survaisuin, neitseelliset onkalot tuskaisesti brutalisoiden 🙂
Käynnistynyttä, aitoa, keskustelua ja ennenkaikkea tulevia vaaleja ajatellen, voimme aivan takuulla jäädä odottamaan seuraavia sensuuritoimia.
Kuten voi ennalta arvata, perustelut ”kansalaisten suojelulle” ja ”haitallisen informaation suodattamiselle” haetaan jälleen kerran ”vähemmistöjen, lapsien, huumeiden- ja internet-pommien uhrien, jne.” suunnalta.
Minua todella kuvottaa tapa, jolla kaikenlaiset hyysääjät ja paskamediat jeesustelivat kunnallisvaalien jälkeen, että ”mehän olemme koko ajan halunneet keskustella asioista avoimesti”.
Törkeä vale päin naamaa samoilta ihmisiltä, jotka ennen Halla-Ahoa (ja muita sankareita) käyttivät kaikkia mahdollisia keinoja (poislukien suora väkivalta) tukahduttaakseen kritiikin ja kysymykset.
Aikanaan, ehkä piankin, heidän huomatessaan ettei keskustelu laannu – ongelmien vain kasaantuessa – he tulevat takaisin. Minun veikkaukseni on että surullisen kuuluisa ”blogien ja vastaavien rekisteröitymis- ja toimituspakko” otetaan ensimmäisten joukossa asialistalle.