Monopoli peli

Eilinen Hyysäri kertoi vasemmistoliiton uuden puheenjohtajan, Paavo Arhinmäen, jatkavan profiloitumistaan proletariaatin pelastajana ja vasemmiston vapahtajana.

Paavon uusin tempaus on idea Monopolin edustaman pelimaailman  tuomisesta todelliseen elämään. Kansantaloustiedettä ilmeisesti  monopolipöydässä opiskellut vasemmistopopulistimme nimittäin on ilmaissut halunsa saada muodostetuksi veronmaksajien rahoilla  kansanpankin. Tällainen Arhinmäen kaavailema pankki ei keskittyisi vain suurimman mahdollisimman voiton tavoitteluun, vaan perinteisiin pankkipalveluihin.  Pankkiiriuraansa aloitteleva monopolistimme arvioi Joensuussa, että tällaiselle pankille olisi kysyntää.

Kansanpankki ei välttämättä perisi lainoista kovin suurta korkoa ja voisi toimia hetkittäin myös tappiolla.

Jees poks.

Jokainen ajattelukykyinen ihminen ymmärtää kuitenkin Paavon ajatteluun sisältyvän mahdottomuuden. Pankkien toiminta perustuu siihen, että ne ottavat sijoituksia ja säästöjävastaan ja myyvät näitä rahoja kaliimmpaan hintaan (korkoa perien) eteenpäin. Jos pankki ei tekisi näin, se olisi hetken päästä vararikossa.

Arhinmäen edustama vasemmistolaisuus näkyy jälleen kerran tässäkin möläytyksessä. Vasemmisto olettaa, että verovaroista koostuva kassa on ehtymätön ja sieltä voidaan kaivaa rahaa miten järjettömiin hankkeisiin tahansa. Paavo hengenheimolaisineen ei huomaa myöskään sitä, että tällainen veronmaksajien maksama pankki toimisi kuin kärpäspaeri kapitalistien suuntan. Kun pankkiin saadaan uoptettua tarpeeksi rahaa, tulee joku (ulkomaalainen) sijoittaja ja ostaa sen pilkkahintaan.

Näin kävi pankkikriisin jälkeenkin – ja nimenomaan sen jälkeen kun suomalaisten veronmaksajien rahoja oli pumpattu tarpeeksi konkurssikypsiin pankkeihimme.

Olennaista on kuitenkin  pysyä asiassa ja korostaa, sitä ettei Paavo taida nyt ihan itsekään uskoa ideaansa. Tämä on aika luonteva jatko näille Arhinmäen aikaisemmille ”ideoille” – niille, jotka edustavat  mahdottomuuden avaruudessa pyörivää vasemmistopopulismia puhtaimmillaan.

Paavolla on miljoonan ruplan paikka. Muu vasemmisto jäykistynyt vuoden 1918 juoksuhautoihinsa ja Forssan kokouksen perintöön – tai vastavuoroisesti on kajauttanut taantuman lepikkoon demarillaan ja pelkää työpaikkojensa puolesta siinä globaalissa EU:ssa, johon he itsekin halusivat väen vängällä. Sitä saa mitä tilaa.

Kun pysytään tiukasti asiassa, niin huomaamme, että tämä on osa Arhinmäen kampanjaa saada vasemmisto koottua vasemmistoliiton lippujen alle.  Ainoa kuka saattaa olla kantona kaskessa Paavon tavoitteissa on vanha vaemmistokaveri Anni Sinnemäki (virheet)  Toivon suomalaisten puolesta, että Sinnemäen linja jatkuu entisenlaisena  – näin saadaan kansa vakuutettua myös virheiden todellisesta olemuksesta

Älkää tosiaan  menkö halpaan.  Jokaisen on syytä raaputtaa hieman kuorta ja tutustua siihen, mitä Arhinmäki (kuten myös Sinnemäki) todellisuudessa edustavat – nimittäin itseään ja poliittista uraansa.

Lähde: HS

Jk.  Toisaalta pitää muistaa Paavon suuri esikuva – Ernesto Che Guevara. Che toimi Kuuban vallankumouksen jälkeen valtionpankin johtajana ja sai sen konkurssikypsäksi parissa kuukaudessa. Ehkä hänkin haki talousoppinsa Monopoli nimisestä pelistä?

Site Meter