Wikileaks paljastuksissa on edetty uuteen vaiheeseen. Kaikkien öykkärien isoisä Paavo Lipponen levittelee meriselityksiä (joita tuskin kukaan enää uskoo) jäätyään rysän päältä kiinni. Tämä on tavallaan ihan hauskaa sirkushuvia kansalle, mutta yhtä kaikki sirkushuvia, jolla pyritään viemään kansalaisten mielenkiinto pois oikeista ja akuuteista ongelmista.
Huomattavasti olennaisempaa on nykyhetki ja tulevaisuus verrattuna siihen, että kumpi kusetti pahemmin vuonna 2003, Lipponen vai Anneli Jäätteenmäki. Aika puistattavaa on se, että näistä paljastuksista alkaa muodostua aika kalsea kuva isänmaan asioista päättävistä tahoista.
Muutaman viime viikon aikana on Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin luotsaama kokoomus osoittautunut jo kaikkea muuta kuin kansalliseksi ja isänmaalliseksi järjestöksi, Wikileaks kertoo, että enemmistön mielipiteen halveksiminen ja salaperäinen kähmintä on maan tavan lisäksi myös kokoomuksen toimintakäsikirjan punainen lanka.
Tämän päivän tärkein Wikileaks-paljastus ( jonka media on suostunut julkaisemaan) koskee Hyysärin julkaisemaa tietoa siitä, että Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystö pitää realistisena sitä, että Suomi hakee lähivuosina puolustusliitto Naton jäsenyyttä huolimatta kansalaisten vastustuksesta.
Lähetystö raportoi kuitenkin, että Nato-myönteisen kokoomuksen pitäisi kuitenkin ensin voittaa kevään eduskuntavaalit. Sen jälkeenkin kokoomuksen natoilijoiden olisi vielä odotettava presidentti Tarja Halosen virkakauden päättymistä vuonna 2012 . Lähetystön käsityksen mukaan kun Suomi ei mene Natoon Halosen presidenttikauden aikana .
Vuodettujen lähetystöraporttien mukaan ulkoministeri Alexander Stubbin (sek) erityisavustaja Jori Arvonen kävi suorastaan lupailemassa lähetystön edustajille, että seuraava kokoomusvetoinen hallitus vie Suomen Natoon.
Yhdysvaltain tuolloinen asiainhoitaja Michael A. Butler raportoi Washingtoniin 2. maaliskuuta 2009 (Sekoomus oli raportin laatimisen aikaan kannatuskyselyjen kärjessä.):
”Arvonen myönsi, että suuri osa suomalaisista vastustaa tällä hetkellä Nato-jäsenyyttä.”
”Arvonen kuitenkin huomautti poliittisen osaston päällikölle, että yleisö tietää hyvin kokoomuksen tuen Nato-jäsenyydelle ja että puolueen suosio kasvaa siitä huolimatta.”
”Arvonen kertoi poliittisen osaston päällikölle, että kokoomuksen johto näkee puolueensa nousevan seuraavan hallituksen johtoon ja vievän Suomen Natoon.”
Butler kertoo kuulleensa monilta suomalaisilta arvion siitä, että presidentti Halosen jyrkkä Nato-vastaisuus olisi lieventynyt hieman, kun Barack Obama valittiin Yhdysvaltain presidentiksi 2008.
Vaikka Halosta ei hyvällä tahdolla (eikä edes päihtyneen) voi kutsua koko kansan presidentiksi, niin joissain asioissa hän on enemmistön kanssa samaa mieltä. Jos Halosen Nato-into on ollut laimeaa, niin on sitä ollut myös Suomen kansan halu päästä mukaan Naton etulinjaksi ja viivytystaistelualueeksi.
Butlerin arvion mukaan kansan mielipide voidaan kuitenkin voittaa Naton taakse, eikä jäsenyydestä tarvittaisi kansanäänestystä.
”Suomessa kansalaisten tuen puute ei estä hallitusta toimimasta. Yleisön tuki seuraa usein hallituksen linjanvedon perässä. Tämä nähtiin silloin, kun Suomen hallitus ajoi menestyksekkäästi maan EU-jäsenyyttä, vaikka sen kannatus pysyi matalana.”
Voiko tuota enää paremmin muotoilla? Demokratia ja laillisuusperiaate ovat suomalaisille päättäjille vessapaperia (sic!).
Wikileaks-dokumentit paljastavat varsin selvästi, että Yhdysvaltain lähetystö on lukuisten kontaktiensa avulla päässyt pohjamutia myöten perille suomalaisesta Nato-keskustelusta.
Yhden suorasukaisimmista Nato-arvioista lähetystö sai ulkoministeriön alivaltiosihteeriltä Markus Lyralta huhtikuun alussa 2009.
Lyran mukaan Suomen painavin syy liittyä Natoon on se taakka, jonka Suomi joutuu kantamaan 250 000–350 000 sotilaan asevoimien ylläpitämisestä aluepuolustusta varten.
Ulkoministeri Stubb ei (jostain kieroutuneesta syystä?) halunnut perjantaina kommentoida millään tavalla yksittäisiä Wikileaks-tietoja.
Sama asenne koski myös tietoja kokoomusjohdon mahdollisista lupauksista vauhdittaa Suomen suunnitelmia Naton jäsenyydestä siinä tilanteessa, että puolue nousee valta-asemiin vaalien jälkeen.
Hän sanoi kuitenkin, ettei jäsenyydelle ole tilausta Suomessa juuri nyt. Näin olleen kokoomus ei ole hänen mukaansa ajamassa jäsenyyttä kuin käärmettä pyssyyn.
Niin, päivän kysymys kuuluukin, että miksi kokoomus ajaa Suomea Natoon vastoin enemmistön tahtoa? Näinhän asia on kaikista meriselityksistä huolimatta, tällä keralla kokoomuksen johto on jäänyt kiinni kuitenkin housut kintuissa ja selitykset ovat kohtuullisen onttoja ja epäuskottavia.
Onko kyse siitä, että kokoomus on aidosti hajottamassa vanhasuomalaisten perintöä ja luopumassa jokaisella sektorilla kansallisuudesta ja viemässä suomalaisilta mahdollisuuden puolustaa itseään?
Vai onko kyse kylmästi härskistä oman edun tavoittelusta? Ovatko nykyiset poliitikot saaneet lupauksen mahdollisista kuvernöörinvioista EU:n tulevassa provinssissa nimeltään Suomi? Vai onko tässä kusetuksessa menty jo niin pitkälle, että vallan lisäksi nämä isänmaan kauppiaat saavat jo Suomen(kin) ulkopuolelta selvää lahjusrahaa?
Niin tai näin, politiikka alkaa Suomessa olla vinksahtamisen sijaan kääntynyt väärin päin. Kun pohditte näitä asioita, niin etenkin NATO-jäsenyyttä tarkasteltaessa kannattaa miettiä myös seuraavia asioita:
1. Miksi pääosa nykyisestä upseerikunnasta on Nato-myönteisiä mutta varusmiehet ja reserviläiset eivät ole?
2. Miksi kaaderijärjestelmään perutuvat kansallisarmeijat on käytännössä hävitetty koko EU:n alueelta?
3. Miksi näiden tilalle on perustettu värvättyjen palkkamurhaajien kaarteja?
4. Miksi monikulttuuriagenda on tärkeää (EU:n liittovaltiopuuhastelijoiden lisäksi ja myös ) NATO-fanaatikoille?
Lähteet: HS, IL, Wikileaks
12.02.2011 at 2:47 pm
“Suomessa kansalaisten tuen puute ei estä hallitusta toimimasta. Yleisön tuki seuraa usein hallituksen linjanvedon perässä. Tämä nähtiin silloin, kun Suomen hallitus ajoi menestyksekkäästi maan EU-jäsenyyttä, vaikka sen kannatus pysyi matalana.”
Hmm. Se siitä demokratiasta sitten. Ehkä äänioikeuden voisi lopettaa. Vain viikunanlehti harvainvallalle.
Tai sitten Sveitsin malli käyttöön? Lisää demokratiaa? Yleensäkin huono idea antaa kellekään NELJÄKSI vuodeksi täysin avointa valtakirjaa aivan kaikesta päättämiseen, vailla vaihto- ja palautusoikeutta..
Nykymallissa kun joutuu äänestäessään nielemään poliitikon sellaisiakin linjauksia, joita ei ehkä itse kannata. On pakko ostaa koko paketti.
12.02.2011 at 2:49 pm
Sveitsin mallin käyttöönotossa Suomessa on vain yksi suuri kanto kaskessa – nykyiset päättäjät. Eivät he suostu luopumaan vallastaan vapaaehtoisesti.
12.02.2011 at 2:59 pm
Suomea ei uhkaa mikään ulkoinen vaara ja vaikka uhkaisikin, aina voidaan luottaa siihen, että Venäjä tulee apuun.
12.02.2011 at 3:10 pm
Venäjä tulee aivan varmasti koputtelemaan oveamme kriisin syttyessä – jos olemme Naton jäseniä.
12.02.2011 at 6:40 pm
Olin ennen NATO-jäsenyyden kannattaja. Nykytilanteessa en enää pidä jäsenyyttä realistisena vaihtoehtona enkä välttämättä edes Suomen kannalta parhaan vaihtoehtona kaikista huonoista.
Suomi on rajamaata ja täällä on kokemusta siitä, kuinka meidät jätetään yksin hädän hetkellä. Siksi todellista luottamusta NATO:n turvatakuisiin ei ole.
NATO:n keskittyminen kriisinhallintaan Afganistanin kaltaisissa toivottomissa kriisipesäkkeissä ei lisää NATO:n kannatusta.
NATO:n kannatus nousisi, jos kyseinen järjestö keskittyisi ydintehtäväänsä eli jäsenmaiden turvallisuuden varmistamiseen ja luopuisi kansainvälisistä utopiahankkeista kuten Afganistanin demokratisoimisesta.
Suomen kannalta paras mahdollinen turvallisuusstrategia on häpeämätön opportunismi, kuten aina ennenkin. Katsotaan, kuka on vahvimmilla, ja pelataan kortit sen mukaan. Vanhat liittolaiset hylätään, kun niistä ei ole enää hyötyä etenkin, jos kansakunnan olemassaolo sellaista vaatii.
12.02.2011 at 6:54 pm
Kiitos kommentistasi. Hyvin muotoiltu ja asiapitoinen.
13.02.2011 at 12:54 am
ave,
voin tunnustaa tässä saman. sitä olin ennen jotenkin kapinamielisesti NATOn kannalla, mutta en enää.
se romuttaa täydellisesti alueellisen puolustuksemme, se hävittää ajan kanssa todellisesti ja lopullisesti kansan kyvyn puolustaa itseään, se on varmaan tarkoitustkin?
kysyt muuten juuri tätä samaa asiavyyhteä, mitä pohdin nykyään usein.
miksi meitä ajetaan natoon, ja samat kusipäät ajavat tänne pakkoneekeröintiä samalla.
tässä on jotain salaliittomaista meneillään…?
13.02.2011 at 1:04 am
Kansa joka äänestää ja ajattelee väärin on kansa jonka päättäjät haluavat vaihtaa. Tosin, kun lähtee sutta karkuun, tulee karhu vastaan.
12.02.2011 at 9:33 pm
Hyvä kirjoitus. Haluan tuoda tänne asiaa sivuavan ja erinomiasen kommentin muualta:
”1789 tilanne Ranskassa oli se, että ylimieliset ja hyväosaisset byrokraatit olivat muuttaneet kansan keskuudesta Versaillesiin omaan maailmaansa, jonka kansa maksoi. Kansa huomasi, ettei se tarvitse enää vanhoja kalliita vallanpitäjiä, joilla oli vain kivaa keskenään juhlissaan. Kansa ei tarvinnut enää hyvinvointivaltiota, eli hyvinvoivia virkamiehiä ja poliitikkoja. Kansa voi pahoin. Ihan samalla tavalla valta on muuttanut omalle saarekkeelleen Brysseliin. Ja kansalla ei mene hyvin. Eikä mene Suomen teollisuudellakaan.
Samaan aikaan tapahtui muukin yhtenevää. Oli auringonpilkkuminimi ja ilmat kylmeni. Kylmät talvet ja ilmasto vei sadot ja kansalla oli oikeasti nälkä. Ruuan ja muun hinta nousi. Hovi kulutti kyllä croisantteja minkä kerkesi. Nyt hovi meuhkaa lisäksi ilmastonlämpenemistä ja mittarit näyttää – 30 C. Oli pakko toimia.
Kokoomuksessa on vallalla myös pieni harvanvaltainen ydin, joka pitää kaiken vallan eikä kuuntele enää äänestäjiään. Vanhan sanonnan mukaan ei kannata alkaa kilpailemaan asiakkaidensa kanssa. Sitä menettää asiakkaansa. Demokratiassa edustajan pitäisi olla äänestäjän asioiden ajaja.
Moni muukin vapauden, veljeyden ja tasa-arvon kannataja, joka joskus äänesti kokoomusta, etsii äänelleen kohdetta. Kokoomuksesta on tullut vihervasemmiston ihmisten luonnollinen puolue urakehityksessä ja se näkyy politiikassa. Lisäksi RKP on ottanut niskalenkin päättäjistä ja vaalirahoituksesta.
Kokoomus ajaa vahvaa valtiota, EU:ta ja yhteiskunnan ohjausta eli se on vasemmistolainen ellei peräti kommunistinen käytännön päätöksissään. Siitä on kaukana tasa-arvo ja vapaus. Markkinoita ja arkea vääristellään veroin, säädöksin ja kielloin. Moni suomalainen pitää maanpetoksena itsemääräämisoikeuden antamista ulkovallalle, eli EU:lle. Politiikoille se on vain uusi palkkaluokka, joka on kiva olla. Kuitenkin unohtuu, että EU:ssa on virkamiesvalta- lobbarit-suuryritys-eläkerahastot- valta, ja euroedustajat vain käyvät kääntymässä ihmettelemässä Brysselissa. Siellä muut päättävät Suomen asioista mielivaltaisesti, eikä Suomella ole enää painoarvoa omista asioistaan ( alle 2 %). EUssa Suomen valta katoaa ’hajota ja hallitse’ -periaatteen mukaan muiden sekaan. Sitten suomalaiset saavat nöyristellä, että saisivat päättää omista asioistaan sen jälkeen kuin itse antoivat oikeutensa ilmaiseksi muille.
EUsta on tullut monelle Neuvostojenliitto, Euvostoliitto. Kokoomus on syyllistynyt yltiö-EU-mielisyyteen ilman kritiikkiä. Esim Ei EU vaatinut lisäämään perustuslakiin mainintaa (11.2.2011) Suomen EU-jäsenyydestään ja oikeudesta siirtää ohjausta tarvittaessa EU:lle vaan se oli omaa tyhmyyttä.”
http://marjotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61384-persujen-vallankumous-syo-omat-lapsensa#comment-821783
12.02.2011 at 9:35 pm
Eipä lisättävää. Kiitos linkistä.
13.02.2011 at 1:01 am
hyvin kirjoitat, vie tätä viestiäsi eteenpäin, se oli hyvin kirjoitettu!
eli tämä on kaikki aivan totta, kuten Soini sanoo: on ollut kaikkia unioneja, kalmarin unioni, sovjet unioini ja nyt on euroopan unioni, eli eurostoliitto. kaikki edelliset ovat kaatuneet….
kuulostaa vitsiltä, mitä se myös onkin, mutta siinä on paljon karmeeta totuutta! ei hyvä ollenkaan.
muuten, jos kiinnostaa, niin Vasarahammerin sivuilta löytyy hieno eurostoliiton vaakuna/logo. uljas hieno eurostoliitto! 😛
mutta, kuten Kari joskus piirsi Union bensa-asemista, uni on poikaa…ZZZZ
öitä.
13.02.2011 at 12:37 am
NATO-kysymys liittyy myös mutkan kautta Euroopan islamisoitumiseen. Merkittävin yksittäinen tekijä Euroopan islamisoitumisessa olisi Turkin EU-jäsenyys. Merkittävin yksittäinen Turkin EU-jäsenyyttä ajava taho on USA. USAlla tuntuu olevan valitettavsti enemmän vaikutusvaltaa Euroopan valtaeliitteihin kuin Euroopan asukkailla, onhan meidän – fanaattisesti Turkin EU-jäsenyyttä ajava – Stubbikin selkeästi enemmän Washingtonin kuin Suomen asialla.
USAn motiivi lienee siinä, että Turkki on äärimmäisen tärkeä NATO-partneri, mutta sen lojaliteetista ei ole kunnon takeita pitemmän päälle islamisoitumisen takia, eikä Irakin öljysota ole suosittu sen lähialueilla. USA oletettavasti toivoo EU:n sitovan Turkin enemmän länteen jolloin tätä kautta pysyy kiltisti USA & Israel myönteisenä. Tämä on täysin loogista jos USA haluaa säilyttää omat intressinsä alueella. Stubb sanoi taannoin Turkin painoarvon olevan suurempi kuin yhdelläkään Euroopan maalla, jos oikein muistan. Tämä kuulostaa käsittämättömältä, mutta Washingtonin silmin asia on todellakin niin. Kertoo hyvin ketä Stubb todellisuudessa palvelee.
EU:lle tilanne olisi katastrofi missä valtava määrä määräysvaltaa siirtyisi avoimesti islamistisen puolueen hallitsemaan maahan. Mutta sehän ei ole USAn ongelma, sotilaskumppanuus alueella josta voidaan turvata mm. Israel, huoltaa Irakissa olevat joukot ja vartioida myös kaukasuksen öljyalueita on.
Muuten Putin on tehnyt hyvää duunia Euroopan islamisoitumisen estämiseksi. Onnistui vetämään tietyt öljykaasuputket Keski-Aasiasta Turkin ohi Eurooppaan jotka USA olisi halunnut vetää Turkin läpi Venäjän ohi. Siinä meni yksi motiivi Turkin EU-jäsenyydestä. Jos asiaa vielä ajetaan USAn toimesta kuten tiettävästi tapahtuu, asia liittyisi sitten NATOpoliittisiin syihin.
13.02.2011 at 1:03 am
Näin