Olen mielenkiinnolla seurannut erään Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorin ristiretkeä Jussi Halla-ahoa vastaan.

Olen (kuten näköjään moni muukin ) hieman hämmentynyt siitä, että tuon tasoinen ihminen ei pysty asialliseen keskusteluun, on ottanut vaalitappionsa turhan vakavasti, käyttää keppihevosenaan vihaa poliittista vastustajaa vastaan, sortuu omalla nimellään kirjoittaessaan vahvoihin mutuiluihin ja yleistyksiin ja heittelee perustelemattiomia väitteitä vastauksina hänelle esitettyihin kysmyksiin.

Minua on alkanut nyttemmin lähinnä säälittämään tämän surullisen hahmon omaa arvoaan, sekä ihmisenä että tieteen tekijänä, alentavat kommentit. Jostain syystä olen alkanut tuntea kaikesta huolimatta myötähäpeää tätä Don Quijotea kohtaan.

Tämä nimimerkki No niin jättämä kommentti oli poistettu – tosin se ilmestyi hetki sitten uudestaan. pelastin sen tänne, koska minusta tämä on erinomainen esimerkki siitä, kun logiikka loppuu, niin punasensuuri alkaa.

Professorimme kirjoittaa näin:


Harjoittele sen sijaan päättelysääntöjä. Jos joku sanoo että islam on väkivaltainen uskonto niin riittää kun osoittaa että löytyy suuri joukko muslimeja jotka eivät ole väkivaltaisia, niin tämä kumoaa edellisen väitteen.

Ja nimimerkki No niin vastaa näin:

Logiikkasi ontuu.

Islam on uskonto ja muslimi on ihminen joka on alistunut tuon uskonnon jumalan (Allahin) tahtoon. Se, että aate on väkivaltainen, ei tee aatteelle alistuneista tai alistetuista luonteeltaan väkivaltaisia.

Vaikka poliisi toimii yhteiskunnan ainoana sallittuna väkivaltakoneistona, olisi väärin (ja itse asiassa varsin hullunkurista) väittää kaikkien poliisien olevan väkivaltaisia. Tai kuten itse asian ilmaisit: Jos on suuri joukko poliiseja, jotka eivät ole väkivaltaisia, niin poliisi lakkaa olemasta yhteiskunnallinen väkivaltakoneisto.

Sotaväestä tässä puhumattakaan.

Aivan yhtä väärin olisi väittää, että natsismi ei ollut väkivaltainen aate, koska suuri joukko saksalaisia ei ollut väkivaltaisia.

Skarppaapa hieman, en olisi uskonut tasoisesi ihmisen valuvan ihan noin helppoon ja noin alas.

Mitäpä tuohon enää sanoisi.

Lähde

Päivitys 041108 1658:
Samasta aiheesta kirjoittaa myös Octavius.