Taliban fighter
Kuvan lähde: warinformation.com

Minun täytyy myöntää, että kahvi oli mennä ns. väärään kurkkuun lukiessani päivän uutisia Jihad-rintamalta. Päivän uutisvirta kertoo meille nimittäin Afganistanin toivovan Suomelta tukea poliisien ja armeijan koulutukseen. Lisäksi maa pyytää Suomelta materiaalitukea. Materiaalituki tarkoittaa käytännössä aseiden viemistä tässä tapauksessa sotaa käyvään maahan.

Tämä pyyntö esitettiin kun Afganistanissa vieraileva Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies tapasi tänään Kabulissa maan presidentin Hamid Karzain ja maan puolustusministeri Abdul Rahim Wardakin.

Afganistan toivoo Suomelta koulutukseen liittyvää apua maan armeijan ja poliisien vahvistamiseen. Presidentti Karzai esitti lisäksi pyynnön, että Suomi lahjoittaisi maalle käytöstä poistettuja Kalashnikov-rynnäkkökiväärejä. Keskusteluissa puhuttiin 100 000 lahjoitettavasta rynnäkkökivääristä. Afganistan pyysi rynnäkkökiväärejä Suomelta jo edellisen hallituksen aikana, mutta silloin Suomi kieltäytyi lahjoituksesta.

Mutta mitä sanookaan Häkämies? Muistattehan Jyri ”Natoon niin että nuppi tutisee” Häkämiehen? Häntä ei pidä sekoittaa veljeensä Kari ”naistenpieksäjä” Häkämieheen. Kumpikin edustaa Kokoomuksen epäkansallista siipeä, mutta ainoastaan Jyri saattaa olla nykyisin vahingollinen isänmaalle. Hänellä on nimittäin tuo puolustusministerin salkku. Tuo asema yhdistettynä hänen osoittamaansa poliittiseen realiteettien tajuun on mielestäni vähintään pelottavaa.

Mihin poliittisten realiteettien tajuun? No näihin, joita hän on viime aikoina esitellyt lausunnoissaan ihan itse. Kuten tässä tuoreessa tämänpäiväisessä.

Häkämies ei pidä asiaa mahdottomana. Puolustusministeri kuitenkin lisäsi, että asiaa käsitellään tarkemmin Suomessa. Suomi on jo lupautunut lahjoittamaan Afganistanille viestivälineitä, kuten radiopuhelimia.

Radiopuhelimetkin saattavat tiukan tulkinnan mukaan olla myös sotamateriaalia. Yhdysvalloilla on tapana tulkita asioita haluamallaan tavalla – ja pienet valtiot joutuvat mukautumaan näissä asioissa maailman ainoan supervallan tahtoon. Joka muuttuu tarpeen mukaan.

Mutta mennäänpä asian ytimeen. Jos nyt Suomi antaisi sotilaskoulutusta ja aseistaisi Afganistania, kuka takaa sen, ettei kyseistä koulutusta käytetä Suomen haitaksi tai jopa Suomea ja suomalaisia vastaan. On erittäin huolestuttavaa huomata kuinka Afganistanin presidentti Karzai ilmoitti, että Afganistanin hallitus haluaa parantaa suhteita Talebanin kanssa. Karzain mukaan Pakistan on avaintekijä yhteistyön tiivistämisessä.

Karzai pyytää Suomesta sotilaskoulutusta ja taistelumateriaalia – ja samaan hengenvetoon hän on tiivistämässä yhteistyötä Talebanin kanssa. Tämän pitäisi soittaa varoituskelloja missä tahansa normaalilla käsityskyvyllä varustetussa ihmismielessä.

Kun tilanne muuttuu ja Jihad laajenee, myös Venäjä ja Yhdysvallat saattavat olla hyvinkin kiinnostuneita tästä asiasta. Etenkin siitä minkälaista koulutusta ja materiaaliapua Suomi toimittikaan Afganistaniin. Ja etenkin siitä kuka on tuon avun loppukäyttäjä?

Herätys siellä hallituksessa – te poliittiset diletantit!

Tämä alkaa muuttua surkuhupaisaksi. Uutisessa kerrottiin, että neuvotteluja kuvattiin hyväntuulisiksi. Karzai kertoi myös kutsuvansa suomalaisen liikemiesvaltuuskunnan vierailulle maahan. Vierailun tarkoituksena on esitellä suomalaisille bisnesmahdollisuuksia Afganistanissa.

Jep…

Afganistanin tunnetuimmat vientituotteet ovat oopiumi ja sen johdannaiset sekä islamilainen vallankumous. Olisi oikein hauska tietää keitä ja minkälaisia liikemiehiä Karzai toivoo Suomesta osallistuvan tähän vierailuun? Onko kyse kenties vienti- vai tuontikaupasta? Tai onko kyse mahdollisesti molemmista?

Keskusteluissa oli myös noussut esiin maan turvallisuustilanne. Presidentti Karzai oli pahoitellut, kuinka viime aikoina Isaf-joukkojen hyökkäyksissä oli kuollut myös siviilejä. Karzain mukaan on valitettavaa, että tilanne alueella on rauhaton.

Valitettavaa… Näin sanoo mies joka puhuu samaan hengenvetoon, että Afganistanin hallitus haluaa parantaa suhteita Talebanin kanssa…

Aseiden vienti on ollut yksi suurista tabuista sodanjälkeisessä Suomessa. Etenkin vienti sotaakäyviin maihin. Ajat ovat ilmeisesti muuttuneet ja Suomi on matkalla islamilaisen maailman yhteisrintamaan.

Olemmeko todellakin valmiita tähän – osallistumaan Jihadiin?

Lähde: STT

JK. Kokoomuksen suuntaan tässä kirjoituksessa työnnetyt piikit johtuvat kyseisen puolueen todellisuudentajunsa kadottaneesta Nato-vouhottajien epäkansallisesta siivestä.

Advertisement