Vanha tuttumme – viherpoliitikko – Joni Pelkonen antaa varsin selvän syyn sille, miksi sananvapautta ei saa rajoittaa kansalaisyhteiskunnassa. Joni on (jälleen kerran kiirehtinyt valottamaan maailmankuvaansa Hyysärin keskusteluketjussa:

Typeryydellä saa paljon aikaan
Joni Pelkonen  |  30.6.2009 19:03

”Työperäinen maahanmuutto” on näitä maahanmuuttaja”kriitikoiden” mielisanapareja, jolla tarkoitetaan ihmistä joka Suomeen tullessaan osaa puhua Suomea, jolla on valmis ammattitaito, joka menee suoraan töihin, jolla ei ole sosiaalipalveluita rasittavaa perhettä – ei siis vaimoa eikä lapsia – ja joka näin ollen saapuu Suomeen pelkästään tuottamaan rahaa, maksamaan laskuja ja joka ei tarvitse Suomen valtilta penniäkään vastinetta.

Maahanmuuttaja”kriitikot” itse tosin ovat kuluttaneet mm. koulutus- ja lääkäripalveluita aivan lapsesta saakka ja normisuomalainen ryhtyy maksamaan takaisin yhteiskunnalta saamiaan palveluita koulutuksesta riippuen 18-30-vuotiaana. Silti heidän mielestään muilla kuin Suomessa syntyneillä ei saa olla oikeutta päivänkään työttömyyteen, sairastamiseen, koulunkäyntiin tai perheen perustamiseen.

Maahanmuuttaja”kriitikoiden” mielestä siis Suomeen muualta tulevia voi kohdella kuin koneita: kun he kuluvat loppuun heidät heitetään pois.

Tämä lapsentasoinen käsitys yhteiskunnasta ja ihmisten vastenmielinen, tunteeton esineellistäminen on tärkeä syy siihen, miksi äärioikeisto ei koskaan Suomessa tule saamaan suosiota: heidän inhottava ihmisten – vaan ei itsensä, heillä itsellään on toki mielestään oikeus kaikkeen apuun ja hoivaan – esineellistäminen ei tietenkään lopu maahanmuuttajiin, vaan he haluavat huonoa kohtelua myös köyhille, työttömille, sairaille, lapsiperheille, yleensä ottanen kaikille muille paitsi niille jotka menestyvät kokonaan itse.

Muistan itse kuinka 14-vuotiaana ajattelin samalla tavalla. Mutta on mielestäni uskomatonta kuinka jotkut aikuiset ihmiset vielä ajattelevat kuin 14-vuotias lapsi. Itsekkyys ja typeryys on pohjaton luonnonvara!

Juuri tämän vuoksi rajoittamaton sananvapaus on erittäin olennainen asia kansalaisyhteiskunnassa. Kun ihmiset saavat julistaa sanomaansa vapaasti, niistä paljastuu olennaisin ydintä myöten esille.

Vanhaa sanontaa lainaten – nehän tekevät sen ihan itse…


Site Meter