Tänään on hyvä syy liputtaa ja skoolata. 12 vuoden kansallinen hätätila ja painajainen loppuu tänään, kun koko kansan presidentiksi itseään tituleerannut vähemmistöänkyrä Tarja Halonen poistuu takavasemmalle Tasavallan Presidentin virasta.
Tuon kahdentoista vuoden ajan suomalaisen yhteiskunnan traditioita ja kivijalkaa rappeuttamaan pyrkinyt vasemmistotantta on saanut niin paljon ikävää ja pahaa hallintokautensa aikana aikaan, joten veikkaan ettei kansan konservatiivinen osa jää häntä kaipaamaan. Tässä kohtaa on syytä muistaa, että juuri Halonen ja hänen hengenheimolaisensa ovat pääsyylliset siihen ikävään asiaan, että Suomen kansa on jakautunut jyrkästi kahtia.
Suoraan kansanvaltaan uskovana ei tulisi mieleenikään arvostella sitä vaalitulosta, jolla Halonen pääsi valtaan. Se, että tulos ei miellytä kertoo ainoastaan siitä, ettei omalla puolella tullut tehtyä tarpeeksi töitä oman asian ja ehdokkaan eteen – tai sitten vaihtoehtoisesti sen, että valintamahdollisuudet olivat lähinnä verrattavissa valintaan kupan ja ruton väliltä.
Halosen kausi hallitsijana herättää myös aiheellisen kysymyksen siitä, onko presidentti-instituutio sinänsä välttämätön – ja jos on, millaisin valtaoikeuksin. Tästä on helppo jatkaa ajatusta siihen, että onko edustuksellinen demokratia tarpeellinen vai voitaisiinko se korvata virkamiesvalmistelulla ja suorilla (sitovilla ) kansanäänestyksillä?
Änkyrävasemmistolaista demokratiakäsitystä edustava Halonen on vielä kautensa viime metreillä antanut ajatuksistaan varsin selvän ja kirkkaan kuvan. Hän on pahoittanut mielensä siitä, että kansalaiset ovat uskaltaneet ja kehdanneet arvostella hänen persoonaansa ja toimiaan.
Halosen mielestä Halosen arvostelu osoittaa kansanvallan kunnioittamattomuutta ja halveksuntaa.
Yleinen ja vakiintunut käsitys tästä kansalaisten poliitikkoihin (ja muihin vallankäyttäjiin) kohdistuvasta arvosteluoikeudesta on kylläkin tasan päinvastainen kuin tämän sosialidemokratian kasvatin puolueriippuvainen näkemys.
Puhumattakaan nyt sitten niistä virkanimityksistä, joissa Halonen hallintokausiensa aikana käveli niin hallituksen kuin eduskunnankin yli ja nimitti omia suosikkejaan, tovereitaan ja jopa muodollisesti ilman riittävää koulutusta vailla olevia poliittisia broileraita enemmistöpäätöksellä valittujen kyvykkäämpien, sopivampien ja jopa koulutetumpienkin ehdokkaiden ohi.
Jääköön jokaisen oman ymmärryskyvyn varaan kuinka enemmistöpäätöksiä ja kansanvalta kunniottavaa tämän koko kansanpresidenttimme toiminta ja arvomaailma todellisuudessa ovat.
Tervemenoa, ei tule ikävä.
* * *
Ai niin – melkein unohtui.
Kullervoblogin toimitus onnittelee Sauli Niinistöä vaalivoitosta ja toivottaa hänelle onnea tulevalla hallintokaudella. Sitä hän nimittäin tarvitsee – etenkin omien (entisten) puoluetovereidensa vuoksi.
KK
01.03.2012 at 1:29 pm
Hip hei hurraa. Erinomainen kirjoitus. Tätä päivää on tosiaan tullut varrottua jo 12 vuotta, eikä se tullut hetkeäkään liian aikaisin. Shamppanja virratkoon, do svidanja toveri Halonen!!
01.03.2012 at 5:31 pm
Jääkaapissa on sattumalta muutama Alkon olut jotka voisin korkata tämän kunniaksi.
Possunliha on nuivaa, patriioottista ja nationalistista ruokaa joten sitäkin voisi hankita jos jaksan paistaa. Lihatiskiltä tuoreet leikkeet marinadipussiin, ja seuraavana päivänä paistoon.
No niin, nyt päästiin tuosta Punamuumista. Kauan se kestikin. Tervemenoa. Toivottavasti hänestä ei kuule mitään tämän jälkeen.
Vaalin ekalla kierroksella äänestin Paavo Väyrystä ja tokalla kierroksella sitten Sauli Niinistöä. Perustelin sen itselleni siten että presidentin pitää olla kristitty lihansyöjähetero, ja kun presitentti on mieshenkilö niin sotaväki pitää olla käytynä.
En äänestänyt Niinistön puolesta vaan Haavistoa vastaan. Naurunappulan kuva kertoo omat tuntemukseni.

En muutoin fanita Niinistöä, kun hän ei vaikuta maaseudun eikä maakuntien ystävältä. Mutta Punamuumin 12 vuoden kauden jälkeen hänen valinta tuntuu riemuvoitolta. Mutta siihen ei tarvita paljoa koska lähtötilanne on tämä.
Presidentin pitää erota puolueestaan. Periaatteessa Niinistöllä olisi nyt mahdollisuuden tuuppia Kokoomusta, koska ei ole enää jäsen. Mitä enemmän Niinistö aikoo tuuppia nykyistä Kokoomusta, niin sitä enemmän arvostan häntä.
08.03.2012 at 3:57 pm
Halonen ei luovu tyyleistään:
Tapana on ollut, ettei entinen presidentti osallistu kautensa jälkeen päivänpolitiikkaan eikä leimaudu mihinkään puolueeseen. No, ei tämä yllätä, kysehän on ns. koko kansan presidentistä.
Lähde
01.03.2012 at 11:03 pm
Joo, päivä jolloin EU-jäsenyys säädettiin voimaan uudella perustuslailla. Juhlapäivä?
02.03.2012 at 12:03 am
Ei sitä perustuslakia säädetty tänään. Kun tutkit tätä blogia taaksepäin huomaat, että asiasta on mölytty täällä silloin, kun asialle olisi vielä voinut tehdä jotain.
Kaatunutta maitoa ja niin edelleen. Sen ymmärtäminen mihin pystyy vaikuttamaan ja mihin ei sekä uusien suunnitelmien tekeminen realismin pohjalta on perinteisesti edustanut rationaalista ajattelua.
09.03.2012 at 8:28 pm
Oli hieno päivä. Vaikea vaan vieläkään ymmärtää mikä suomalaisiin meni kun tällaisen valitsivat. Hävettää.
29.06.2013 at 8:08 am
[…] Tänään on hyvä syy liputtaa ja skoolata. 12 vuoden kansallinen hätätila ja painajainen loppuu tänään, kun koko kansan presidentiksi itseään tituleerannut vähemmistöänkyrä Tarja Halonen poistuu takavasemmalle Tasavallan Presidentin virasta. Tuon kahdentoista vuoden ajan suomalaisen yhteiskunnan traditioita ja kivijalkaa rappeuttamaan pyrkinyt vasemmistotantta on saanut niin paljon ikävää ja pahaa hallintokautensa aikana aikaan, joten veikkaan ettei kansan […] Kullervo Kalervonpoika […]