Päivän uutisvuo kertoo kansalaisille, että pääministeriksi puhtaan vahingon kautta – kun muita, edes mitenkään juridisesti sopivia tai edes rikkeettömiä ehdokkaita Keskustasta ei enää löytynyt – päässyt peräkammarinpoika Matti Vanhanen kannattaa lisärajoituksia aselakiin.

Matti yrittää tällä kerralla hakea poliittisia lisäpinnoja Jokelan koulun uhrien ja heidän omaistensa traagisista kärsimyksistä. Aikaisemmin tämä vahinkopääministeri on kunnostautunut lähinnä julistamalla uskovaisuuttaan, raivoraittiuttaan ja tekemällä huorin – siis rikkomalla aviota ja yleisesti tunnustettua moraalia.

Tässäpä meillä onkin oikein mainio esikuva Suomen kasvavalle nuorisolle. Myös tulevaisuuden auvisille.

Pääministeri Vanhasen (kesk) mielestä on syytä harkita uusia rajoituksia aselainsäädäntöön. Vanhanen sanoi pääministerin haastattelutunnilla Yleisradion Radio Suomessa sunnuntaina, että hänelle oli valitettava yllätys, kuinka helppoa Jokelan kouluampujan oli hankkia itselleen käsiase.

Miksi et – Mattiseni – syytä oikeaa tahoa? Eikö luvan myöntäneellä poliisiviranomaisella ole mielestäsi mitään vastuuta tapahtuneiden asioiden johdosta?

Vanhasen mielestä tarkkuusaseet voitaisiin määrätä säilytettäviksi ampumaradoilla eikä kodeissa. Metsästysaseita ei tarvitsisi samalla tavoin rajoittaa, koska niitä ei voi kuljetella huomaamatta.

Vai niin?

Ihan tiedoksesi – oi suuri aseguru – lyhyimmät haulikot ovat alle metrin mittaisia ja normaalin rinnakkais/päällekkäispiippuisen haulikon saa kolmessa osassa vielä pienempään kokoon.

Ja miten muuten – oi Mega-Matti – estää rikollisten aseiden saannin? Puhumattakaan siitä, onko Sinulla jo suunnitelma miten vaarallisilla keittiöveitsillä ja saksilla tapahtuvat henkirikokset saadaan lainsäädännöllisesti kuriin?

Sitä tässä odotellaan…

Tällainen ase jonka saa taskuun piiloon, niin kyllä se on esitettävä kysymys, että miksi niitä saa olla ihmisillä kodeissa.

Miksi niitä sitten ei saisi olla?

Jos Keski-Uudenmaan poliisipäällikkö Matti Tohkanen on – saamani käsityksen mukaan ja mahdollisesti – syyllistynyt lupaviranomaisen ominaisuudessa virheeseen, tarkoittaako se mielestäsi – oi Matti – sitä, että kaikki meidän lainkuuliaisten kansalaisten pitää kärsiä viranomaisen – mahdollisesti – tekemästä virheestä?

Eikö Sinun mielestäsi laki koske kaikkia meitä tasapuolisesti?

Hallitus ilmoitti jo perjantaina ehdottavansa tiukennusta ampuma-aselakiin. Alaikäisten mahdollisuuksia saada aseita käyttöönsä on määrä rajoittaa.

Vanhanen ei halunnut arvioida, olisiko syytä vaatia aseenkantoluvan edellytyksenä lääkärintarkastusta. Varoaika ennen luvan myöntämistä voisi toisaalta olla harkittava ajatus.

Tätä voitaisiin harkitakin. Jos ajokortti vaatii lääkärintodistuksen, miksi ampuma-aseen hallussapidosta sit ei vaadittaisi?

Vanhanen ei uskonut, että Jokelan koulusurma olisi ollut mahdollista ehkäistä valvomalla internetiä tiukemmin. Satoja miljoonia sivuja ei voida helposti tarkkailla.

V..ttu! Kuinkahan kauan tuon johtopäätöksen tekeminen on Matilta – taas kerran – kestänyt.

Kansalaiset, hoi! Miettikääpä seuraavalla kerralla äänestäessänne oikein tarkkaan näiden äänestämienne ihmisten sopivuutta päättää yhteisistä asioista…

Ja lukekaa myöskin tarkkaan tappajan äidin Mikaela ”Micco” Vuorion kotisivut ja tausta…

Matti Vanhanen voisi omasta mielestäni puuhastella enemmän esimerkiksi lempiaiheensa kanssa. Siis toisten miesten vaimojen vikittelyn ja polygamian laillistamisen kanssa.

Sen vaikutukset kun kumuloituvat noin kahdeksassatoista vuodessa. Ehkä meille kasvaa tuolla aikavälillä täyspäisempiä ja uskottavampia päättäjiä?

Tai ehkä ei sitten kuitenkaan.

Tuo ajanjakso antaa kuitenkin tämän maan kullervoille mahdollisuuden hakea poliittista turvapaikkaa esimerkiksi jalat maassa yhteiskuntana seisovasta Sveitsistä – tai Norjasta…

Tutustukaapa muuten huviksenne Norjan aselainsäädäntöön ja rikostilastoihin…


Matti ei taida kuitenkaan olla oikeassa.

Koska sokerina pohjalla:

Kun kerran Suomi näyttäisi viranomaistemme haaveissa muuttuvan pienten – keskenään taistelevien – vähemmistöjen kentäksi, haluan kysyä jotain edustamani vähemmistön puolesta.

Edustan pientä ja kovin marginaalista metsästäjien vähemmistöä. Se luku on tosin monikymmenkertainen näihin äänekkäimpiin vähemmistöihin nähden.

Edustan myös koiraihmisiä Näiden kahden sattuman summana edustan myös luolakoiria harrastavaa vähemmistöä.

Haluankin kysyä Sinulta – oi Matti – seuraavan kysymyksen:

Kun seuraavan kerran ajan supikoiria tai mäyriä ulos – riistanhoidollisena toimenpiteenä – naapuristostasi ja heidän rakennustensa alta – vahinkojen ehkäisemiseksi, haluatko minun käyttävän äänenvaimennetun kakskakkoseni sijasta kenties haulikkoa vai norsukivääriä riistaeläimen lopetukseen?

Vai leikkaanko kurkun auki Halal-malliin?

Kerropa se minulle – oi Matti… Pistoolin hallussapidonhan sinä haluat kieltää minultakin…

Lähde:STT

Jk. Kansalaisten yhdenvertaisuus on tässä kysymyksessä näköjään paperille kirjoitettuja kauniita ajatuksia.

Kymmenen minuuttia julkisilla kulkuvälineillä ja kaksisataa kilometriä omin neuvoin ovat kaksi täysin eri asiaa…

Nämä yhteisvarastot ovat tietysti rosvojen kannalta mitä mainioin ajatus. Kerätään kaikki aseet tunnettuun – sopivasti murrettavaksi valmiiseen – paikkaan. Supermarketiksi niille ihmisille, jotka eivät saa/hae laillisia aseenkantolupia.

Lisää tyhmiä ajatuksia?

Advertisement