Tilastokeskus on julkaissut arvion Suomen väestökehityksestä. Olen jo aikaisemmin kertonut kantani tähän – esimerkiksi YLEn tänään julkaisemaan uutiseen – vai sanoisimmeko Tilastokeskuksen haitariorkesterin esittämään Huoltosuhdehumppaan ? Näin ollen, en näe siinä edelleenkään mitään sellaista mikä edes teoriassa veisi omilta väitteiltäni pohjaa.
Päin vastoin tällaiset (automaattisesti toteutuvina) esitetyt väitteet esimerkiksi siitä, että Suomessa on vuonna 2042 jo yli kuusi miljoonaa asukasta, lisäävät esittämäni (ja aika monen muunkin tahon esittämän) arvion painoarvoa.
Siis sen, että kasvava maahanmuutto on kasvava uhka ja se on sitä periaatteessa kahdella eri tavalla.
Humanitaarinen – tai sosiaalinen – maahanmuutto on luonteeltaan sellaista, että se on omiaan vääristämään jo nykyisinkin hieman kallellaan olevaa yhteiskunnallista huoltosuhdettamme.
Jokainen humanitaarisen maahanmuuton kautta Suomeen tuleva henkilö (riippumatta siitä saako hän jäädä maahan vai ei) vie resursseja suomalaiselta vähäosaiselta. Kun yhteiskunnan varat ovat rajalliset, niitä joudutaan jakamaan näiden rajojen puitteissa.
Tämä taas merkitsee sitä, että jokainen uusi nälkäinen suu vie jotain pois niiltä maahan syntyneiltä ja kasvaneilta köyhiltä, sairailta, vanhoilta, epäonnistuneilta, syrjäytyneiltä tai muuten vaan vähäosaisilta – etenkin nykyisen taloudellisen taantuman aikana, mutta tällä kehityksellä myös tulevaisuuden noususuhdanteessa.
Kun joku tulee taas jossain vaiheessa heittelemään lähimmäisenrakkaudella, on syytä muistaa muutama perusasia ja kysymys lähimmäisistä välittämisestä kannattaa suhteuttaa oikeisiin mittasuhteisiin.
1. Jokainen yhteiskunta on rakennettu sen omia jäseniä varten.
2. Koko maailmasta huolehtiminen on sekä sinisilmäistä itsepetosta, että niin kovin turhaa työtä.
3. Hyväksikäyttöä ei pidä suvaita.
4. Nykymuotoinen kehitysapu(kin) on väärää ja saa aikaan vain tuhoa.
5. Ihmisluonteeseen kuuluu – kuten minkä tahansa eläimen luonteeseen – tutusta ja turvallisesta välittäminen ja vieraan hylkiminen.
Kansakunnan henkisen tason mittaa se, miten se pitää huolta omista heikoista ja vähäosaisisaan – siis ennen kaikkea kunkin kansakunnan omista jäsenistä.
Otetaanko esimerkki tästä aiheesta? Helsingin kaupunki on ilmoittanut eilen, että se siivoaa tilastoja siirtämällä toistatuhatta pitkäaikaissairasta terveiden kirjoihin ja sosiaaliviraston hoiviin. Vaikka tässä näyttäisi ensisilmäyksellä siltä, että apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkosella (Monikansallinen Hajaannus) olisi perin messiaaninen kosketus sairaisiin, kyse taitaa olla jostain muusta – vai kuvitteleeko kukaan aikuinen tosissaan, että sairaat parantuvat apulaiskaupunginjohtajan hallinnollisella päätöksellä ja hoidot poistamalla?
Miksi tähän tilanteeseen on sitten ajauduttu? Yleisen taantuman ja säästökuurin lisäksi pitää muistaa, että Helsinkiin on avattu juuri muutama uusi vastaanottokeskus – joiden kustannuksista vastaa Helsingin Kaupunki – ja että humanitaarisella perusteella (islaminuskoisista maista saapuneet) maahanmuuttajat valuvat ja slummiutuvat pääkaupunkiseudulle (vieden selvien toimeentuloeurojen lisäksi myös mahdollisuuden asuntoon monilta tuhansilta syntyperäisiltä syrjäytyneiltä).
Tämä koskettaa muuten muitakin kuin vähäosaisia ja köyhiä. Se koskettaa jokaista keskituloista helsinkiläistä lapsiperhettäkin.
Monissa maahanmuuttajavaltaisissa kaupunginosissa on lasten koulunkäyntiin liittyen olemassa suora ja selvä riskitekijä – lapsi saattaa joutua luokalle, jossa on tositakymmentä kielitaidotonta maahanmuuttajalasta, jotka vievät kaikki resusrssit opetuksesta. Ikävimmillään luokalla on pari-kolme iältään muutaman vuoden vanhempaa maahanmuuttajapoikaa – jotka ovat kiinnostuneet opiimisen sijasta lähinnä pienempien oppilaiden terrorisoinnista.
Lisäksi haluaisin tavata sen ihmisen, joka Lastenklinikan jonoissa aikaansa sairaan lapsensa kanssa viettäneenä, väittää nauttineensa eräiden kulttuureiden tarjoamasta päivystyssirkuksesta.
Koko suku kun on mukana silloinkin, kun pikkualilla ei esimerkiksi suoli toimi. Sillä ei tietenkään ole mitään väliä, että tilassa on oikeasti sairaita lapisa. Nämä eräät ryhmät ovat tottuneet vaatimaan, huutamaan ja kuormitamaan muutenkin ylikierroksilla käyvää systeemiä kohtuuttomilla vaatimuksillaan tai asioilla, jotka voitaisiin hoitaa virastoaikanakin.
Kun siihen härdelliin otetaan mukaan koko suku – toisen lapsen kädestä hedelmän varastavan pikku hellandudeliksen, huutavien setien ja enojen plus sokerina pohjalla kärttyisän (ja kielitaidottoman) isoäidin suomalaista sairaalakulttuuriakin rikastava joukko, niin en yhtään ihmettele, että ihmiset eivät halua viedä sairasta lastaan terveyskeskuspäivystykseen, vaan odottavat iltakymmeneen, että pääsevät suoraan poliklinikalle.
Se toinen maahanmuuttajien ryhmä, ns. työperäiset. Kuten jo totesin, nämäkään eivät ole suomalaisten kannalta alkuunkaan harmittomia.
Eräät ns.hapankaalivyöhykkeeltä peräisin olevat maahanmuuttajat (ja varsinaiset siirtotyöläiset) ovat vallaneet esimerkiksi rakennusalan suoritustason työpaikat. Tekemällä työnteettäjälle halvemmalla (toisen EU-maan verotuksen kautta) aliurakointia, nämä ovat vallaneet lamassa kuihtuvan suomalaisen rakennusalan työpaikat – ja työntäneet samalla monen suomalaisen duunarin työttymyyskassan jäseneksi.
Tässä ryhmässä on nähty paljon myös suoranaista talousrikollisuutta ja harmaata taloutta, sellaista johon puuttumiseen tai sen ehkäisemiseen suomalaisilla ei ole hirveästi työkaluja – on syytä muistaa esimerkiksi (koko ajan myöhässä oleva) Olkiluodon ydinvoimalatyömaa ja sieltä paljastunut harmaa talous.
Uusin ilmiö mikä tässä ns. työperäisten maahanmuuttajien ryhmässä on havaittavissa, ei oikeastaan yllätä ainakaan minua. Viime aikoina tämä ryhmä on pyrkinyt tuomaan suomalaisen sosiaaliturvan piiriin myös maamme ulkopuolella koko elämänsä asuneet (ja pätkääkään työtä suomalaisen yhteiskunnan eteen tekemättömät) sukulaisvanhuksensa.
(Tuleeko joku väittämään, että tällainen ilmiö ei vie resursseja Hilman ja Hilkan hoidosta?)
En jaksa uskoa myöskään siihen, että suomalainen diplomi-insinööri näkee positiivisena ja mukavana sellaisen kehityksen, joka alkaa hänen monikansallisessa (alkujaan suomalaisessa) yrityksessä tapahtuvasta henkilökehityksestä. Ensin hän saa Euroopan ulkopuolelta saapuva esimiehen – ja huomaa osastonsa henkilöstön muuttuvan varsin nopeassa tahdissa uuden pomon kanssa samaa etnisyyttä edustavaksi (samaan aikaan omia potkuja odotellessaan).
Jos nyt joku väittää, että maahanmuuttajataustaiset yrittäjät rikastavat suomalaista kaupunkikuvaa, ovat yleishyödyllisiä eivätkä kilpaile suomalaisten kanssa, niin ensimmäinen väite voi pitää paikkaansa (kuka nyt sitten haluaa niitä rinnakkaisseurauksia tämän rikastumisen sivuvaikutuksina?), mutta kaksi muuta ovat puhdasta puutaheinää.
Yleishyödyllisyys on sama tasoa kuin maahanmuuttajataustaisen tulkin kohdalla – molemmat palvelevat maahanmuuttajia ja vievät alkuperäisväestöltä resursseja.
Kun maahanmuuttaja pystyy useamman kerran (kerta kerran jälkeen) saamaan starttirahan ja käyttämään sukulaisiaan ilmaisena työvoimana, hän vääristää kilpailua, polkee hintoja ja lopulta ajaa alkuperäisväestöä edustavan yritäjän joko selvitystilaan tai muuten pakkoon lopettaa liiketoiminta.
Tältä pohjalta, toivoisin itse kunkin miettivän sitä, kuinka hyödyllistä tämä kasvava maahanmuutto meille sitten todellisuudessa on ja onko se uhka meille ja kulttuurillemme?
Lähteet: Tilastokeskus, HS, YLE, STT, US, IL
30.09.2009 at 2:20 pm
Pikkusen lieventäisin. Maahanmuutto on suotavaa jos se tapahtuu Kauko-Idän maista (Kiina, Japani ja Korea), läntisestä Euroopasta tai Amerikan mantereilta.
Nyt tekstiäsi tulee tulkita rivien välistä, sillä ongelmatapaukset ovat Afrikasta ja osin itäisestä Euroopasta.
Toivottavasti asiaan saadaan muutos. Ystäväni (varsin neutraalisti näihin asioihin suhtautuva) oli järkyttynyt käytyään Amsterdamissa. Hän sanoi, että ilmassa leijuu jatkuva epäluulo, koska muslimiväestö käyttäytyy erittäin röyhkeästi kaikkea kohtaan.
30.09.2009 at 8:20 pm
Tervehdys Kullervo. Hyvä kirjoitus taas kertaalleen. Erityisesti tämä kohta…
”Uusin ilmiö mikä tässä ns. työperäisten maahanmuuttajien ryhmässä on havaittavissa, ei oikeastaan yllätä ainakaan minua. Viime aikoina tämä ryhmä on pyrkinyt tuomaan suomalaisen sosiaaliturvan piiriin myös maamme ulkopuolella koko elämänsä asuneet (ja pätkääkään työtä suomalaisen yhteiskunnan eteen tekemättömät) sukulaisvanhuksensa.”
…mietityttää minuakin niin merkeleesti. Selväähän on, että joku Ali Egyptistä tuo mielellään sukulaisvanhuksensa Suomeen, koska heille maksetaan joka tapauksessa sosiaaliturvaa, joka voi olla huomattavasti parempi kuin eläke Egyptissä.
Herää kaksi kysymystä:
1. Kuinka pitkälle meidän perstaskumme tässä asiassa riittää?
2. Onko meillä oikeasti velvollisuus elättää egyptiläisiä eläkeläisiä, ja kuka meille sen velvollisuuden antoi?
30.09.2009 at 8:58 pm
Terve Ykä. Kiitos kommentistasi.
Toivon, että tämä korrputiokeskustelu saadan pikaisesti siihen malliin, että syyllisiksi todetut eutanoidaan poliittisesti ja se loppusakki oligarkeista säikähtää tarpeeksi.
Tämän jälkeen meillä on (ehkä) oikea mahdollisuus puuttua oikeisiin ongelmiin. Yksi tärkeimmistä niistä on – se ennenkin esittämäni – kysymys siitä, kenelle hyvinvointivaltio nimeltään Suomi on rakennettu?
30.09.2009 at 11:03 pm
”En jaksa uskoa myöskään siihen, että suomalainen diplomi-insinööri näkee positiivisena ja mukavana sellaisen kehityksen, joka alkaa hänen monikansallisessa (alkujaan suomalaisessa) yrityksessä tapahtuvasta henkilökehityksestä.”
Monessa perisuomalaisessa yrityksessä ja työyhteisössä on jo kehitys käynnissä. Sen huomaa jo mm. työkielestä. Suomessahan maahanmuuttajan ei voi olettaakkaan puhuvan suomea. Koskee myös mm. venäläisiä ja EU-maiden kansalaisia. Ja pian, ennen kuin ehdimme kissaa sanoa, niin työyhteisöt rupeavat muistuttamaan ”englantilaista” jalkapallojoukkuetta.
01.10.2009 at 6:34 am
Euroopassa tulee alkamaan sisällissotien vuosisata, ensin Keski-Euroopassa, myöhemmin Pohjolassa. Aikaa siihen on enää kymmenkunta vuotta. Paras valmistautua niin henkisesti, kuin materiaalisesti.
08.10.2009 at 11:12 pm
Ulkomaisen työvoiman käyttäminen kertoo markkinahäiriöstä, minkä aiheuttaa Suomen kaamean korkea verotus. Korkean verotuksen takia suomalainen rakennusyritys ei voi palkata suomalaista työntekijää, vaikka se olisi yritykselle parempi(kieliongelmat, työturvallisuus jne.) Palkatessaan suomalaisen yritys joutuu maksamaan sivukulujen ja verojen takia kaksinkertaisen palkan. Siis yksi työmies maksaa yritykselle kahden edestä, kaksi neljä jne. täten yritys on pakotettu palkkaamaan ulkomaisia työntekijöitä. Jos se ei palkkaisi, urakkahinta nousisi niin korkeaksi ettei asiakkaalla ole sitä varaa maksaa. Asiakaskin menettää puolet tuloistaan verotukseen, joten hänenkin on saatava tuotteet ja palvelut niin halvalla kuin mahdollista, kun ylimääräistä ei ole. Jos verotus olisi alhaisempi, kuluttajilla olisi enemmän rahaa käytössä ja työllisyys nousisi tuotannon ja palvelujen kasvaessa.
Lisäksi ongelmana on ay-liike, joka on kiristyksellään ahnehtinut jäsenilleeen hulppeat saavutetut edut, joista ei luovuta meni yrityksellä kuinka huonosti tahansa (vrt. Finnair). Suomalainen työntekijä on vielä sidottu yleissitovuuteen, joten hän ei voi edes neuvotella itselleen yritykselle paremmin sopivaa sopimusta. Kun vielä palkkaturvasta saa rahat meni firma sitten konkurssiin, mitään kannustetta työntekijöillä ei ole huolehtia yrityksen kilpailukyvystä. Ulkomainen työntekijä ei ehkä ole laadultaan paras mahdollinen, mutta ainakaan hän ei tahallaan pyri ajamaan firmaa huonompaan tulokseen ja markkinaosuuksien menetykseen.
Kolmas ulkomaisen työvoiman käyttöä edistävä asia on Suomen suhteettoman korkea irtisanomissuoja. Kun työntekijää on hyvin vaikea irtisanoa, ei yritys uskalla ottaa riskiä virherekrytoinnista ja siitä ettei työntekijästä taloudellisen laskusuhdanteen aikana pääse helposti eroon. Täten yritykselle syntyy kannuste käyttää ulkomaista vuokratyövoimaa, josta tilanteen muuttuessa pääsee joustavasti eroon.
Ay-liitot ja muut vasemmistolaiset toimijat jatkuvasti syyttelevät työnantajia ja yrityksiä ulkomaisen työvoiman käytöstä, mutteivät vahingossakaan mainitse, että heidän luomansa puoli-sosialistinen järjestelmänsä pakottaa yritykset siihen. Jos yritykset eivät toimisi niin kuin nyt toimivat, ne eivät pärjäisi kilpailussa.
08.10.2009 at 11:43 pm
Jäi tuossa edellisessä viestissä eräs mielenkiintoinen Hommaforumilta poimittu linkki pois, joka osaltaan selittää sen miksi Itä-Eurooppalainen työvoima on arvossaan. Iltalehden artikkelissa kerrotaan runsaiden sosiaalietuisuuksien ja kaiken kattavan holhouksen lisäävän työhaluttomuutta ja laiskuutta. Miksi mennä töihin kun raha tulee valtiolta, ja valtio ei millään pakota sinua ottamaan vastuuta omasta elämästään, sehän olisi ”sortoa, fasismia ja äärikapitalismia”.
Itä-Euroopassa ei sosiaaliturvaa käytännössä ole, joten ihmisen on pakko tehdä töitä elääkseen tai luotettava sukulaisten ja järjestöjen apuun. Kun sosiaaliturvaa ei ole on töistä pakko saada rahaa niin, että sitä riittää myös työttömyyden sattuessa, on työntekijällä voimakas kannuste ylitöihin ja kovaan työtahtiin bonusten toivossa. Suomalaisella työntekijällä tällaista kannustetta ei ole, koska hän työttömäksi jouduttuaan pääsee lokoisalle ansiosidonnaiselle ja siitä edelleen toimeentulotukeen, asumistukeen jne. Nämäkin edellä mainitut asiat asettavat rekrytointipäätöksessä ulkomaisen työntekijän suomalaisen edelle.
Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2009100810389997_ul.shtml
01.02.2010 at 8:44 pm
[…] kuitenkin sellainen maa, että meillä ei ole olemassa (eikä näköpiirissäkään) minkäänlaista työvoimapulaa Suomessa on paheneva pula rehellisistä työnantajista ja yrityksistä jotka ovat valmiita […]