Hyvä tarkoitus kääntyy (valitettavasti ja säännöllisesti) Jarkko Tontin käsittelyssä jokaisen hänen käsittelemänsä aiheen kummallisesti vääristyneeksi irvikuvaksi. Kun lukee (lähes mitä tahansa) Tontin kirjoittamaa tekstiä, niin olo on kuin vaeltaisi Liisana Ihmemaassa tai kuin olisi joutunut vahingossa sisään Tim Burtonin ohjaamaan elokuvaan.
Kuten tässäkin Tontin kirjoittamassa kansalaisyhteiskuntaa haikailevassa tekstissä. Tontti näkee (aivan oikein) Suomen liian autoritaarisena ja meritokraattisena yhteiskuntana. Allekirjoitan tuon – mutta hieman toisin perustein kuin Tontti ja lisää siihen mukaan oligarkia. Ennen sitä on hyvä tarkastella kirjoittaja Tonttia ja sitä, miten kansanvaltainen hänen oma historiansa on.
Tontti itse on kouluttanut oikeustieteen tohtoriksi, yhteiskunnan maksaessa hänen opintona. Tämän jälkeen hän on jättänyt tämän ammatinsa ja ryhtynyt ”vapaaksi kirjailijaksi”. Kovin kauas sivuladulle kulkematta voisi kai sanoa, että Tontin kohdalla yhteiskunnan tarjoama opetus on mennyt suoraan Kankkulan kaivoon.
Voisi varmaankin sanoa myös, että Tontti on vienyt joltain sellaiselta ihmiseltä opiskelupaikan joka olisi aidosti ja kutsumuksesta halunnut olla juristi.
Jarkko Tontti järjesti itsensä varusmiespalveluksensa aikana RUK:un ja jätti sen kesken. Tuhlaten jälleen yhteiskunnan varoja ja vieden joltainaidosti motivoituneelta ja sodanaikaisiin tehtäviin pystyvältä reservinupseerilta paikan tuossa koulussa.
Jarkko Tontti on toiminut myös oman toimensa ohella kirjailijoiden sananvapausjärjestön – PEN:in – varapuheenjohtajan. Jussi Halla-ahon (vähintään kuuluisan) farssioikeudenkäynnin aikana tämä(kansalaisyhteiskuntaa halajava) suuri humanistimme ja sananvapauden airueemme oli valmis poistamaan sananvapauden omista mielipiteistään poikkeavien mielipiteiden kohdalta.
Unohtamatta sitä, että kun Tontti puhuu kansalaisyhteiskunnasta, niin se työ mitä hän on tehnyt Tuija Braxin avustajana, on kaikkien mittaustapojen mukaan kaukana kansalaisyhteiskunnan todellisuudesta.
Voisikohan tuollaisesta toiminnasta käyttää sanaa aito poliittinen elitismi? Vai pitäisikö tässä lainata Tontin omaa määritelmää;
Kirjoittaja on kirjailija ja lakimies, joka on jättänyt taakseen kirkon, yliopiston ja virkamieselämän.
Ja viulut maksoi suomalainen kansalaisyhteiskunta veronmaksajineen…
Kun Tontti tarkkaillee kirjoituksessaan Helsingin senaatintoria, hän sivuuttaa historialliset muistomerkit ja keskittyy omasta mielestään perinteiseen ja traditionaaliseen. Näin kuva siitä millaista kansalaisyhteiskuntaa Tontti haluaa, kirkastuu entisestään.
Kävin äskettäin jäähyväiskahvilla Senaatintorin laidan Café Engelissä. Perinteinen kahvila sulkee ovensa remontin takia…
… Café Engelin vaatimaton rooli torin kokonaisuudessa kuvaa sitä hyvin. Kun modernia kansalaisyhteiskuntaa 1700-luvulla Euroopassa synnytettiin, kahvilat olivat keskeisessä roolissa. Niissä kokoonnuttiin, väiteltiin ja luettiin. Syntyi moderni julkisuus, kansalaiskeskustelun foorumi, kuten filosofi Jürgen Habermas on esittänyt.
Haluamatta viilailla hirveästi (tässä ja nyt) pilkkuja, niin pitää muistaa, että juuri Cafe Engel on näistä Tontin luettelemista Senaatintorin nähtävyyksistä nuorin. Se on perustettu erinomaisen rikkaan suomenruotsalaisen perijän (ja Tontin puoluekaverin ) toimesta 1980-luvulla.
Sitä ennen tuossa korttelissa toimi esimerkiksi Stockmannin tavaratalo – ja Helsingin poliisi.
Lyhyt (ja viherpoliittisesti tarkoituksenmukainen) on siis se metodi, miten Tontti määrittelee kulttuurin, tradition, historian ja perinteisen.
Tontti on siis huolestunut siitä, että Suomessa kansalaisyhteiskunta on aina ollut alikehittynyt. Minustakin se on huolestuttavaa, mutta minä hakisin hieman eri suunnasta syitä alikehittymiseen kuin Tontti.
Tontin mukaan:
Kansalaisjärjestöjen, kuten Amnestyn tai Greenpeacen jäsenmäärät ovat väkimäärän nähden vähäisiä. Vastaavasti poliisiin ja armeijaan luotetaan vertailumaita enemmän, presidentistä puhumattakaan. Edelleen puhutaan kansasta, ei kansalaisista.
Tässä tulikin sitten enemmän kuin riittävästi tietoa siitä, mikä on tämä Tontin haikailema kansalaisyhteiskunta.
Kun Tontti haikailee Amnestyn jäsenmäärän kasvua, hänen pitäisi muistaa se, että suomalainen normivirtanen on kansainvälisestikin hyvin koulutettu ja hän on osaa lukea nykyisin varsin mediakriittisesti – jotain hyötyä oli näköjään suomettuneisuudenkin ajasta.
Amnesty on lisäksi onnistunut viemään pohjan julkiselta uskottavuudeltaan Suomessa ihan itse. Se mitä Tontti näkee kyseisen järjestön Suomen osaston toiminnassa kansalaisyhteiskunnallisena, on todellisuudessa vahvasti poliittisesti leimautunutta ja elitististä.
Puhumattakaan sitten tästä Tontin toisesta keppihevosesta. Jos joku väittää, että Greenpeace kuuluu toimintatavoiltaan tai hallinnoltaan kansalaisyhteiskuntaan, hänen olisi syytä tarkastaa pikaisesti kalenterinsa ja karttansa.
Greenpeacen toiminta muistuttaa tavoiltaan suuresti eräitä Länsi-Euroopassa 1970-luvulla toimineita painostus- ja terrorijärjestöjä ja sen demokratiaa halveksiva hallinto on kuin suoraan eilisen Neuvostoliitosta.
Kertauksen vuoksi, totuus on edelleen se, että Greenpeace ei ole avoin kansalaisjärjestö .
Tavallinen suomalainen ei voi liittyä Suomen Greenpeacen jäseneksi ja vaikuttaa yhdistyksen toimintaan ja päätöksentekoon paikallisosastojen, piirijärjestöjen ja viime kädessä yhdistyksen yleiskokousten kautta.
Greenpeace ei siis ole demokraattinen järjestö, eikä sillä ole demokraattisen järjestön moraalista voimaa.
Suomen Greenpeace on osa Greenpeace Nordenia, jossa yhdistyksen toiminnasta päättää 20 äänestävää jäsentä. Tämä 20 hengen joukko täydentää itse itseään.
Greenpeacella on kyllä Suomessa 24 000 maksavaa tukijaa. He rahoittavat Suomen Greenpeacen toimintaa, mutta he eivät voi yhdistyksen päätöksiin tai yhdistyksen toiminnan sisältöön vaikuttaa.
Tällainen on siis se kansalaisyhteiskunta, jota Jarkko Tontti haluaa. Minun täytyy todeta, että minä elän aivan toisenlaisessa todellisuudessa kuin Tontti.
Tontin mukaan:
Jo nyt valtiovalta on nivelletty osaksi Euroopan unionia. Nationalistiset fantasiat ovat kohdanneet todellisuuden. Ihmiskunnan kohtalonkysymykset ovat globaaleja ja niihin voidaan vastata vain globaalilla politiikalla.
Eli Tontin kansalaisyhteiskunnassa kansalaisten mahdollisuus vaikuttaa itseään koskevii nasioihin on siirtetty muutaman harvan päättäjän käsiin – Euroopan Unionin ytimeen. Minusta tällainen ei ole kansalaisyhteiskunta – se on painajaismainen irvikuva aidosta kansalaisyhteiskunnasta.
Minun kansalaisyhteiskunnassani toimisi suora (alhaalta ylöspäin ohjattu) aito ja alueellisesti pilkottu suora kansanvalta.
Minun kansalaisyhteiskunnassani tärkeimmät paikalliset (ja valtakunnalliset) siviiliviranhaltijanimitykset alistettaisiin hakijoiden koulutus- ja soveltuvuus- ja taustaselvityksen jälkeen sitovan kansanäänestyksen alaisiksi ja näistä viroista tehtäisiin määräaikaisia.
Minun kansalaisyhteiskunnassani jokaisella olisi oikeus tehdä lakialoite saatuaan sovitun määrän kannatusääniä ja jokaisella olisi oikeus äänestää hyväksymisen tai hylkäämisen puolesta jokaisen lain kohdalla.
Minun kansalaisyhteiskunnassani ei olisi poliittista joutosakkia ja kansanedustajilta vaadittaisiin aitoa osaamista ja ammatitaitoa.
Mutta tämähän nyt on ilmeisesti tähän mennessä tullut aivan selväksi – se mitä Tontti haluaa ja edustaa, on pois normaalilta normivirtaselta ja on omiaan edistämään harvainvaltaa.
Mutta tämänkin me jo tiesimme.
Lähde: Vihreä Lanka
25.01.2010 at 4:18 pm
”Vastaavasti poliisiin ja armeijaan luotetaan vertailumaita enemmän, presidentistä puhumattakaan. ”
Uutisia Tontille. Poliisi ja armeija edustavat yleistä mielipidettä. Toisin kuin Tontti.
25.01.2010 at 4:34 pm
Hyvä kirjoitus. Tontti elää pelottavassa tulevaisuudessa.
25.01.2010 at 4:40 pm
Analyysi Jarkko Tontista. Tontti sairastaa alemmuuskompleksia.
Alemmuuskompleksi on psykologian ja psykoanalyysin käsite, joka tarkoittaa huonommuudentunnetta toisiin nähden. Alemmuuskompleksin käsitteen loi Alfred Adler.
Kompleksi on usein tiedostamaton, ja sen ajatellaan johtavan ylikompensoimiseen: joko mahtaviin suorituksiin tai äärimmäisen epäsosialiseen käytökseen.
Aiheen varhaiset tutkijat käyttivät Napoleonia esimerkkinä ihmisestä, joka kärsi lyhyestä pituudestaan ja kompensoi tätä suuruudenhulluilla maailmanvalloitusuunnitelmilla.
Mitä muutakaan tämä on:
” Ihmiskunnan kohtalonkysymykset ovat globaaleja ja niihin voidaan vastata vain globaalilla politiikalla.”
Samoja teemoja ovat ajaneet Aleksanteri Suuri, Keisari Nero, Napoleon Bonapairte, Adolf Hitler, Josif Stalin, Idi Amin, Mao Tse Tung…
25.01.2010 at 5:20 pm
”Lupaavin toivon merkki on uskonnon vallan väheneminen. Kirkon jäsenmäärä on vapaassa pudotuksessa. Yhä harvemman maailmankuvaan kuuluu yliluonnollisia elementtejä.”
Pitää muistaa, että Tontti vihaa ainoastaan luterilaista kirkkoa. Islam ja kaikki hattiwattiuskonnot saavat kyllä julistaa Tonttulassa sanomaansa täysin vapaasti.
Hyvä kirjoitus. Kiitos.
25.01.2010 at 6:16 pm
Kiitos
25.01.2010 at 5:49 pm
Erinomainen analyysi Tontista ja vihreistä noin yleisestikin.
Viime aikoina on ihan pikkuhiljaa alkanut pudota tällaisten lausuntojen perusteella todellista tietoa siitä mitä vihreät ajavat todellisuudessa.
Tontti paljasti Eurostoliitto-haaveen (liittovaltiokehitys), Sinnemäki yrittäjävihan (kommunismi) ja Brax sananvapauteen puuttumisen (totalitarismi) olevan aivan aidosti kyseisen puolueen ajattelun ja politiikanteon selkäranka.
Tämä pitäisi saada myös tavallisten ihmisten tietoisuuteen ja ymmärrykseen. Luulenpa ettei suurin osa suomalaista jaa näitä haaveita vihreiden kanssa.
Olet oikeassa siinäkin, että Tontti on käyttänyt väärin veronmaksajilta saamansa tulonsiirrot. Ehdotit Kullervo joskus totaalikieltäytyjien pudottamista hyvinvointiyhteiskunnan ulkopuiolelle.
Voisiko nämä tontit pistää maksamaan saamansa koulutus takaisin, jos eivät sitä käytä? 😉
25.01.2010 at 6:03 pm
Olipa hyvä kirjoitus. Nostan erityisesti esille seuraavan kohdan:
”Minun kansalaisyhteiskunnassani jokaisella olisi oikeus tehdä lakialoite saatuaan sovitun määrän kannatusääniä ja jokaisella olisi oikeus äänestää hyväksymisen tai hylkäämisen puolesta jokaisen lain kohdalla.”
Niin, MIKSI TODELLA näin ei voisi olla!!
Nyt puolueet tekevät vaalilakiuudistuksiaan, joilla betonoivat vallan itselleen ja jähmettävät poliittisen ajattelun Suomessa. Vihreät pitävät ”uudistusta” erityisenä ansionaan. Uskomatonta, käsittämätöntä. Kansalaisyhteiskunnan irvikuvaa.
Tämän kommentin kirjoitti Juhani Kahelin.
25.01.2010 at 6:18 pm
Kiitos kommentistasi.
25.01.2010 at 9:07 pm
Vai että on Tontti lähtenyt maitojunalla RUKista!
Ruukinmatruuna itse on tanssinut valtakunnan kakkosjuhlassa ja on naimisissa silloisen tanssipartnerinsa kanssa. Ja kultsi on Kirkkiksensä juossut – toisin kuin Tontti.
Vakavasti: Vaikka ruukinmatruuna itse vastustaa ankarasti asevelvollisuutta ja kannattaa palkka-armeijaa, hän on vakaasti sitä mieltä, että kun Reserviupseerikouluun kerran pääsee, niin kyllä se kurssi pitää myös käydä läpikin.
25.01.2010 at 10:00 pm
Näin pääsi käymään. Kun Jarkko joutui MilkyWaylle, hänestä tuli välittömästi pasifisti, eikä kansalaisvelvollisuuden suorittaminen enää oikein kiinnostanut Jarkkoa.
* * *
Kullervoblogin virallinen kanta puolustuskysymykseen on nykyinen kaaderijärjestelmä hieman kehiteltynä sekä Pohjoismainen puolustusliitto. Kansalaispalvelukseen olemme ottaneet seuraavan kannan:
Mikä sitten ratkaisuksi, mitä tässä pitäisi tehdä? Ehdotan sitä vanhaa konstia, joka on toiminut ennenkin kun yhteiskunta on joutunut hätään. Kutsutaan koko ikäluokka kansalaispalvelukseen.
Annetaan kullekin nuorelle mahdollisuus osallistua halunsa ja kykyjensä mukaan joko ase-, siviili tai kansalaispalvelukseen. Tasa-arvoistavan vaikutuksen lisäksi tällä olisi muitakin hyviä puolia. Nuoret joutuisivat olemaan tekemisissä vanhusten kanssa, nämä samat nuoret oppisivat hyödyllisiä kansalaistaitoja – ja yhteiskuntamme hyötyisi tasavertaisesti omista kansalaisistaan.
26.01.2010 at 8:46 am
Milky Way Train, never coming back…
Tuo selittääkin Tontista jo aika paljon. Sen verran, mitä miesten psykologiaa ruukinmatruuna tuntee, niin armeija on heidän itsetunnolleen hirveän iso juttu ja maitojunalla RUK:sta lähteminen on niin hirveä isku, että siitä tulee traumat loppuiäksi.
Puolison kurssilta lähti hänen kertomansa mukaan neljä heppua maitojunalla. Tietääkö kukaan Tontin kurssin numeroa? Olisikohan ollut samalla kurssilla.
Tuo selittää aika paljon Tontista ja siitä, miksi hän vihaa ja inhoaa perusarvoja, kuten kotia, uskontoa ja isänmaata.
26.01.2010 at 2:04 pm
Ikäväähän se on, että ajoittain seulasta menee läpi sellaista materiaalia, joka ei kuuluu korkeammalle koulutettavaksi – eikä missään nimessä kriisitilanteeseen.
Oman näkemykseni mukaan jokapäiväisen elämän ja isänmaan kehittymisen kannalta katsoen se, että Tontti vei yhden (mitä suurimmassa määrin asialleen omistautuneen, mutta pisteestä tai sen osista pääsykokeissa kiinni jääneen) nuoren ihmisen paikan oikeuslaitoksessamme on anteeksiantamaton vääryys.
Tontti rinnastuu omassaarvo maailmassani lähinnä totaalikieltäytyjän kaltaiseksi yhteiskunnan tarjoamien palvelujen hyväksikäyttäjäksi, joka ei ole valmis antamaan juurikaan mitään takaisin saamastaan.
25.01.2010 at 9:57 pm
Loistava kiteytys ja erityisesti tämä kohta
jotain hyötyä oli näköjään suomettuneisuudenkin ajasta
sai kylmät väreet perskarvoihin, vai miten se meni.
Myös kommentit ovat hyviä. Kallonkutistajan kaksi viimeistä kappaletta todella terävästi viilletty. Tai ainakin itselleni tuli sama mielleyhtymä kirjoitustasi lukiessani.
Kommentoin Tiedemiehen blogissa äskettäin, että viherpunaisten tappofatwat ovat näemmä sallittuja. Viittasin Eero Paloheimon kirja-arvosteluun Pasi Toiviaisen kirjasta, missä Paloheimo toteaa ilmastoskeptikoista näin:
Maailmassa hirtetään ihmisiä paljon vähäisemmistä rikkeistä.
Istu ja pala – mitä tähän vastasi vihreiden suurkalifi, nimimerkki Panu? Panua lainatakseni:
”Hallitusherrat ovat varmasti samaa mieltä kanssani siitä, että yhteiskuntarauhan kannalta on parempi vähän talloa halla-aholaisten ihmisoikeuksia kuin jättää kosto kaikenlaisille keskiyön vigilanteille. Sitä paitsi maahanmuuttokriitikoidenkin on parempi ja turvallisempi vankilassa kuin vigilanttien uhkaamina.”
Juma, ei ne tajua, vaikka sen kädestä pitäen niille näyttää.
25.01.2010 at 10:31 pm
Kiitos…
Nimimerkki Panu osoittaa erinomaisesti sen kohdan, mihin minä vedän sananvapauden rajan. Nimittäin siihen kohtaan, kun sananvapauden käyttäjä (Panu) haluaa rajoittaa muiden (tässä tapauksessa joidenkin ihmeellisten ”halla-aholaisten”) sananvapautta.
25.01.2010 at 11:03 pm
Tarkoitit mitä ilmeisemmin tätä:
… ja tätä:
Tässä Panussa meillä on aivan ehta totalitaristi – hän ei suvaitse kuin oman mielipiteensä kaltaiset mielipiteet ja hän on valmis rikkomaan itsenä kannalta katsottuna toisinajattelevien ihmisten ihmisoikeuksia. Tyylistä päätellen olet keskustellut mr. Cosmo Hunkin kanssa. Noilla mielipiteillään Panu vei taas kerran uskottavuuden itseltään.
Nuo kommentit ovat lähinnä säälittävää kiukuttelua… kuten aina aikaisemminkin…
Muistettakoon kuitenkin, että Panun lapsuutta on leimannut (hänen oman kertomansa) mukaan alkoholi ja väkivalta, liian suuri ikäero vanhempina toimineisiin isovanhempiin, juurettomuus, sosiaalinen eristäytyneisyys ja kiusaaminen.
Ei se ole mikään ihme, jos miehestä on tullut tuollainen… Sääli.
26.01.2010 at 10:03 am
Panu Höglund on ehdottomasti suomalaisen nettimaailman kahtiajakautunein persoona.
Välillä mieheltä tulee ihan asiaa, välillä sellaista vihaa, että saa pyyhkiä kuolaa näytöltään.
Se vasta hullua onkin, että Panun tunnetusta naisvihasta huolimatta (”raiskaajan siitin on oikeuden miekka”) kukkahattutädit suosivat Panua ja ottavat jopa haastatteluja tältä.
Yhdyn mielipiteeseesi siitä, että Panu kannattaa jättää useimmiten täysin huomiotta ja omaan rauhaansa.
Tuollaisen härnäämisessä ei ole mitään järkeä. Säälittävä tapaus, kuten sanoit.
26.01.2010 at 2:06 pm
Kiitos kommentistasi. Osuit mielestäni aika naulan kantaan.
27.01.2010 at 11:23 pm
Ruukinmatruunan arvio Panusta on, että kaverin tunne-elämä on sekaisin kuin korttipakka. Äly kyllä on kunnossa ja fiksua tekstiä se tuottaa, mutta tunnepuolella viiraa ja pahasti. Ehkä ammattiapu voisi tehdä hyvää?
27.01.2010 at 11:30 pm
Tämän vuoksi olen miehen jättänytkin omiin oloihinsa.
25.01.2010 at 11:37 pm
Tyylistä päätellen olet keskustellut mr. Cosmo Hunkin kanssa.
Enpä ole; en tiedä mitä tarkoitat.
Ei se ole mikään ihme, jos miehestä on tullut tuollainen… Sääli.
Totta. Monen mielestä sääli on sairautta, mutta minusta sääli on tunnetila, jossa toista ihmistä voi aidosti, ilman mitään piikittelyä, pitää kaltoin kohdeltuna. Sääliä on myös se, että on pahoillaan sen puolesta, että kaltoin kohdeltu ei pysty nousemaan takaisin jaloilleen.
25.01.2010 at 11:40 pm
Totta
Tuohon ylläolevaan – lähetän sähköpostiisi.
26.01.2010 at 5:07 pm
Kiitos!
26.01.2010 at 9:12 pm
Ole hyvä.
26.01.2010 at 9:34 am
Hyvä kirjoitus. Vaikka keskustelun on muuttunut hieman metakeskusteluksi, se ajaa tässä tapauksessa paikkansa.
Kun lukee tämän jutun valossa Tonttia, todellinen kuva vihreiden poliittisesta eliitistä aukeaa uudella tavalla.
26.01.2010 at 2:05 pm
Kiitos. Viesti onmennyt silloin perille.
26.01.2010 at 7:46 pm
”Syntyi moderni julkisuus, kansalaiskeskustelun foorumi, kuten filosofi Jürgen Habermas on esittänyt.”
Voi Jeesus! Ihminen, joka referoi/tulkitsee Habermasia lehdessä on todellakin menettänyt suhteellisuudentajunsa. (Tai pahempi: on niin lapsellinen, että on juuri lukenut Habermasia tai jotain muuta Habermasia siteerannutta ”intellektuellia” ja haluaa levittää ”sivistyneisyyttään”). Habermas on Foucaultin tavoin niitä länsimaisen ranskalaisvasemmistolaisen nollaideologian filosofeja, joita kaikki sellaiset, joiden omissa ajatuksissa ei ole mitään substanssia, siteeraavat. Tontti meni täydelliseen ansaan. Toki ns. punainen lanka voisi joskus löytyä Tontinkin kirjoitelmista, jos hän viitsisi edes yrittää kirjoittaa jotain johdonmukaista…
26.01.2010 at 9:24 pm
Onhan siellä sellainenkin. Siihen kuuluu elitismi, suomalaisviha, näennäispasifismi, luonnosta vieraantunut cityvihreys, viha kirkkoa ja kristinuskoa (ja siihen uskovia vastaan) sekä usko Eurostoliittoon.
Noin pähkinänkuoressa.
Siinä olet oikeassa, että vaikea yhdestäkään Tontin kirjoituksesta on sitä punaista lankaa yrittää löytää. Niitä pitää tarkastella nippuna.
26.01.2010 at 11:29 pm
Tontti on maailmankuvineen niin kaukana kuin vain on mahdollista, normaalin suomalaisen arvomaailmasta ja todellisesta elämästä.
Mutta kuten täällä on mainittu, Tontilla on valtaa ja aikaa. Kyvyt ovat onneksi hieman puutteelliset.
29.01.2010 at 10:50 am
Tontti vaikuttaa henkilöltä, jonka mielipiteet riitelevät keskenään kovasti ja joka tulkitsee kulloistakin mantraa tarkoitushakuisesti.
Ennen kuuluisaa tapaus Halla-ahoa Tontti puolusti raivokkaasti sananvapautta ja oikeutta olla eri mieltä asioista:
”Kirjoittaja on kirjailija ja lakimies, joka fanittaa Voltairen periaatetta: ”Olen eri mieltä kanssanne, mutta puolustan kuolemaan asti oikeuttanne sanoa mielipiteenne.”
http://www.vihrealanka.fi/blogit/sananvapauden-takapajula
Kun Jussi Halla-ahon sananvapautta lähdettiin rajoittamaan oikeusteitse, niin ääni oli kummasti muuttunut Tontin kellossa:
”Sananvapausjärjestö Suomen Penin mukaan ihmisoikeuksien ja sananvapauden nimissä ei voi blogiinsa kirjoittaa ihan mitä tahansa. Penin varapuheenjohtaja Jarkko Tontti kritisoi helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa (ps./sit.) siitä, että hän on kirjoittanut blogeissaan yhdestä kansanryhmästä yleistäen, ei yksilöinä.”
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/69733-halla-aholle-kritiikkia-sananvapausjarjestosta
Tontti tuhosi itse uskottavuutensa jo tuolloin.
Lisäksi PEN on samanlainen Neuvostoliiton aloitteesta Kominternin vallankumoustoiminnan peitejärjestöksi perustettu organisaatio, kuin esimerkiksi Rauhanpuolustajat tai Demla
29.01.2010 at 7:53 pm
Tontti käyttää itsestään termiä prometiaaninen ateisti.
Aikas hassua, että jumalankieltäjät ovat vallinneet kreikkalaisen taruston maailmaluojajumalan omaksi tunnuksekseen.
😀
30.01.2010 at 3:34 pm
… niinpä…
29.01.2010 at 10:44 pm
”Jo nyt valtiovalta on nivelletty osaksi Euroopan unionia. Nationalistiset fantasiat ovat kohdanneet todellisuuden. Ihmiskunnan kohtalonkysymykset ovat globaaleja ja niihin voidaan vastata vain globaalilla politiikalla.”
Tässä näkyy Tontin ajatusmaailma tosiaan alastomimmillaan. Tontti on kansanvaltaa, suomalaisuutta ja kulttuurien diversiteettiä halveksiva elitisti, joka haluaa muuttaa koko maailman yksikulttuuriseksi ja -kieliseksi.
30.01.2010 at 3:52 pm
Tässä on kiteytettynä Tontin ja kumppaneiden poliittinen agenda. Alunperin kirjoitus on julkaistu Vihreän Langan foorumilla ja sen onkirjoittanut nimimerkki ”Huolestunut maksumies”:
http://www.vihrealanka.fi/forum/kommunismin-vihre%C3%A4-paluu