Päivän lehdet uutisoivat Suomen energiateollisuutta vastaan ulkomailta kohdistetusta painostusiskusta:

Greenpeacen kumivene ajoi tahallaan mielenosoittajia pysäyttämässä ollutta merivartioston kumivenettä päin Olkiluodon ydinvoimalan rannassa keskiviikkona.

Poliisi otti mielenosoituksen yhteydessä kiinni kaikkiaan yksitoista mielenosoittajaa, joista osan epäillään syyllistyneen useisiin eri rikoksiin eri nimikkeillä.

Rauman rikospoliisi katsoo, että päälle ajo oli tahallinen eikä varomattomuutta, jolloin kyseessä on virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Kukaan ei loukkaantunut yhteentörmäyksessä. Yleisin rikkomusnimike kiinniotetuilla on julkisrauhan rikkominen.

Yksi Greenpeacen veneistä ajoi esitutkintaa johtavan Rauman poliisin rikoskomisario Jussi Aallon mukaan suoraan päin merivartioston venettä.

Merivartioston vene yritti väistää alta pois ja välttää yhteentörmäystä. Kumiveneen ulkomaalainen ajaja saatiin kiinni.
Lähde

Pari havaintoihin ja kokemukseen perustuvaa mielipidettä:

Tämä Greenpeace on ulkomailta masinoitu ja johdettu painostus-, kiristys- ja uhkailujärjestö. Luonnonsuojelulla ja tällä sakilla ei ole juurikaan mitään tekemistä keskenään.

Luonnonsuojelu toimii keppihevosena tässä hyvin organisoidussa kansainvälisessä toiminnassa. Rikollinen toiminta ja lakien rikkominen on naamioitu kansalaistottelemattomuuden ja aktivismin kaapuihin.

Odottaa sopii sitä, milloin Cosa Nostra, Yakuza tai Pietarin mafia keksii hyödyntää samalla tavalla ympäristönsuojelun keppihevosta.

Nämä sateenkaarisoturit etsivät raflaavia ja paljon julkisuutta iskun kautta antavia maaleja. Ja mielellään sellaisia, joilta voi kiristää iskun jälkeen hieman suojelurahaa.

Vastoin omia väitteitään Greenpeace on usein joutunut konflikteihin paikallisten alkuperäisväestöä edustavien ihmisten kanssa ympäri maailmaa. Taktiikkaan kuuluu liittoutua muutaman sopivalta vaikuttavan hemmon kanssa ja kylvää riitaa alkuperäiskansan keskuuteen.

Näin on käynyt muun muassa Suomen Lapissa. Muutama rassukka luuli, että Greenpeace ajaisi heidän etujaan.

Väärin. Greenpeace ei aja kenenkään muun kuin Greenpeacen etuja.

Mutta mikä tai kuka Greenpeace on? Se on jäänyt edelleen myrkynvihreän savuverhon peittoon.

Advertisement