Nuorison joutilaisuudessa ja toimettomuudessa on omat riskinsä. Kun ei ole mitään järkevää tekemistä, niin sitten tehdään älyttömyyksiä. Varsinkin kun tuota yhteiskunnallisesti ei-toivottua toimintaa rahoitetaan julkisista varoista tai iskän lompakosta. Pappa eller fatta betalar.

Tämä on nähty taas Helsingin Punavuoressa eli Rööperissä.

Uutiskynnyksen ylittäneen lyhyehkön uutisen mukaan noin 70 nuorta ja ”nuorta” on tunkeutunut luvattomasti lauantai-iltana Punavuoressa tyhjillään olevaan teollisuustilaan Telakkakatu 6:ssa. Tunkeutujat ovat ydinosaltaan samaa ryhmää, joka aiemmin toukokuussa valtasi talon Katajanokan Vyökadulla ja myöhemmin tyhjillään olevan ravintola Piritan Tokoinrannassa.

Näiden joutoveikkojen ja -siskojen mukaan ”valtaus on osa kamppailua, jota käydään itsehallinnollisten ja ei-kaupallisten tilojen puolesta myös muualla maailmassa.””Valtaus jatkuu yön yli ja toistaiseksi”, kertoi Tatu-niminen kommentaattori lauantaina vähän ennen puoltayötä.

Uutisen mukaan Helsingin poliisi ei toistaiseksi aio puuttua valtaukseen eikä siltä ole pyydetty vielä virka-apua rakennuksen tyhjentämiseksi. On vain ajan kysymys milloin tyhjentäminen tapahtuu ja joutoväki etsii itselleen uuden kohteen.

Olen kirjoittanut aikaisemminkin tästä sakista esimerkiksi täällä.

Todellakin; suurin ongelma näyttäisi tässä pelleilyssä ja sen mahdollistamisessa olevan liika joutilaisuus ja hyvinvointi. Mitään todellista vallankumouksen etujoukkoa tästä sakista ei saa – he ovat nimittäin liian hyvin puettuja ja syötettyjä siihen touhuun.

Ja jos tulee hätä, niin aina voi palata hautomaan uutta revolutsioonia ja uusia iskuja mamman soppakattilan ääreen. 😉

Tällainen touhu näyttäisi aktivoituvan kesäisin. Se on sinänsä ymmärrettävää. Kesällä on lämmintä eikä ole pelkoa paleltumisesta Suuren Seikkailun tiellä. Lisäksi kesällä nämä ydinryhmää edustavat työmarkkinatukivallankumoukselliset saavat lisäjoukkoja kesälomalla kypsyvistä infantiileista, arvostelukyvyttömistä, joutilaista ja seikkailunhaluisista koululaisista. Nämä muksut toimivat hieman vanhempien muksujen hyödyllisinä idiootteina.

Pitäisiköhän yhteiskunnan tarkastella näiden elämänsä alussa syrjäytymään pyrkivien työmarkkinatukivallankumouksellisten asemaa huolellisemmin? Olisiko yhteiskunnallisesti nykytilannetta fiksumpaa saada tämä sakki opiskelun, perheenmuodostamisen ja veronmaksujen kultaiselle tielle? Olisiko fiksua luoda lisää kesätyöpaikkoja tai järkeviä ja omaehtoisia kesäaktiviteetteja koululaisille?

Meidän pitäisi auttaa nuoria rakentamaan itselleen tavoittelemisenarvoista tulevaisuutta sekä totuttaa heidät tekemään töitä ja kantamaan oma vastuunsa yhteisön jäsenenä.

En juurikaan haluaisi tämän valtauspelleilyn – joka on sinällään puhdas marginaali-ilmiö – lisäksi lukea yhtään tällaisia uutista.

Vanha viisaus on se, että toimeliaisuus pitää poissa muusta pahanteosta.

Lähde: HS

Advertisement