Hieman yllättäen päivän Pravda on julkaissut perusteilla olevaan Islamilaiseen puolueeseen liittyvän vähemmän positiivisen uutisen.

Nimittäin toimittaja Jarmo Huhtanen kirjoittaa jutussaan, että eräs kyseisen Islamilaisen puolueen perustajista pyrki sotimaan Tšetšeniaan. Islamiin palannut Sauli Ingman kyseli internetissä mahdollisuuksista sotia vääräuskoista Venäjää vastaan

HS
Sauli Ingman

Ingman kyseli kahdeksan vuotta sitten internetin kansainvälisissä keskusteluryhmissä, miten hän pääsisi taistelemaan Tšetšenian ja Dagestanin kapinallisten joukkoihin.

Tuolloin 37-vuotias Ingman lähetti internetiin kaksi englanninkielistä viestiä. Toisessa hän kysyi, voiko hän liittyä Dagestanin kapinallisiin muslimeihin sodassa vääräuskoista ortodoksis-kommunistis-kapitalistista Venäjää vastaan.

Mistä voin saada sopivat sotilasvarusteet ja islamilaista koulutusta?

Ingman halusi viesteissään tietää myös kapinallisten kotisivujen osoitteita:

Jotain sotilaallista pitää tapahtua ja pian! Ajetaan venäläiset ulos Tšetšeniasta ja Dagestanista!!!!!!!

Tämä kyseinen mösjöö Ingman on historian – ikuinen ? – opiskelija ja perusteilla olevan Suomen islamilaisen puolueen puoluehallituksen sihteeri.

Huomattavaa on myös se, että hän on yhä vasemmistoliiton jäsen ja on toiminut puolueen edustajana Helsingin vaalilautakunnassa. Ingman oli vielä vasemmistoliiton ehdokkaana viime kunnallisvaaleissa.

Kun toimittaja kyseli Ingmanin kantaa kyseiseen asiaan, hän vastasi että, hänen lähettämänsä kyselyt olivat hänen ”oma juttunsa”, eivätkä ne liity millään lailla Suomen islamilaiseen puolueeseen:

Minua vain silloin otti Venäjä päähän. Halusin ikään kuin itse tehdä ja kysyä, onko mitään mahdollisuutta. En minä varmasti oikeasti olisi lähtenyt. Se oli tällainen ärtyneisyyden osoitus.

Niinpä niin… Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että tämä käännynnäinen on turhan impulsiivinen, väkivaltainen ja arvaamaton kaveri toimimaan politiikassa. Ja pahemmaksi menee…

Kommentistaan huolimatta Ingman tuomitsee kuitenkin edelleen Venäjän harjoittaman Tšetšenian-politiikan:

Ei minulla ole mitään yhteyksiä tšetšeeneihin, eikä milloinkaan ole ollut, eikä mihinkään terroristeihin sen kummemmin.

Uskokoon ken haluaa – minä en…

Mösjöö Ingman kyseli 1990-luvulla internetin keskusteluryhmissä myös sitä, kuinka salakuunteluvälineitä hankitaan ja joutuuko niiden kanssa tullissa vaikeuksiin.

Mielenkiintoisia mielenkiinnon aiheita, sanoisinko…

Kun Hyysärin toimittaja kysyi häneltä mihin Ingman tarvitsi tuolloin salakuunteluvälineitä, niin vastaus oli seuraavanlainen:

Ajattelin vaan, että jos on ollut esimerkiksi häirikkö, joka häiriköi naapuriaan, niin voisin sellaiset laitteet hommata, että voisin todistaa, että on ollut tällainen häirikkönaapuri.

Kyselitte myös siitä, kuinka salakuunteluvälineitä voi havaita?

Joo, ajattelin vain, että se tuntui mielenkiintoiselta, kun niitä salakuuntelujuttuja on.

Uskotteko Te, että tämä kaveri uskoon rauhaan ja laillisuuteen?

Eipä mikään ole taaskaan muuttunut. Perinteinen vasemmisto on aina uskonut ihmisoikeuksia ja demokratiaa enemmän valvontaan ja kontrolliin. Tässä tapauksessa näköjään myös salakuunteluun, kotirauhan rikkomiseen ja luvattomaan valvontaan.

Laki näyttäisi edelleen olevan tälle joukolle vain keino alistaa muita kansalaisia ja etenkin kaikkia toisin heidän kanssaan ajattelevia.

Tähän asiaan liittyen olisi erittäin hyödyllistä ja varsin mielenkiintoista tietää myös erään Mikon poliittinen kanta…

Se antaisi viitteitä siitä mihin suuntaan hän on luotsaamassa Suomen korkeinta laillisuudenvalvontaelintä

Mutta palataanpa vielä mösjöö Ingmaniin ja Islamilaiseen puolueeseen.

Minulle on jatkuvasti yritetty vakuuttaa sitä, että islam on rauhan uskonto. Omat kokemukseni ovat aivan päinvastaisia ja tämä uutinen ei vakuuta minua ainakaan tämän perustettavan Islamilaisen puolueen toimijoiden rauhantahtoisuudesta ja laillisuuden kunnioituksesta.

Erityisesti tästä mösjöö Ingmanista jäi täysin päinvastainen kuva.

Jk. Jos haluatte tietää miten osa näistä suomalaiskäännynnäisistä suhtautuu Suomen puolesta taistelemiseen, löydätte jotain asiaan liittyvää täältä.

Lähde: HS