Aamun Hyysäri ei (jälleen kerran) yllätä. Viimeaikaisen White Flightiin liittyvän keskustelun (ja sen mukanaan tuoman pienen toivonkipinän) jälkeen toimittaja Teppo Moisio vetäisee maton jälleen kerran järkevän kansalaiskeskustelun alta.
Hän on kirjoittanut otsikolla ”Oppilaiden etnistä taustaa lakkaa ajattelemasta” söpön propagandakirjoituksen – kukkahattu päässään ja ruusunpunaisten monikultuuristen lasien läpi maailmaansa tarkastellen.
Sen kummemmin tätä uutisten joukkoon työnnettyä tekelettä tässä repostelematta, haluan kuitenkin ottaa erään kohdan esille.
Sen rajoitetun maahanmuuttokeskustelun piirissä – jota Suomessa on lupa käydä – on toisteltu integraatiota lähes mantrana. Kaikki osapuolet tuntuvat olevan (ainakin teoriassa) herttaisen yksimielisiä siitä, että maahantulevien siirtolaisten pitäisi integroitua mahdollisimman nopeasti suomalaiseen yhteiskuntaan.
Moisio lainaa Vesalan yläasteen opettajaa Petri Rytkölää:
Kun puhutaan Neuvostoliiton edesottamuksista, tuntuu maahanmuuttajataustaisten määrä toisinaan. Esimerkiksi toisen maailmansodan tulkinnassa on eroja suomalaisen ja venäläisen tulkinnan välillä.
”Joskus katsottiin Parikan Talvisotaa, ja tunnelma oli kuin lätkämatsissa”, Rytkölä kertoo. Yhdet hurrasivat, kun neuvostoliittolaisia kuoli, toiset suomalaisten kaatuessa.
Näin siis Vesalan yläasteella integroidaan. Antamalla maahanmuuttajalasten sympatoida avoimesti hirveintä diktatuuria mitä ihminen on maan päälle luonut.
Neuvostoliitto on tuomittu Venäjän Federaatiossa rikolliseksi valtioksi ja kommunistien toiminta on kielletty. Silti suomalaisella yläasteella ollaan perse pystyssä keskenkasvuisten maahanmuuttajalasten edessä ja annetaan näiden levittää kommunistista propagandaa oppitunnilla.
Parikan elokuvan käsittelemä talvisota alkoi kommunistisen tyrannian Neuvostoliiton laittomasta hyökkäyksestä rauhanomaisen ja itseään huomattavasti pienemmän naapurivaltion kimppuun.
Tätä asiaa on suomalaisilta pyydetty anteeksi jo 1990-luvun alussa Venäjän federaation taholta, sen presidentin Boris Jeltsinin suulla.
Tätä vasten tuntuu käsittämättömältä, että suomalainen koulu antaa tilaa ja mahdollisuuden rikollisen valtion ja yhteiskuntajärjestelmän ylistämiseen, eikä pyri edes opettamaan näille lapsille sitä, että kyse ei ole tulkintaeroista vaan eksaktista (molemmin puolin yhtenevästä) historiantutkimuksesta.
Näille maahanmuuttajalapsille tulisi myös kertoa siitä , että ilman näitä heidän pilkkaamiaan suomalaisia sotaveteraaneja, täällä Suomessa ei olisi nykyisen kaltaista hyvinvointivaltiota vaan Suomi olisi samassa tilassa kuin se maa, josta he ovat Suomeen saapuneet. Tätä olisi hyvä painottaa etenkin nyt, kun talvisotaan johtaneesta suurvallan imperialistisesta agressiosta tulee kuluneeksi 70 vuotta.
Jos opetuslaitoksemme ei tähän pysty, sekä opettajilta että Suomea ja suomalaisuutta pilkkaavilta maahanmuuttajilta pitäisi kysyä se sama kysymys, joka kysyttiin jokaiselta neuvostoliittolaiselta sotavangilta talvisodan aikana:
Что вы будете делать в Финляндии?
Mitä te teette Suomessa?
Lähde: HS
29.10.2009 at 12:27 pm
Anteeksi nyt, mutta tuossa lyhyessä artikkelissa olevan yhden siteeratun lauseen perusteella olet sitten ihan varma, että koulussa ylistetään rikollista valtiojärjestelmää? Eikä mielessäsi edes käväise, että toinen vaihtoehto on, että juuri näyttämällä venäläistaustaisille lapsille suomalaista Talvisotaa ja käsittelemällä heidän reaktioitaan päästään ehkä keskustelemaan näkemyseroista?
Kauhean tarkoitushakuista hyppiä noin isoihin johtopäätöksiin noin heppoisista lähteistä.
29.10.2009 at 1:16 pm
Ei Sinun tarvitse anteeksi pyydellä, jos et ymmärtänyt. Viestin lähettäjän vikahan se on, jos viestiä ei ymmärretä.
Otetaan uudestaan se olennaisin:
Maassa maan tavalla tai maasta pois.
Suomalaisten enemmistön mielestä on varmaan yhtä kuvottavaa kuin itsestänikin se, että nykyään eräät ihmiset haluavat heittää edellisten sukupolvien verellä lunastaman vapauden ikkunasta ulos vapaaehtoisesti ja lähteä sille tielle, että hyväksytään Neuvostoliiton toimet Suomea kohtaan.
29.10.2009 at 1:27 pm
”juuri näyttämällä venäläistaustaisille lapsille suomalaista Talvisotaa ja käsittelemällä heidän reaktioitaan päästään ehkä keskustelemaan näkemyseroista?”
Miksi ihmeessä? Ei rikoksen uhrin tarvitse alistua rikollisen eikä rikollisen perillisten edessä.
Kellä on näkemyseroja NL:n rikollisen hyökkäyksen suhteen on rikoksen puolustaja.
Venäläisiltä pitää vaatia samaa asennetta kommunistien rikoksiin kuin saksalaisilta vaaditaan natsien tekemiin rikoksiin.
Kuvitteleeko joku vielä että juutalaisten pitää kuunnella saksalaisten ”näkemyseroja”?
29.10.2009 at 1:36 pm
Liisa ei tainnut huomata, että Kullervo kirjoitti Liisasta ja Liisan kavereista. 😀
Kullervo: 100% samaa mieltä.
29.10.2009 at 11:05 pm
Kylmän sodan aikana ja sen jälkeenkin NL vs. USA vertailussa länsimaiset ex-kommunisteiksi ilmoittautuneet ja useimmat ns. puolueettomat kolumnistitkin käyttivät näennäisobjektiivista mittaria: ”Vaikka NL tekikin virheitä, niin teki myös USA” (joka usein sitten lähemmässä ”tarkastelussa” olikin se suurempi paha). Harvoissa kirjoituksissa tai poliittisissa lausunnoissa uskallettiin tuomita kommunismi ideologiana ja julkituoda demokratian paremmuus, edes NL:n hajoamisen jälkeen, ja vaikeata se näyttää olevan edelleenkin.
Tänään kaikenlaiset harhaanjohtajat ml. suomalaisetkin poliitikot käyttävät ilmeisesti yhä tätä samaa näennäisesti yhteismitallista mittapuuta joutuessaan ottamaan kantaa epädemokraattisen ideologian (islam) ja demokraattisen ideologian välisiin jännitteisiin. Kuitenkin heidän ensisijainen tehtävänsä tulisi olla demokraattisen järjestelmän puolustaminen.
Ja kyllä, asian voi tuoda esille ilman sapelin kalisteluakin. Tosin sellainen on hyvä olla olemassa.
31.10.2009 at 11:39 am
Tiivistit mielestäni olennaisen yhteen kysymykseen, mitä tulee maahanmuuttopolitikkaan.Mitä te teette Suomessa.
31.10.2009 at 7:05 pm
Kiitos. Hyvää Kekriä.